Novocommerce International svjedočanstva kupaca

ISKUSTVO KUPCA OPG ŠIMIĆ DALIBOR, Donja Bukovica

23.8.2023.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šimić perspektivno je gospodarstvo s područja Donje Bukovice. Nositelj gospodarstva je Dalibor Šimić, gospodarstvo se bavi ratarskom proizvodnjom na površinama od 350ha sa strukturom sjetve;
– Pšenica 150ha
– Kukuruz 60ha
– Soja 60ha
– Suncokret 45ha
– Uljana repica 35ha

Gospodarstvo Šimić u tvrtki Novocommerce International pronašlo je pouzdanog partnera a John Deere je pokretačka snaga gospodarstva od koje i ovisi sama proizvodnja.
“Što se tiče mehanizacije traktora i kombajna isključivo JOHN DEERE”
– JD 6105RC
– JD 6120M
– JD 6155M
– JD 6215R
– JD 8200
Kombajn John Deere T660

Sa strane priključne mehanizacije prepoznali smo češki brand BEDNAR kao premium u proizvodnji sjetvospremača te smo kupili model SO 7000F.
“BEDNAR Swifter SO 7000 F je vučeni sjetvospremač koji kombinira i do 7 radnih operacija u jednom prolasku i na taj način stvara odličan sjetveni sloj i na teškim tlima pri maksimalnoj radnoj brzini od 15 km/h. Koncept Swifter zbog univerzalnog okvira omogućuje izmjenu tipa radnih tijela – tri stroja u jednom – izmjena dvije vrste lopatica ili zubaca. Radna širina – 7.20 m / transportna širina – 2.85 m / transportna dužina – 7.00 m.” Sa sjetvospremačem smo odradili jednu sezonu, stroj je uradio cca 450ha obzirom da smo imali značajne količine površina u presijavanju. Što se tiče samog stroja zaista se iskazao te nam zamjenio sve dosadašnje predsjetvene radnje, doslovno s njim uđemo u brazdu te iza toga idemo direktno u sjetvu, uštedio nam je vrijeme i novac!

ISKUSTVO KUPCA OPG JAKLIĆ, Četekovac

23.8.2023.

OPG Jaklić nalazi se u mjestu Četekovac u općini Mikleuš a bavi se ratarskom i stočarskom proizvodnjom. Što se tiče same ratarske proizvodnje bazirana je na 85ha na kojima prevladava DTS – 35ha te kukuruz – 30ha preostalih 15ha su pašnjaci. Na pašnjacima se nalazi 90 grla stoke pasmine “ANGUS” u sustavu krava tele.
“Naime odlučila sam se baviti sustavom krava-tele što smatram za najisplativiji oblik u govedarstvu. Razlika je u tome što se ovaj sustav bazira na mesu, a ne na mlijeku. Osnovni proizvod sistema krava-tele je tele spremno za dalji uzgoj i tov. S vrlo malim potrebama za osnovnim objektom, opremom i iskorištavanjem prirodnih resursa konstantne ispaše na pašnjacima, sve dok to vremenske prilike dozvoljavaju, itekako smanjuje potrebu za kupovinom stočne hrane što u konačnici povećava ekonomičnost”.
Posebnost OPG – a Jaklić koju svakako u ovim turbulentnim vremenima treba istaknuti je da je nositelj OPG – a mlada djevojka Martina Jaklić (26) koja je po završetku srednje škole odlučila pokrenuti gospodarstvo te je sa početnih 10 – tak hektara i svega 12 goveda došla na respektabilnih 85ha i 90 goveda.

OPG Jaklić pouzdanog partnera pronašao je u tvrtki Novocommerce International d.o.o. a pokretač proizvodnje je traktor JOHN DEERE 5100M. Što se tiče priključaka oslanjaju se na KUHN, francuski brend sa 190 godina iskustva u proizvodnji priključaka, iskustvo i pouzdanost sinonim su kvalitete. Posjedujemo plug KUHN VARI MASTER 123 3ET te disk kosilicu GMD 28. Plug smo koristili jednu sezonu te smo izuzetno zadovoljni, jako lijepo radi i slaže brazdu te odlično zaorava i veće količine žetvenih ostataka. Kosilica je do sada pokosila otprilike 15ha te možemo reći da radi bez ikakvih problema, jednostavna je za rukovanje robustna te stvara dobar otkos.

ISKUSTVO KUPCA OPG SIGURNJAK IVAN

29.11.2022.

OPG Sigurnjak bavi se ratarskom proizvodnjom na 100ha površina uzgajajući pšenicu, ječam, kukuruz, soju te uljanu repicu.
– 20ha pšenice
– 20h pivarskog ječma
– 20ha kukuruza
– 20ha soje
– 20ha uljane repice
U tvrtki Novocommerce International pronašao sam pouzdanog partnera a u John Deere traktorima pokretačku snagu mog OPG-a, posjedujem JD 5065E te JD 6155M. Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan traktorima te nemam nikakvih zamjerki.
Što se tiče priključaka imam KUHN-a, sjetvenu kombinaciju Kuhn Venta 3030 & HR 3020.
Venta je pneumatska integrirana sijačica pripremljena za kombinaciju s rotodrljačom radnog zahvata 3m. Opremljena SEEDFLEX sjetvenim aparatom sa sjetvenim jedinicama montiranim preko paralelograma na gredu čime je omogućeno savršeno praćenje terena i ujedančen pritisak na tlo do maksimalnih 45kg /redu. Dupli disk ulagači s gumenim nagaznim kotačima osiguravaju vrhunsku preciznost i kontak sjeme-tlo čime postižem ujednačeno nicanje i kondiciju usjeva.
HR 3020 rotodrljača opremljena robusnim prijenosom i pogonom noževa za predsjetvenu pripremu tla u najtežim uvijetima, radnog zahvata 3m. DUPLEX mjenjačka kutija osigurava mi veliki izbor radnih brzina, FAST FIT noževi osiguravaju brzu izmjenu i komfor rada a maxipaker valjak iza sebe ostavlja perfektno ravno i pripremljeno tlo. Reduktor prima do 220KS te se iskazao svojom robustnošću.
Inače sijem u zaista teškim uvijetima, naša tla su teška crnica i teren je nizak samim tim često imamo problem i sa zadržavanjem vode. Sijem u kombinaciji JD 6155M + Venta 3030 + HR 3020 brzinom 7 do 8km/h, u posljednjih 3 godine kombinacijom sam posijao oko 280 – 300ha te nemam niti najmanje primjedbe, dapače jako ugodno sam iznenađen preciznošću sijačice, ujednačenim usjevom i unutar rednim razmakom, što nisam na ovim tlima mogao postići niti jednom mehaničkom sijačicom.
Gledam na Kuhn kao vrhunski brend te razmišljam i o nabavki kukuruzne sijačice Kuhn KOSMA ili možda MAXIMA.

ISKUSTVO KUPCA BC INSTITUT

11.11.2022.

Bc Institut za oplemenjivanje i proizvodnju bilja d.d. Zagreb sjemenarska je tvrtka s vlastitim oplemenjivačkim programima najvažnijih ratarskih kultura. Tvrtka je okrenuta tržištu u zemlji i inozemstvu kroz proizvodnju, doradu i prodaju vlastitih hibrida i sorata. Bc Institut osnovan je 1897. godine pod imenom Zemaljski kemijsko-analitički zavod. Od osnutka je više puta mijenjao naziv, a 1961. dobiva današnji. S vremenom se razvio u najveću instituciju iz područja oplemenjivanja ratarskog bilja u Hrvatskoj.
Vizija Bc Instituta je biti moderna i učinkovita sjemenarska tvrtka koja stvara vlastite kultivare ratarskog bilja, proizvodi i distribuira visokokvalitetno sjeme svojih kreacija te pridonosi poboljšanju poljoprivredne proizvodnje i kvaliteti života svojih potrošača.
BC Institut je u tvrtki Novocommerce International pronašao snažnog i pouzdanog partnera snažno razvijene i brze servisne podrške.
“U svom radu oslanjamo se na traktore John Deere, te KUHN priključne strojeve. Što se tiče samih traktora investirali smo u svoj vozni park pa tako sada imamo nove;
– 6120R + 623R (utovarivač)
– 6120R
– 6155R
– 8R 310
Od priključnih strojeva imamo;
– KUHN Venta 4030 – 32 (pneumatska sijačica)
– KUHN HR 4040 (rotodrljača)
– KUHN HRB 353DN (rotodrljača)
– KUHN Axis 40.2H EMC -W (rasipač)
– KUHN Multi Master 153 5T (plug)
– KUHN Deltis 2 1300 (prskalica)
Također u dolasku imamo plug Vari Master 123 te bočni malčer KUHN TBES 222
Možemo reći kako smo zadovoljni traktorima i priključcima, istaknuo bih kako smo KUHN-a imali i prije te nam je njegova robustnost i kvaliteta otprije poznata.
Posebno bih naglasio kako smo izuzetno zadovoljni servsinom podrškom te postprodajnom podrškom.

ISKUSTVO KUPCA PC VELIŠKOVCI

2.8.2022.

Poljoprivredni centar Veliškovci bavi se ratarskom proizvodnjom na 510ha površina uzgajajući pšenicu, kukuruz, soju, suncokret i repu.
– Pšenica 200ha
– Kukuruz 150ha
– Suncokret 80ha
– Soja 70ha
– Repa 10ha
Pokretačka snaga su nam John Deere traktori a jednu sezonu koristimo i sjetvospremač Češkog proizvođača Bednara, Swifter SO 8000F.
Bednar Swifter SO 8000F imali smo prilike prije kupnje probati, vidjevši kako stroj radi bilo je lako donijeti odluku. Swifter se iskazao svojom robustnošću, te savršenom predsjetvenom pripremom tla, radeći 7 radnih operacija u jednom prohodu štedi vrijeme i novac. Za sezonu Swifter je odradio približno 600ha te nemamo nikakve zamjerke.

ISKUSTVO KUPCA OPG GAZIĆ

7.7.2022.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo “Gazić” bavi se ratarskom i stočarskom proizvodnjom. Ratarska proizvodnja na 230ha a uzgaja se kukuruz, pšenica, soja, raž.
– Kukuruz 150ha
– Pšenica 40ha
– Soja 40ha (postrno)
– Raž 40ha

Što se tiče stočarske proizvodnje trenutno se u tovu nalazi 1500 grla junadi pasmina Belgian Blue, Limousine te nešto malo Simental.

Gospodarstvo počiva na braći Perici i Antoniju te ocu Josipu.
U svom radu oslanjamo se na traktore John Deere;
– John Deere 8200
– John Deere 6215R
– John Deere 7800
– John Deere 6115M
– John Deere 6090M
Te kombajnom W650

Od priključaka oslanjamo se na Francuski brend Kuhn te Češki Bednar.
Upravo smo imali priliku probati Bednar Swifter Disc XO 5000F kratku vučenu tanjuraču robusne konstrukcije za prašenje strništa i pripremu. Tanjurača je opremljena A -agresivnim diskovima 520 x 5mm s hidrauličnim podešavanjem dubine preko V-ring valjka 630mm promjera. Moram priznati kako tanjurača odlično radi, robustne je konstrukcije, lako se vuče i podešava te smo se odlučili za kupnju.
Što se tiče Kuhn-a uskoro nam treba doći pneumatska sijačica VENTA 3020 & rotodrljača HR3020.

ISKUSTVO KUPCA P.O. BOKUN

28.6.2022.

Poljoprivredni obrt “BOKUN” bavi se ratarskom i stočarskom proizvodnjom. Ratarske površine pokrivaju 1000ha na kojima se uzgajaju;
– Kukuruz 600ha
– Pšenica 200ha
– Suncokret 150ha
– Soja 30ha
– Repica 20ha

Stočarski dio bazira se na proizvodnji mlijeka od čega je 350 krava na mužnji te ukupno oko 1000 grla stoke, teladi, junadi, bikova i sl. Također u procesu je izgradnja bioplinskog postrojenja koje će dodatno zaokružiti proizvodni proces.
“Glavna pokretačka snaga leži u John Deere traktorima, dok smo u tvrtki Novocommerce International pronašli pouzdanog partnera.” Nedavno smo investirali u premium brand Češkog proizvođača BEDNARA nabavivši sjetvospremač Swifter SO 8000F i vučeni kombinator ACTROS RO 4000.

Bednar Swifter SO 8000F je vučeni sjetvospremač koji kombinira i do 7 radnih operacija u jednom prolasku i na taj način stvara odličan sjetveni sloj i na teškim tlima pri maksimalnoj radnoj brzini od 15 km/h. Koncept Swifter zbog univerzalnog okvira omogućuje izmjenu tipa radnih tijela – tri stroja u jednom – izmjena dvije vrste lopatica ili zubaca.

Bednar ACTROS RO je vučeni robusni kombinator, podrivač s kratkom tanjuračom koji se može
koristiti za usitnjavanje i miješanje biljnih ostataka s tlom nakon žetve, te za prorahljivanje tla na dubinama do 35 cm kako bi se poboljšala propusnost ili samo za prorahljivanje, bez miješanja, također do dubine 35 cm.

“Moram priznati kako smo ugodno iznenađeni robustnošću ACTROS-a, njegova predimenzionirana rama, veliki diskovi, radna tijela omogućavaju rad i u najzahtjevnijim uvjetima. Što se tiče sjetvospremača, Swifter-a stroj jako lijepo radi, priprema savršeno i što je najbitnije sve u jednom prohodu štedeći nam vrijeme i novac.

ISKUSTVO KUPCA MAJER d.o.o.

18.5.2022.

Gospodarstvo “Majer d.o.o.” bavi se ratarskom proizvodnjom na 700ha površina uzgajajući kukuruz, pšenicu te suncokret. Pored toga rade usluge na oko 1500ha zemlje. Kako bi zaokružili svoju proizvodnju bave se i stočarstvom, uzgajajući Simental kombiniranu pasminu proizvodeći mlijeko dok se muški dio teladi tovi.
– Ratarska proizvodnja;
◦ Kukuruz 400ha
◦ Pšenica 200ha
◦ Suncokret 100ha

– Stočarska proizvodnja;
◦ Muzne krave 70kom
◦ Tovna junad 70kom

Gospodarstvo je u tvrtki Novocommerce International pronašlo pouzdanog i snažnog partnera sa odličnom servisnom podrškom. U svom radu oslanjamo se na John Deere 6155M te kombajn John Deere CTS 9780, a od ove sezone u svoje gospodarstvo uvrstili smo i preciznu pneumatsku sijačicu Kuhn KOSMA TS6R GT950.
Sijačica Kuhn KOSMA TS6R GT 950 je precizna pneumatska sijačica u izvedbi sa 6 redi, teleskopskom gredom, uvlačenjem prvog i zadnjeg reda na transportnu širinu 3,3m. Sijačica ima mogućnost pritiska sjetvenog aparata do 120kg što nam omogućuje sjetvu i u zahtjevnim uvijetima, kutije za sjeme kapaciteta 52L osiguravaju dobru autonomiju. Sijačicu smo također opremili spremnikom za gnojivo kapaciteta 950L (PVC) sa diskosnim ulagačima gnojiva. KMS 548 kontrolni terminal daje nam sve potrebne podatke o samoj sjetvi i uvelike olakšava rad, a istaknuo bih kako je cjelokupno podešavanje sijačice vrlo brzo i jednostavno bez potrebnih alata za podešavanje. Ove sezone posijali smo 400ha kukuruza te 100ha suncokreta, sijući u kombinaciji JD 6155M + KOSMA brzinom 8km/h postigli smo ujednačeno nicanje te odličan sklop.

ISKUSTVO KUPCA ERGELA VIŠNJICA

10.3.2022.

Ergela Višnjica je agro – turističko imanje bogate ruralne baštine koje se prostire na pitomoj ravnici između obronaka Papuka i rijeke Drave, pružajući oazu mira za sve one željne opuštanja i rekreacije. Uređeno u skladu sa tradicijom nekadašnjih naselja bezemljaša, tzv. “pusta” predstavlja jedinstven primjer obnove gospodarske baštine prošlih stoljeća u Slavoniji. Ergela Višnjica bavi se agro-turizmom te ratarstvom i stočarstvom.

Ratarska proizvodnja prostire se na 250ha na kojima se uzgaja kukuruz, repica, soja i pšenica.

  • Kukuruz 80ha
  • Repica 70ha
  • Soja 50ha
  • Pšenica 50ha

Stočarska proizvodnja odnosi se na tov bikova pasmine Charolais i Limousine a trenutno u tovu imamo 2200 grla.

Napomenuo bih kako smo u tvrtki Novocommerce Interantional d.o.o. pronašli pouzdanog partnera te smo izuzetno zadovoljni našom suradnjom.

Pokretačka snaga našeg gospodarstva leži na John Deere traktorima, od kojih posjedujemo 8370R, 6195R, 6175M te nekoliko starijih modela. Što se tiče priključaka oslanjamo se na premium brandove Kuhn, Bednar i Fliegl.

  • KUHN malčer TB 181, tanjurača Discover XM2 – 48, plug VM 183 6ET
  • BEDNAR swifter SO 7000F, podrivač Terraland TN 3000 M7R & D7R
  • FLIEGL potisne prikolice ASW 381 i adaptere Profi V2

Mogu reći kako nam je Kuhn brand dobro poznat svojom kvalitetom, robustnošću i jednostavnošću, izuzetno smo zadovoljni te bi ga svakako preporučili.

BEDNAR češki proizvođač nas je jako ugodno iznenadio, robustna rama od Alform čelika njihovim sjetvospremačima i podrvačima daje zavidnu razinu kvalitete te ih postavlja kao premium broj jedan što se već itekako očituje kod nas. Vidim po našim poljima sve više karakteristično žutih priključaka BEDNAR.

FLIEGL vjerujem da je već odavno svima dobro poznat, mi posjedujemo tri potisne prikolice FLIEGL GIGANT ASW 381 i adaptere stajnjaka, Profi V2. Svojom kvalitetom, brzinom i snagom potisnog mehanizma te svestranošću ispunjavaju i najzahtjevnije potrebe. Gigant prikolice osnova su svih naših transportnih manipulacija a pored toga vrlo lako i jednostavno se montira adapter za stajnjak pa nam ujedno služe i za gnojenje zamjenjujući potrebu posjedovanja dodatnih prikolica za stajnjak.

ŽITO GRUPA, Osijek

24.2.2022.

Žito grupa je vodeća prehrambena grupacija u Slavoniji koja za misiju ima očuvati poziciju vodećeg proizvođača hrane poštujući načela održivosti i sljednosti. Žito grupa fokusirana je na proizvodnju kvalitetne i zdrave hrane prema najvišim standardima. Grupacija je osnovana 1992. kao obiteljsko poduzeće a od 2000. godine aktivno se širi te u svoj sastav uvrštava firme Vitalka i svinjogojsku farmu “Magadenovac”, potom farme, mlinove i silose, kao i prehrambena poduzeća iz sastava PPK Kutjevo i IPK Osijek.

Žito grupa u tvrci Novocommerce International do.o.o. pronašla je pouzdanog partnera poljoprivredne mehanizacije, John Deere traktori naša su pokretačka snaga a češki proizvođač BEDNAR ugodno nas je iznenadio svojim SWIFTER sjetvospremačima. Trenutno posjedujemo 4 BEDNAR SWIFTERA, 2X SO 8000F i 2x SE 10000, te nam uskoro stiže i SE 12000. Za svaki od sjetvospremača dodatno smo naručili i Gamma sekcije, a u budućnosti idemo prema tome da nabavimo i drugi SE 12000.

BEDNAR SWIFTER – sjetvospremači kombiniraju i do 7 radnih operacija u jednom prolasku te na taj način stvaraju odličan sjetveni sloj i na teškim tlima pri maksimalnoj radnoj brzini od 15 km/h. Koncept Swifter zbog univerzalnog okvira omogućuje izmjenu tipa radnih tijela – tri stroja u jednom – izmjena dvije vrste lopatica ili zubaca. Svestrasnost, robustnost i učinkovitost glavne su prednosti BEDNAR SWIFTERA. Zastupljeni u radnoj širini od 3m do 18m radnog zahvata, nošeni, polunošeni ili vučeni.

OPG KOLAČKO, Čačinci

31.1.2022.

OPG Kolačko bavi se ratarskom proizvodnjom, obrađujući 110ha zemlje. Uzgajamo; kukuruz – 30 ha, soju – 30 ha, pšenicu – 20 ha, suncokret – 15 ha, repicu – 15 ha. Te uslužno radimo pretežno sjetvu i žetvu.

U Novocommerce International-u pronašli smo pouzdanog partnera John Deere traktori te Kuhn i Bednar priključci temelj su našeg gospodarstva. Što se tiče traktora oslanjamo se na John Deere 6630, 6100MC, 6155R & 6195M. Od priključaka posjedujemo Kuhn plugove iz serije MASTER, Multi Master 123 i Multi Master 153,  te pneumatsku sijačicu Kuhn MAXIMA 3TIM. Od Češkog proizvođača Bednara posjedujemo Swifter SO 6000F vučeni sjetvospremač.

Što se tiče Kuhn plugova, Multi Master 123 4T (3+1) i Multi Master 153 5T (4+1) moram reći kako smo izuzetno zadovoljni pa i prezadovoljni kvalitetom i robusnošću plugova, plugovi savršeno slažu, lako se vuku i izuzetno lako podešavaju što ih čini pravim izborom!

Kuhn Maxima 3 TIM 6-7R je pneumatska precizna sijačica za okopavine sa hidrauličnim podešavanjem međurednog razmaka od 45 do 80cm, kombinacija 6 i 7 redi, kada je međuredni razmak 45 ili 50cm sije 7 redi, a kada se sijačica raširi na 70 ili više cm sije 6 redi dok je srednji red podignut i ne radi. Snažan pritisak ulagača od 120 do 180 kg po redu osigurava sjetvu na zadanu dubinu te praćenje tla i na teškim glinenim tlima. Sijačica je kod nas jednu sezonu, za to vrijeme je posijala oko 180ha, možemo reći kako jako lijepo sije, precizno, jednostavna je za podešavanje a kontrolni kompjuter KMS 548 zaista sve čini lakšim!

Također posjedujemo sjetvospremač Češkog proizvođača BEDNAR, vučenu izvedbu SWIFTER SO 5000F, radnog zahvata 5m sa klasičnim radnim tijelima “pačje nožice” 270mm hidrauličnim podešavanjem i finish valjkom. Stroj je kod nas tri sezone te smo ugodno iznenađeni vrhunskom kvalitetom izrade, učinkovitošću i kvalitetom pripreme, BEDNAR je definitivno premium!

OPG KRALJIK, Andrijevac

23.06.2021.

OPG Kraljik bavi se ratarskom proizvodnjom na površini od 350ha a stočarsku proizvodnju bazira na 75 krava kombinirane pasmine Simental. U sklopu gospodarstva još je i oko 100 grla ovaca te peradi i ostale stoke. Ratarski dio podijeljen je na kukuruz 75ha, lucernu 60ha, soja 50ha, zob, pir i pšenica po 50ha te 15ha graha. Braća Kraljik, Dejan i Vedran u Novocommerce-u su prepoznali sigurnog i pouzdanog partnera a u priključcima Kuhn-a, Bednara i SIPTEC-a kvalitetu. Posjeduju Kuhn sijačicu Maxima 3TS 6R, plug Vari Master 153 5T, rotodrljaču HR 304 a u dolasku su im i Kuhn PREMIA 3000 mehanička žitna sijačica te prednja bubanj kosilica kosiliza PZ 300 F. U planu je također Mikser prikolica Kuhn Profile te upuhivač slame Kuhn Primor. Ponosni su vlasnici Bednar sjetvospremača Swifter SO 7000F te SIPTEC kultivatora SKEN 7.

KUHN Maxima 3TS 6R – je 6-redna precizna pneumatska sijačica s međurednim razmakom od 70cm s mogućnošću podešavanja na 75 i 80cm te teleskopskim uvlačenjem prvog i zadnjeg reda na transportnu širinu od 3,3 m. Pritisak ulagača od 180kg po redu s duplim sjetvenim diskovima omogućava sjetvu i u najzahtjevnijim uvijetima do 12km/h brzine. Elektronska kontrola sjetve omogućava vam maksimalnu kontrolu svih radnih operacija uz istodobno praćenje sjetve svakog red ate integrirani brojač hektara parcijalni, sezonski i totalni.

KUHN Vari Mater 153 5T je plug okretač 5 brazdi (4+1), okvir od pravokutne grede 150×150 sa trokutastim pojačanjem (prednje pojačanje 700×150 mm za dodatnu čvrstoću i pojačanje pravokutne grede. Ovaj snažan i robustan plug punih radnih tijela sa pretplužnjacima za kukuruzovinu omogućava savršeno zaoravanje svih žetvenih ostataka do dubine 40cm, kvalitetom materijala osigurava dugovječnost. Braća Kraljik VM 153 5T posjeduju pola godine, oru s traktorom John Deere 8130 + VM 153 5T na 16” ili 18”, 25 – 30cm pri brzini od 7 do 8km/h. Plug jako lijepo slaže brazdu i lako se vuče unatoč teškom tlu.

KUHN HR 304 je rotodrljača robusnog prijenosa i pogonom noževa za predsjetvenu pripremu tla u najtežim uvjetima, radne širine – 3.0 m, 10 rotora kod kojih se udarci prenose na dva aksijalna ležaja dodatno zaštićena od prašine što osigurava dugovječnost rada i minimalno održavanje tijekom sezone. Kučište ležajeva je debljine 26 mm dok je komplet pogon smješten na nosače 8 mm. Noževi širine 16 mm i duljine 310 mm, toplinski tretirani (FAST FIT) dizajnirani su za rad u teškim uvijetima pri većim brzinama. Sa rotodrljačom smo prezadovoljni, njena robusnost i snaga do sada su se zaista iskazali, posjedujemo ju 3,5 godine te smo s njom odradili oko 2000ha, radimo u kombinaciji John Deere 6155M + HR 304 na 1000 o/min pri brzinama 8 – 12km/h.

BEDNAR Swifter SO 7000 F je vučeni sjetvospremač koji kombinira i do 7 radnih operacija u jednom prolasku i na taj način stvara odličan sjetveni sloj i na teškim tlima pri maksimalnoj radnoj brzini od 15 km/h. Koncept Swifter zbog univerzalnog okvira omogućuje izmjenu tipa radnih tijela – tri stroja u jednom – izmjena dvije vrste lopatica ili zubaca. Radna širina – 7.20 m / transportna širina – 2.85 m / transportna dužina – 7.00 m. Sa sjetvospremačem smo ove godine sve pripremili, te smo izuzetno zadovoljni, sjetvospremač savršeno pripremi i poravna tlo radeći 7 radnih operacija u jednom prolasku. Rama od Alform čelika pruža savršenu čvrstoću i robusnost. Kombinacija radnog zahvata od 7m te radna brzina od 15km/h omogućava nam da se znatno brže pripremimo za sjetvu, štedeći nam vrijeme i novac!

SIPTEC SKEN 7 je 6-redni kultivator za međurednu obradu, mehničko uništavanje korova, prozračivanje tla te gnojenje. Kultivator je opremljen sa 7 sekcija s opružnim radnim tijelima za obradu 6 redi po 5 radnih tijela po sekciji, metalni spremnik za gnojivo s mješačem 550L te raonim ulagačima za gnojivo. Kultivator je hidraulično sklopiv i lako podesiv što nam uvelike olakšava kultivaciju. S obzirom da ga kratko posjedujemo te smo odradili samo jednu kultivaciju možemo reći kako nas je robusnost okvira i pogonskog mehanizma ugodno iznenadila.

OPG KOŽAR, Korija

09.04.2021.

KUHN Plug Vari Master 123 4ET i Rotodrljača HRB 302D

OPG Kožar iz Korije bavi se uzgojem Kamilice na površini od 54ha. Zadovoljni smo rezultatima i dosadašnjom proizvodnjom te iskustvima ali imamo u cilju širiti svoj OPG te povećati vozni park. U Novocommercu smo pronašli pouzdanog partnera a John Deere i Kuhn naša su snaga! Oremo Traktorom John Deere 6155M i plugom Kuhn Vari Master 123 4ET na dubinu 25 do 30cm pri brzini 7 – 8km/h. Predsjetvenu pripremu tla radimo rotodrljačom Kuhn HRB 302D.

Plug Vari Master 123 4ET je nošeni plug okretač sa 4 brazde te proširivom gredom – mogućnost dogradnje 5 brazde. Plug ima pravokutnu gredu 120x120mm sa zavarenim trokutastim pojačanjem 700x120mm što je jednistveno kod Kuhn-a. Visoki klirens od 90cm te razmak radnih tijela od 102cm osigurava odličnu protočnost mase i lijepo zaoravanje žetvenih ostataka. Opremljen VPO – rešetkastim radnim tijelima te ZRL pretplužnjacima prilagođenima zaoravanju velike količine zelene mase za nas su idealna kombinacija. Hidraulično zatvaranje pluga prilikom okretanja “memory cilindar” te hiraulično podesiva radna širina od 30 – 50cm omogućavaju nam maksimalan konfor i lako podešavanje što ovaj plug čini jednostavnim i efikasnim!

Kuhn Rotordljača HRB 302D je rotodrljača robusnog prijenosa i pogonom noževa za predsjetvenu pripremu tla u najtežim uvjetima. Radna širina joj je 3m sa noževima 160mm širine i 310mm duljine kod kojih se udarci prenose na dva aksijalna ležaja dodatno zaštićena od prašine što osigurava dugovječnost rada i minimalno održavanje tijekom sezone. DUPLEX mjenjačka kutija nudi velik raspon odabira brzine rotora s mogućnošću priključenja pneumatske sijačice. PACKER PK2 valjak promjera 515mm osigurava slabiji otpor i manji rizik propadanja na svim vrstama tla.
Želio bih istaknuti kako nam je žao što nismo odmah kupili i Kuhn žitnu sijačicu Premia 3000 što nam je svakako iduća investicija.

OPG PEHNEC Darko, Koprivnica

19.03.2021.

KUHN Premia 3000, MDS 19.1, Vari-Master 123 3ET & HRB 303D

OPG PEHNEC bavi se ratarskom proizvodnjom na 80ha površina te ratarske proizvode oplemenjuje kroz stočarsku proizvodnju. Na gospodarstvu držimo 80 goveda, od čega je 35 krava na mužnji a preostalih 45 grla su bikovi u tovu te telad. S obzirom na stanje u stočarstvu sve više se okrećemo ratarskoj proizvodnji a sa ciljem modernizacije i ostvarenja vrhunskih rezultata u KUHN-u smo pronašli partnera. Iz tog razloga odlučili smo se na investiciju te smo kupili sijačicu KUHN Premia 3000, rasipač MDS 19.1, plug Vari Master 123 3ET te rotodrljaču HRB 303D.

KUHN Premia 3000 je mehanička žitna sijačica radnog zahvata 3m sa 24 jednostruka disk ulagača i razmakom redova 12.5cm. V oblikovani spremnik je kapaciteta 780L sa mogućnosšću povećanja uz ekstenziju na 1080L. HELICA spiralni volumetrijski mehanički dozator sjemena s ugrađenim rotorom jedinstven je na tržištu te ima mogućnost sjetve od 1.5 do 450kg/ha. Kontrolni kompjuter HECTOR 3000 prati sjetvu, broji hektare, upravlja stalnim tragovima te drugim parametrima. Robusni mjenjač s mogućnošću promjene brzine vrtnje omogućava jednostavnu prilagodbu. Sijačica je opremljena hidrauličnim markirima s produžetkom za markiranje na sredinu traktora, gumenim nagaznim kotačima te češljastom drljačom. Premiom sijemo u kombinaciji sa John Deere traktorom 6620 pri brzini od 8 do 9km/h. Do sada smo sijali pšenicu, ječam, zob i lucernu, lako podešavanje, odlična sjetva te fantastičan sklop – svakako bih preporučio KUHN Premiu 3000!

KUHN MDS 19.1 je rasipač mineralnog gnojiva koji s povišicom broji 1500L kapaciteta, opremljen je sa dva FAST-FIT M1C diska za aplikaciju gnojiva od 10-18m. Podešavanje radnog zahvata i količine aplikacije je manualno a kontrola otvaranja i zatvaranja spremnika preko jednog dvoradnog hidrauličnog cilindra. Mješač gnojiva u spremniku koji miješa brzinom od 18 okretaja u minuti spriječava usitnjavanje granula. Rasipač smo opremili i ceradom spremnika s manualnim otvaranjem. Moram reći kako smo težili jednostavnom a kvalitetnom rasipaču i mogu reći kako smo izuzetno zadovoljni, radimo na 18m radnog zahvata, rasipač baca lijepo i ujednačeno zadržavajući zadanu količinu.

KUHN Vari-Master 123 3ET je plug okretač sa 3 brazde okvirom 120x120mm sa trokutastim pojačanjem (700x120mm) za dodatnu čvrstoću i pojačanje grede. Klirens pluga je 80cm a udaljenost radnih tijela 102cm. Sistem T – sigurnosnog vijka koji puca na vlačnu silu od 4000kg te kućište vijka ostaje očuvano i nakon brojnih pucanja. Hidraulično podesivi radni zahvat od 30 do 50cm, hidraulični cilindar za okretanje pluga s ventilom za zakljucavanje. Plug je opremljen proširivom gredom te ima mogućnost proširenja na 4 i 5 brazdi. Rešetkasta daska u našim uvijetima pokazala se kao idealan izbor. Oremo s traktorom John Deere 6135M + VM 123 3ET na dubini 30 do 35cm brzinom od 7 do 9km/h s tim da uz brdo oremo na 16“ a nizbrdo 20“. Moram reći kako smo izuzetno zadovoljni plug jer se jako lijepo vuče uz minimalan otpor a savršeno slaže brazdu, apsolutna preporuka!

KUHN HRB 303D je rotodrljača sa robusnim prijenosom i pogonom noževa za predsjetvenu prirpemu tla u težim uvijetima radne širine 3m opremljena sa 10 rotora – noževima širine 16mm a duljine 310mm – FAST FIT. Duplex mjenjačka kutija nudi širok odabir brzine rotora. Straga se nalazi paker PK2 valjak promjera 515mm. Pogon putem kardana – 540/750/1000 o/min. Maksimalna snaga na kardanu je 160ks. Rotodrljaču koristimo u predsjetvenoj pripremi i izuzetno smo zadovoljni njenom robusnošću i savršenom učinkovitošću. Moramo reći kako se vidi napredak kvalitete obavljenih poslova kao i same jednostavnosti.

OPG BOROŠ MARIJAN, Legrad

16.03.2021.

KUHN Vari-Master 153 4ET & Optimera XL 350

OPG Boroš primarno se bavi ratarskom proizvodnjom obrađujući približno 100ha zemlje. Pšenicu sijemo na 25ha, kukuruz 45ha, repicu na 20ha te ječam 10ha. Smatramo da je temelj dobre ratarke proizvodnje kvalitetna priprema prije svega kvalitetna osnovna obrada tla – oranje. Oranje je temelj kvalitetnog ratarstva. Iz tog razloga odlučili smo se na KUHN Vari Master 153 4ET. Riječ je o plugu središnje grede 150x150mm sa trokutastim pojačanjem grede 700x150mm, klirens pluga je 90cm dok je razmak tijela 102cm. Plug ima hidraulično podesivu radnu širinu od 30 do 50cm, pune daske te pretplužnjake pogodne za kukuruzovinu. Na zadnjoj brazdi montirano je nazubljeno disk crtalo 570mm. Dubinski kotač postavljen je bočno te opremljen amortizerom protiv udarca. Moram reći kako je očita razlika u kvaliteti oranja u odnosu na naš stari plug, naime daske su “dublje” sama površina dasaka je veća te puno lijepše okreće i slaže brazdu. Oremo s traktorom JD 7430 + Kuhn Vari-Master 153 4ET na radni zahvat od 18” pri dubini od 30 – 35cm a lijepo podešen plug pruža minimalan otpor omogućujući nam da oremo brzinom od 9km/h bez prevelike potrošnje goriva. S obzirom da smo se uvjerili u kvalitetu KUHN-a odlučili smo se na kupnju tanjurače KUHN Optimer XL 350 za potrebe dopunske obrade tla. Kuhn Optimera XL 350 koristimo u prašenju strništa a s obzirom da je opremljen i valjkom za predsjetvenu pripremu za Pšenicu. Riječ je o tanjurači radnog zahvata 3,5m opremljena sa 28 zakrivljenih diskova promjera 620 x 6mm sa U valjkom 600mm. Radna dubina je od 10 – 15cm a masa joj je 2900kg. Koristimo je jednu sezonu te smo izuzetno zadovljni rezultatima!

OPG IVICA BARANAŠIĆ, Legrad

05.03.2021.

KUHN MAXIMA 3TD 6R

OPG Baranašić bavi se ratarskom proizvodnjom obrađujući 550ha zemlje a problem im predstavljaju male i usitnjene parcele. Na 250ha sijemo kukuruz, 30ha pivarskog ječma, 90ha repice, 140ha pšenice te 40ha jarog ječma. U našem radu nastojimo koristiti se najmodernijom i najkvalitetnijom tehnologijom uz idealnu optimizaciju kako traktora tako i priključaka. Do sada smo sijali Monosem-om kod kojeg mi se nije sviđala izvedba sjetvenih aparata koji su jednostavni čime se izgubilo na preciznosti, također spremnik gnojiva je bio metalni a distribucija i deponatori gnojiva neprecizni. Odlučili smo se investirati u modernu preciznu pneumatsku sijačicu pri čemu se kao odličan izbor pokazala KUHN MAXIMA 3TD 6R. Riječ je o 6-rednoj pneumatskoj preciznoj sijačici s podesivim međurednim razmakom 70 – 75 – 80cm, prvi i zadnji red hidraulično se uvlače na transportnu širinu 3m. Opremljena je elektronskom kontrolom sjetve s kontrolnim kompjuterom KMS 548 s elektro spojkama na svim redovima – omogućuje elektronsko gašenje iz udobnosti kabine traktora. Maximu smo još opremili spremnikom za gnojivo kapaciteta 1350L sa disk ulagačima te mikrogranulatorom 150L. Kod MAXIME 3TD jako mi se sviđaju sjetvene jedinice montirane preko paralelograma na gredu čime je omogućeno savršeno praćenje terena, pritisak ulagača od 120 – 180kg po redu osigurava sjetvu i u najzahtjevnijim uvijetima. Jednostavnost sjetvenog aparata omogućava jednostavan pristup u slučaju da dođe do bilo kakvog zaštopavanja, do sada nismo imali takvih problema. Plastični spremnik gnojiva s disk ulagačima savršeno deponira gnojivo kao i mikrogranulator. Ono što je također apsolutna prednost je u slučaju da dođe do bilo kakve elektronske greške kompjutera, kompjuter se jednostavno može ugasiti te nastaviti sijati bez kompjutera. Maximom sijem u kombinaciji sa traktorom John Deere 7430 ili 6130R, brzinom od 9km/h pri čemu kapacitet kutija za sjeme od 52L, gnojiva od 1350L te mikrogranulatorom od 150L imamo autonomiju od 8ha, što je odlično! Jednostavnost, preciznost i kvaliteta Maxime su nas oduševili te ju svakako preporučujemo.

OPG DEJAN MIKAČEVIĆ, Markovac Križevački

11.02.2021.

JOHN DEERE 6090M – Novi model

Na kupnju novog John Deere 6090M modela koji je izašao u 2020. godini odlučili smo se nakon odrađene demo prezentacije s novim modelom. Jako nam se dopala njegova kompaktnost i udobnost. Prilikom kupnje u kombinaciji je bio stariji model John Deere 5090M, no novi model ipak je nudio nešto novo i tehnički naprednije te je robusniji. Iznimno smo zadovoljni radom John Deere traktora koji ispunjava sve naše zahtjeve. Koristimo ga za doslovno sve operacije – gnojidbu, sjetvu, prskanje, transport. Ono što nam je bilo važno kod odabira novog traktora je postprodajna podrška u koju smo se već uvjerili da je brza i kvalitetna. Imali smo jedan manji kvar i dečki su reagirali odmah idući dan. Obrađujemo oko 100 hektara zemlje, uz ratarstvo bavimo se i tovom junadi te nam tu posao olakšava Pichon TCI 10400 cisterna za prijevoz gnojnice. Brzina i kvaliteta rada cisterne ubrzala je procese rada naspram stare cisterne. S obzirnom na brdovit teren i veličinu parcela John Deere 6090M pokazano se pravim odabirom.

PG - Puškarić, Kaniška Iva

11.11.2020.

JOHN DEERE 6230R

Filip Pušakrić, ispred tvrtke Agro Puškarić iz Kaniške Ive, prvi je korisnik John Deerovog programa Jamstva goriva u Hrvatskoj te je za optimizaciju rada vezanu za potrošnju goriva primio ček od John Deera na 21.587 HRK!

Pri kupnji John Deere 6230R Premium edition u ljeto 2019., Puškarić je pristao na GPS praćenje rada traktora, praćenje opterećenosti motora u polju i pri transportu, a o programu je rekao:
‘Kada smo kupovali ovaj traktor, Jamstvo goriva definitivno je utjecalo na kupnju. Nismo znali što od jamstva točno očekivati, no znali smo da ćemo ovaj stroj koristiti svestrano, u radovima u polju, također u transportu. CommandPRO ručica mjenjača dobra je funkcionalnost koju svakako preporučujem. Sada, nakon godinu dana, zadovoljni smo performansama stroja, a naravno, i potrošnjom goriva!’

Moira d.o.o., Budakovac

17.06.2020.

JOHN DEERE 6230R

Na lokaciji natkrivenog skladišta u izgradnji i sušare koja je već u pogonu, u mjestu Budakovac kraj Gradine, dočekao nas je vlasnik tvrtke Moira d.o.o., Milan Jasika, sa svojim novim John Deere 6230R Premium Edition.‘Radimo oko 250 hektara zemlje, gdje smo sa tradicionalnih ratarskih kultura, prešli na kamilicu i konoplju u zadnjih nekoliko godina. Te kulture prihodovno su mnogo atraktivnije, ali je za iste potrebna i jača infrastruktura te niz zahtijevnijih i specifičnih agro-tehničkih operacija, kao i dobro poznavanje biljke i tla na kojem sijemo. Većina proizvodnje danas je ekološka. Gotovo sve proizvedno izvozimo, s čime smo zadovoljni u pogledu naplate i stabilnosti kupaca.

Do sada smo imali traktore John Deere 7830 i John Deere 7260R, s kojima smo bili zadovoljni, no kada sam sjeo i isprobao novi John Deere 6230R, mogu reći da je ovo nova razina udobnosti i funkcionalnosti. CommandPRO ručica mjenjača je odlična i ništa na ovom traktoru nije bez razloga. Zaista je pun opreme koja služi svojoj svrsi. Nedavno sam ‘otkrio’ AutoTrac koji je odlična funkcija, smanjuje umor i olakšava rad. Nisam navikao da John Deere-ove 6-ice imaju toliko snage na kardanu, s obzirom na svoju manju šasiju, pa me iznenadilo da s ovim traktorom oremo ništa lošije nego sa sedmicama koje imamo od prije! Traktor se pokazao kao odličan i u transportu, planiramo ga opremiti uskim kotačima za kultivaciju.’

Obrt Agrar, Vrpolje

12.05.2020.

KUHN STROJEVI

Obrt Agrar u vlasništvu gospodina Marina Kulaša bavi se ratarstvom obrađujući oko 100ha zemlje, sije pšenicu, uljanu repicu i soju. Najveće zasijane površine su nam pod pšenicom, U rad našeg obrta uključena je cijela obitelj, a kako bi podigli kvalitetu obavljenog posla na višu razinu u KUHN-u smo pronašli pouzdanog partnera. Obzirom da obrađujemo zemlju u okolici Vrpolja koja je izuzetno teška i zahtjevna, oranje smo zamjenili podrivanjem, a u dopunskoj obradi oslanjamo se na KUHN Discover XM2 tešku vučenu tanjuraču.

KUHN Discover XM2 – 36 je teška vučena tanjurača sa 36 diskova 660 x 6mm opremljena zaštitom ležajeva, bočnim deflektorima te cjevastim valjkom. Do sada smo s njom potanjurali približno 300ha. Vučemo ju traktorom JD 8200 brzinom od 10 – 12km/h do dubine 10cm ovisno od potreba. Napomenuo bih kako s njom postižemo odlične rezultate u jako zahtjevnim uvjetima, a posebno mi se dopalo što su baterije u sklopljenom transportnom položaju posve poravnate, čime je znatno olakšan transport i manipulacija. Nakon kvalitetne pripreme u sjetvu ulazimo kombiniranom sijačicom Integra 3003 sa rotodrljačom HR 3004.

KUHN Integra 3003 je kombinirana sijačica radnog zahvata 3 metra, sa 24 dupla disk ulagača postavljena u dva reda sa pomakom od 25cm, međurednim razmakom od 12,5cm. Naša Integra opremljena je V spremnikom kapaciteta 600L koji smo povećali opcijskim povišicama na 900L. HELICA mehanički volumetrijski dozator nam omogućuje sjetvu od 1,5kg do 450kg/ha. Također, opremljena je HECTOR 3000 kontrolnim računalom, koji omogućuje upravljanje i praćenje rada sijačice iz udobnosti traktorske kabine. Kao glavne prednosti istaknuo bih veliki spremnik koji osigurava odličnu autonomiju, velik pritisak ulagača koji omogućava sjetvu i u teškim uvjetima, vrhunsku preciznost te odličan sklop, odličnu mobilnu aplikaciju koja se pokazala u praksi, te mogu reći da je Integra posijala u gram prema zadanom. Integru smo u ovoj kombinaciji opremili rotodrljačom HR 3004.

KUHN HR 3004  je rotodrljača opremljena sa 10 rotora, FAST FIT noževima, Duplex mjenjačkom kutijom te paker PK2 valjkom sa čistačima. Moram reći kako se u radu pokazala odličnom stvarajući idealne sjetvene uvjete i u izuzetno teškim tlima, bez ijedne mane.

Bacanje gnojiva obavljamo rasipačem KUHN AXIS 30.2D

KUHN Axis 30.2D  je rasipač mineralnog gnojiva kapaciteta 1400L na koji smo ugradili dodatne opcijske povišice od 800L te mu povećali kapacitet na 2200L, kako bi povećali autonomiju. Opremljen je S2 VXR diskovima koji gnojivo bacaju od 12 do 18m, obloženi karbidom, lako se  skidaju prilikom čišćenja i ispiranja. TELIMAT T25 usmjerivač za bacanje gnojiva na granicama ili krajevima polja nam osigurava vrhunsku preciznost primjene. Axis koristimo u kobinaciji sa traktorom John Deere 6920 te bih napomenuo kako smo s njim ove godine bacilli 103t gnojiva te smo izuzetno zadovoljni. Kao glavne prednosti istaknuo bih kapacitet spremnika koji osigurava veliku autonomiju, telimat kontrolu bacanja gnojiva na krajevima polja te napredan proces bojanja koji štiti cijelokupni rasipač od korozije. Kod konkurencije se već nakon dvije do tri godine jasno vide tragovi hrđe na strojevima.

Novent usluge d.o.o. Plantaža Peteranec

05.05.2020.

JOHN DEERE Z997R

 

Još prije 9 godina kada smo odlučili posaditi plantažu borovnica, tražili smo rabljeni kompaktni traktor John Deere. Kako se nije nudilo ništa kvalitetno, odlučili smo kupiti novi 3720 s utovarivačem i srednjim kosištem od 182 cm i malč sistemom. Danas smo sigurni da smo ispravno odlučili. Traktor je posadio 3 hektara borovnica i dalje ih održava. Uz profesionalnu podršku Novocommercea traktor danas ima 2000 radnih sati i nijedan kvar. Samo redovno održavanje s originalnim John Deere dijelovima i stručnu pomoć Novocommerceovog servisa.
U međuvremenu 2017 godine smo odlučili povećati plantažu za još 3,5 hektara.

 

Poučeni pozitivnim iskustvom, odlučili smo se za nabavku još nekoliko John Deere i Kuhn strojeva od Istog dobavljača:
– Traktor 5090G, također s prednjim utovarivačem
– Kuhnov malčer BKE150REV.
– Kosilice s okretom u mjestu Z335E i Z997R koje su se pokazale izvanredno brze i pouzdane s nevjerojatnim manevarskim sposobnostima. Sa Z997R uspijemo pokositi i do 2 hektara u jednom satu.
Ukratko, John Deereovi i Kuhnovi strojevi kao i Novocommerce International, za preporučiti…

OPG Tomić, Mohovo

09.04.2020.

KUHN MAXIMA 3TI 6R

Kupac Dragan Tomić, živi u mjestu Mohovo kod Iloka te se bavi ratarstvom, obrađujući 90ha zemlje.

Ove godine odlučio sam investirati u sijačicu za okopavine, do sada sam sijao sa OLT PSK 4 sijačicom i IMT – om 558. Prerastao sam mogućnosti PSK 4 i takvog načina rada te mi je bila potrebna modernizacija i već učinkovitost rada a samim tim i kvaliteta. Kupio sam pneumatsku preciznu sijačicu KUHN MAXIMA 3TI 6R koja je hidraulično podesiva na međuredni razmak 45 – 80cm, što mi omogućava sjetvu više kultura istom sijačicom, idealno za moje potrebe. Međuredni razmak se podešava iz kabine što jako olakšava rad, a cjelokupno podešavanje sijačice je vrlo jednostavno i brzo. Do sada sam sa MAXIMOM posijao 15ha kukuruza, koristim traktor John Deere 6620SE a pri sjetvi sijem brzinom od 7,5km/h sa pritiskom ulagača od približno 160kg što mi je optimalno za trenutnu količinu vlage u tlu. Danas sam saznao kako mogu istom preciznošću sijati čak do 12km/h pa već planiram raditi na 12km/h kako bih bio brži i efikasniji.

Plan je ove godine posijati sa MAXIMOM ukupno 50ha, od čega 15ha kukuruza, 20ha šećerne repe te 15ha suncokreta. Moram naglasiti kako sam prezadovoljan uslugom koju mi je pružila tvrtka Novocommerc International kao i samom podrškom nakon isporuke sijačice.

OPG Klement, Gornji Miholjac

26.07.2019.

John Deere W440

Odlučili smo se na kupnju John Deere kombajna, jer smo, nakon istraživanja i probnog rada kombajna od nekoliko proizvođača, zaključili da je najrobusniji, najpouzdaniji i da će najbolje odgovarati našim potrebama.
Prije ovog kombajna imali smo dva starija Deutz-Fahra (1977. i 1981. godište), tako da je bilo vrijeme za obnovu. Kombajn smo sami isfinancirali putem leasing-a.

Obrađujemo oko 50 hektara zemlje (pšenica, suncokret, kukuruz, duhan), uz što uslužno vršimo još oko 100 hektara.

Kombajn se pokazao vrlo pouzdanim i jakim u žetvi, imao sam samo jedan problem sa “zaštopavanjem”, no svojom greškom. Srećom, Vaš servis se brzo angažirao i uspjeli smo daljinski riješiti problem.
U kukuruzu mi se pokazao posebno moćan. Poanta je dobro ga namjestiti i kalibrirati između kultura i nema brige. Kabina i udobnost u radu su odlična prednost ovog kombajna, to nisam susreo prije!

Za sada ga vozim samo ja, a sin je na obuci, uskoro će i on!

OPG Marjanović, Drenovci

19.06.2018.

KUHN plug VARI-MASTER 

Teška je bila jesen za obradu tla. Svaka godina je za sebe, svaka je drugačija. Nije bilo baš često da je tako bila jaka suša. Podrivanjem se prvo borim, a za pripremu zemlje za sjetvu uljane repice smo morali odmah poslije skidanja pšenice ići podrivačem pa nakon toga oranje. Za pšenicu smo išli samo plugom. E upravo je stvar u plugu kojega sam kupio od tvrtke Novocommerce iz Osijeka. Plug koji sam koristio ove godine je prošlogodišnja prinova na gospodarstvu, a radi se o četverobrazdnom plugu s hidrauličnim podešavanjem radnog zahvata proizođača KUHN. U prvoj sezoni se odmah suočio s najtežim uvjetima u polju koji su posljedica dugotrajne suše, ali moramo reći da je odlično odradio. Znao sam da će biti dobar jer sam se na kupnju od Novocommerca toga KUHN pluga odlučio nakon što sam prethodnu godinu imao na probi demo plug, nešto drugačiji, ali također dovoljno dobar. Jako sam zadovoljan zaoravanjem. Bilo je dosta mase i zadovoljan sam kako radi. Nigdje nije ništa ostalo“, priča nam Mijo dok smo ispijali njegovu domaću rakiju i kušali kulen koji je na neki način zaštitni znak svakog domaćinstva u Drenovcima.

Više o plugu:

KUHN Vari-Master 153, četverobrazdni je plug. Okvir je od pravokutne grede dimenzije 150×150 mm sa zavarenim trokutastim pojačanjem za dodatnu čvrstoću i podupiranje pravokutne grede. Ističe sistem sigurnog vijka koji puca prilikom rastezanja, te zbog svoje izvedbe i nakon mnogo pucanja utor vijka ostaje isti. Rešetkasta je daska za koju je potrebna reducirana vučna sila, a odlično radi do dubine do 35 cm. Marjanović nam je i pozirao kraj svog novoga pluga koji ima i pretplužnjake za zaoravanje velike količine biljnih ostataka, osobito nakon žetve kukuruza. Na tom plugu je kotač s gumom za podešavanje dubine 690×320 mm s amortizerom udarca, postavljen bočno.

Simental Commerce, Tenja

19.06.2018.

KUHN Primor

Prvi KUHN Primor smo kupili prije 15-ak godina i svo ovo vrijeme smo ga koristili za hranidbu i upuhivanje slame na našoj farmi na kojoj se tovi telad. Taj stroj radi i dan-danas i stvarno je, što se kaže, nepoderiv.

Kako se kapacitet farme povećao na 2.500 grla, pojavila se potreba za još jednim strojem ovoga tipa. Moram priznati da druge proizvođače nisam niti gledao, nego je samo KUHN dolazio u obzir jer zašto bi nešto mijenjao što se pokazalo kao izuzetno kvalitetno.

Mi na našoj farmi koristimo samo velike kvadratne bale dužine do 2,7 m. U ovaj stroj kapaciteta 5,5 m³ stane jedna takva bala ili dvije rolo bale promjera do 2 m. Top na vrhu je okretljiv za 300° što omogućuje ispucavanje slame lijevo i desno upravljanjem iz kabine. Cjelokupno rukovanje strojem je vrlo jednostavno.

PZ Topolje, Topolje

10.05.2018.

KUHN Maxima 2 TS

Odlučili smo se za kupovinu nove sijačice za okopavine prvenstveno iz razloga što nam je sklop često bio prorijeđen. Najviše se to vidjelo u godinama kada u vrijeme sjetve nije bilo oborina, a u posljednje vrijeme imamo sve više takvih godina.

Kako već dugo vremena surađujemo s tvrtkom Novocommerce International i njihovim uslugama smo vrlo zadovoljni, ponovno smo odlučili kupiti kod njih i to ovaj puta preciznu pneumatsku sijačicu KUHN Maxima 2 TS.

Nakon odrađene prve sezone u kojoj smo posijali 160 ha kukuruza i suncokreta možemo reći da smo izuzetno zadovoljni jer su se rezultati vidjeli već na samom početku kada su usjevi ujednačeno krenuli nicati. Početni porast je brz i jednak što je također vrlo važno kod tretiranja pesticidima i da se što bolje iskorisiti vlaga sakupljena u zimskom periodu.

Samo podešavanje sijačice je izuzetno jednostavno i precizno, kao i prebacivanje s jedne kulture na drugu.

I ovaj puta usluga iz Novocommerca je bila na visokoj razini, te suradnju nastavljamo i dalje.

OPG Vlado Sabo, Donja Rašenica

02.05.2018.

KUHN Deltis 1200 nošena prskalica

Kada se pojavila potreba za novom prskalicom zbog povećanja obujma posla i dotrajalosti stare, razgledavali smo ponude prsklalica na našem tržištu. Kako gotovo sve usjeve treba tretirati više puta tijekom sezone te samim time „troše“ veliku količinu pesticida, odlučili smo da to bude od već provjerenog proizvođača poljoprivrednih strojeva.

Kako na našem gospodarstvu posjedujemo već nekoliko KUHN priključaka s čijom kvalitetom smo zadovoljni, odlučili smo se i za prskalicu KUHN Deltis 1200 istoga proizvođača, iako ih na našem području nema puno. Nakon odrađene prve i dijela druge sezone, mogu reći da je kupovina još jednog KUHN stroja bila ponovno ispravna odluka jer se opet pokazalo da su strojevi kvalitetni i namjenjeni profesionalnoj upotrebi.

Prskalica je opremljena DPAE regulacijom što osigurava jednoliku aplikaciju bez obzira na brzinu kretanja traktora i broj okretaja kardanskog vratila. Grane su radnog zahvata 15m, izrađene od aluminija što ovako veliku prsklicu čini izuzetno laganom. Uz to bočno sklapanje grana osigurava odličnu raspodjelu tereta, te je omogućen rad s manjim i lakšim traktorima.

OPG Zlatko Jelošek, Beketinci

16.08.2017.

KUHN Maxima 2 TI

 S obzirom da nismo bili zadovoljni s nicanjem nakon sjetve sa starijim sijačicama, odlučili smo se investirati u novu sijačicu. Na tržištu postoji velik izbor sijačica, ali smo se mi odlučili za 6-rednu KUHN Maxima 2 TI koja ima mogućnost hidrauličnog podešavanja međurednog razmaka od 45 cm do 80 cm što omogućava sjetvu više kultura s jednom sijačicom.

Već prva sezona je pokazala da je izbor KUHN sijačice bio ispravan jer je nicanje svih posijanih kultura bilo odlično iako duži vremenski period nije bilo kiše. Osim toga razmak unutar reda je cijelo vrijeme bio konstantan, a sjeme je bilo uloženo na zadanu dubinu i na tvrđim tlima što je osigurano pritiskom na površinu tla svakog sjetvenog elementa do 150 kg.

Praćenje svih parametara sjetve je lako čitljivo na monitoru KMS 412 montiranom u kabini traktora. Podešavanje sijačice je vrlo jednostavno.

Eko Solar d.o.o., Drenovci

17.05.2017.

John Deere M732i Vučena prskalica

 Zbog povećanja obujma posla te dotrajale stare prskalice odlučili smo investirati u novu te u set uskih kotača za traktor. Razmišljali smo o nekoliko modela prskalice i izbor je pao na John Deere -ov provjereni model M732i .
Imamo razne John Deere strojeve te smo zadovoljni sa svima, zbog toga nismo sumnjali i u kvalitetu njihovih prskalica. Dodatno nam je olakšalo izbor činjenica da imamo za gotovo sve strojeve servis na jednom mjestu.
Prskalicu smo opremili sa mnoštvom opreme od prateće rude, klizne podesive osovine, suspenzije, GreenStar 1800 naprednog upravljačkog zaslona itd upravo kako bi što prije i lakše završili s poslom.

Naknadno smo se odlučili ipak za veću opciju krila zahvata 24 m s specijalnim protuvjetrenim John Deere ULD diznama.

Jednostavno rukovanje, lako održavanje te pouzdan servis stvari su koje nam daju dodatno povjerenje u ovu prskalicu, pored toga žuta i zelena boja idu jedno uz drugo i čine odličan tandem.

OPG Dragaš, Bunić, Udbina

03. svibanj 2017.

John Deere 5125R

 Prijavili smo se na prvi natječaj ruralnog razvoja mjere 4.1 u 2015. godini gdje nam je glavna stavka bila nabavka kompaktnog traktora za našu farmu na kojoj uzgajamo oko 700 ovaca. Tražili smo okretan, svestran traktor koji će biti za sve poslove, od oranja do rada sa utovarivačem. Gledali smo razne modele traktora, ali smo se na kraju ipak odlučili za John Deere . Prvo smo razmišljali o 6MC seriji, ali smo čuli da je u međuvremenu izašao novi 5R model. Traktor izlazi u serijsku proizvodnju tek 2018. godine ali nam je Novocommerce Internationalosigurao jedan od prvih prezentacijskih modela u Europi.

 

Traktor je ispunio sva naša očekivanja, okretan, snažan i bogat opremom. Najviše nam se sviđa prednja amortizirajuća osovina, CommandArm naslon za ruke i paket LED svjetla, ove stavke traktoru znatno podižu razinu udobnosti. Command8 mjenjač odlično se ponaša u radu i transportu te sa Eco opcijom štedi gorivo.

U dolasku nam je i 543R utovarivač s kojim ćemo raditi većinu poslova. S tvrtkom Novocommerce International smo ove godine započeli suradnju i ispunili su naša očekivanja.

PPK Valpovo d.o.o., Brođanci

12. travanj 2017.

 Zbog prilično velikog obujma posla odlučili smo investirati u preciznu poljoprivredu, u sustav automatskog navođenja kako bi lakše odradili i uštedjeli u sjetvi, prskanju i gnojidbi. Tražili smo razne ponude za automatsko navođenje te smo se na kraju odlučili za John Deere ATU komplet iz razloga što ga jednostavno možemo prebaciti na bilo koji model traktora kao i na kombajn u žetvi.

NCI tehničari i prodajni predstavnici pokazali su kako se rukuje i prebacuje oprema na drugi stroj što nam je omogućilo da brzo rukujemo samostalno opremom. Prije kupovine dobili smo na korištenje 15 dana prezentacijsku opremu i odmah se uvjerili u preciznost i kvalitetu opreme.

Za sada smo odlučili investirati u osnovni paket sa preciznošću +/- 23 cm što se pokazalo odlično jer 80% vremena odstupanje je bilo samo par cm. Naknadno uvijek možemo nadograditi preciznost na +/- 5cm ali za sada nema potrebe. Pročitaj više >>>

OPG Ostrihon Marko, Račinovci

23. ožujak 2017.

 S obzirom da na našem području postoji zemlja koja je teža za obradu bio nam je potreban stroj koji u što manjem broju prohoda može tlo učiniti idealnim za sjetvu. Prvo smo od Novocommerce Internationala na probni rad dobili BEDNAR Swifter SO 6000, te nas je isti svojim mogućnostima oduševio.

Smanjeni broj prohoda rezultira reduciranjem troškova, te manje ugaženim površinama što se reflektira i u prinosima. Svi ti argumenti su bili dovolji za investiciju u BEDNAR Swifter SO 5000 F. Ovaj sjetvospremač na sebi ima standardne radne lopatice, širine 270mm koje omogućavaju rad po cijeloj radnoj širini stroja, te osiguravaju ravnu podlogu za sjetvu.

Od tvrtke Novocommerce International smo dobili punu podršku prilikom puštanja stroja u rad kao i kasniju podršku u vidu osiguranja rezervnih dijelova, te servisa.

Saboprodukt, Karanac

24. ožujak 2017.

 Do sada smo pripremu tla za sjetvu, bilo u proljeće ili jesen, obavljali „klasičnim“ drljačama i sjetvospremačima. Za optimalan sjetveni sloj nužno je bilo raditi najmanje 3, a nekada čak i do 5 prohoda. Kako smo zbog vremenskih uvijeta vremenski često ograničeni, nužno nam je bilo nabaviti stroj za pripremu tla koji idealan sjetveni stroj stvara već nakon jednog prohoda.

BEDNAR Swifter SO 5000 F nam upravo to omogućava. Radne sekcije su u obliku pačje noge,a postavljene su u četiri reda. Omogućavaju očuvanje vlage u tlu zbog nevertikalnog miješanja tla – osigurano brže i ujednačenije nicanje biljke.

Do sada smo ga koristili u pripremi tla za šećernu repu gdje se pokazao kao odličan izbor, te nastavljamo i za ostale kulture.

Osim toga puno nam znači podrška koju nam pružaju djelatnici Novocommerce Internationala, ne samo prilikom prodaje nego i kasnijim savjetima, te obilascima na terenu.

Eko Solar d.o.o., Drenovci

15. prosinca 2016.

 Radimo poprilično puno zemlje te nam je nedostajao jedan „srednji“ traktor kojega bi koristili za razne poslove, između ostaloga za prskanje,sjetvu ali bi ga po potrebi ubacili i u obradu zemlje te transport. Kada smo prikupljali ponude imali smo u planu kupiti traktor sa 4 cilindra sa snagom od 120 do 130 KS. U Novocommerce-u smo vidjeli na stanju 6145R model sa odličnom opremom po promotivnoj cijeni putem John Deere financiranja .
Dobili smo veći traktor sa više snage, novim DirectDrive mjenjačem koji nam je odličan u radu i transportu. Također smo uzeli i prijemnik StarFire 3000 kako bi traktor iskoristili za navođenje.
Sada već razmišljamo dodatno nadograditi AutoTrac automatsko navođenje kako bi naš traktor u potpunosti iskoristili. Iskoristivši ovu odličnu ponudu nastavljamo našu višegodišnju odličnu suradnju sa tvrtkom Novocommerce International 

OPG Kuzmić Vinko, Sladojevci

08. prosinca 2016.

 Kako bi mogli povećati obujam posla i kvalitetnije i brže pokositi naše njive odlučili smo zamjeniti starog 35.80 Topliner-a sa novim John Deere W540 modelom . Tražili smo kombajn srednje veličine da brže i bolje obavimo posao i izuzetno smo zadovoljni sa W kombajnom . Odličan učinak,vrhunska kvaliteta izvršavanja i neopisiva razlika u udobnosti samo su neke stavke kojima smo zadovoljni.
Od Novocommerce-a smo dobili dobru ponudu za zamjenu staro za novo te odlične uvjete za financiranje putem John Deere Financialusluge. Jako nam je bitno da stroj „ne stoji“ pogotovo tijekom žetve zbog toga smo vjerni Novocommerce-u jer pruža vrhunsku podršku servisa i rezervnih dijelova. 

OPG ŠPOLJAR MARIO, Terezino Polje

01. prosinac 2016.g.

 Odlučili smo zamjeniti naš stari 5090RN sa novim John Deere 6170M modelom koji nam treba za „teže poslove“. Iako imamo 3 traktora koje koristimo za razne poslove od sjetve, zaštite, do rada s prednjim utovarivačem, trebao nam je jedan veći traktor koji će preuzeti najteže poslove, a budući da smo čuli za akciju na posljednje 6170M modele sa odličnom opremom, brzo smo reagirali da ne propustimo priliku. Za naših 240 jutara koliko obrađujemo ovaj traktor s lakoćom obavlja većinu posla. Traktor smo isprobali u oranju i pripremi, izuzetno je snažan, te istovremeno udoban i okretan. 

Zadovoljni smo kupljenim, sada moramo nabaviti veće priključke kako bi maksimalno iskoristili traktor. S tvrtkom Novocommerce International surađujemo već više godina, suradnju ćemo sigurno nastaviti i u budućnosti.

PZ ZRNO - Marijan i Dario Cenger, Grubišno Polje

24. studeni 2016.g.

 Kako bi osigurali dovoljnu količinu silaže na našem gospodarstvu, gdje smo izgradili Bio plinsko postrojenje, odlučili smo povući dodatna sredstva putem mjera IPARD-a i krenuti u investiciju novog silažnog kombajna . Primili smo razne ponude od gotovo svakog proizvođača, ali smo se odlučili za novi model John Deere-a . Zamijenili smo naša dva starija modela (John Deere 7300 i 6810) sa novim serije 8600 . Ove sezone smo bez poteškoća silirali gotovo 800 hektara sa vrhunskim učinkom, zadovoljni smo odrađenim te razmišljamo o povećanju obujma posla. Sa tvrtkom Novocommerce International smo postigli odličnu suradnju od koje imamo odličnu podršku servisa i rezervnih dijelova. Pored silažnog kombajna investirali smo u 2 nova traktora, radi se o modelima 6130M i 7250R s kojima smo izuzetno zadovoljni. Nadamo se da će zadovoljstvo i odlična suradnja potrajati mnogo godina.

OPG Balić Marijan, Ilača

25. listopada 2016. g.

 Prije kupovine novog traktora koristili smo samo traktor Zetor za ratarsku i povrtlarsku proizvodnju. Kupovinom novog John Deere 6135M modela dobili smo puno više vremena i prostora za dodatni posao, također imamo puno više vremena za sebe.

Oduševljen sam brzinom traktora, mjenjač je brz i odličan i na polju i na cesti. Radimo puno i noću, zbog toga smo uzeli dodatna svjetla na M seriji, vidljivost je izvrsna i radimo bez poteškoća.

Do sada se nismo susretali sa TLS prednjom amortizirajućom osovinom, ali moram priznati da je odlična stvar koja dodatno olakšava posao. Sviđa mi se kompletan koncept traktora i u budućnosti sigurno uzimamo još jedan John Deere model s kojim bi dodatno povećali i olakšali posao.

Ivan Horvat, Topolje

19. listopada 2016.g.

 S obzirom da obrađujemo 120ha zemlje, prošli tjedan smo preuzeli mehaničku sijaćicu KUHN Premia 300 u Novocommerce International-u sa kojoj smo odmah bili zadovoljni i izvedbom i opremom. Stroj je isti dan bio spreman za sjetvu, no zbog vremenskih uvjeta nismo bili u mogućnosti posijati više od 5ha. Prvo podešavanje je vrlo jednostavno izvedeno i bez kalibracije smo posijali željenu količinu, a najveći plus je mogućnost sjetve uljane repice bez zamjene sjetvenih elemenata, oboje zahvaljujući sjetvenom sistemu HELICA. Kompjuter koji prati sjetvu zajedno sa hektarmetrom i automatskim ostavljanjem redova smo vrlo brzo razumjeli i podesili uz pomoć jasnih uputa na hrvatskom jeziku, što nam je bitno kao korisniku.

 

Cijeli koncept sijaćice je vrlo kvalitetno izveden sa lakim podešavanjem bez alata. Sa Novocommerce Interantional-om smo vrlo zadovoljni, ne samo zbog promotivnih cijena, nego i zbog podrške i pomoći prilikom prvog puštanja u rad.

OPG Đuro Kirin, Podravske Sesvete

11. listopad 2016.g.

 Ove godine smo se odlučili na kupovinu novog kompaktnog kombajna s kojim planiramo zamijeniti naše stare modele koji su nas dugo godina služili. Odlučili smo se za novi model kako bi što prije i udobnije obavili žetvu.

Model W440 nam se svidio dizajnom i dimenzijama koje su nam bitne zbog transporta, a imamo već i John Deere traktor koji nas odlično služi pa smo se odlučili i za Kombajn John Deere . Isprobali smo ga za sada u suncokretu i kukuruzu sa Oros adapterom i zadovoljni smo odabirom. Rok isporuke bio nam je također bitan, a tvrtka Novocommerce International odradila je sve kako je dogovoreno i nemamo zamjerki. Čak smo dobili i više opreme nego smo tražili što nas je pozitivno iznenadilo.

Kombajn je odličan i možemo ga samo dalje preporučiti; jedva čekamo sljedeću sezonu da ga isprobamo sa žitnim adapterom.

OPG Darko Imbrišić, Kozarevac

12. listopad 2016.

 Odlučili smo se za kupovinu traktora i moram priznati John Deerenam nije bio u planu ali smo u pravo vrijeme čuli za promotivnu ponudu traktora 6150M modela. Ovo nam je prvo iskustvo sa John Deere-om i odmah nas je oduševio sa snagom i učinkom.

6150M sa svojih 150KS bez problema obavlja poslove jednako kao i naš drugi traktor sa 20 KS više, mislili smo da će biti malo slabiji ali razlike nema. U paketu opreme dobili smo i navigaciju koju planiramo koristiti za sijanje, prskanje i bacanje gnojiva. Sa tvrtkom Novocommerce International ovo je prva suradnja i vrlo smo zadovoljni. 6M seriju možemo samo preporučiti drugima.

PO Agro Vidić, Lađanska

03. kolovoza 2016.g.

 Balirka John Deere 960 maxicut

Iako se bavimo većinom ratarstvom i baliramo nešto za sebe odlučili smo se na kupovinu balirke. Nakon kupovine John Deere 864 varijabilne balirke mislili smo da će biti i više nego dovoljna za sve naše i poslove i usluge, budući da smo brzo povećali obujam poslovanja morali smo hitno kupiti još jednu balirku, odlučili smo se za specijalnu seriju John Deere balirke model 960 maxicut. Čuli smo da ova balirka postiže ogroman učinak i radi puno brže od bilo koje druge varijabilne balirke. Iako je ova balirka poprilično skuplja od drugih sada kada radimo snjom vidimo zbog čega je to tako. Nevjerojatan je učinak ove balirke, gotovo pa se može mjeriti sa velikim kvadratnim balirkama.

Vozimo između 12 i 20 km/h ovisno o uvjetima te puno brže izbacujemo balu iz komore zbog koncepta stražnje zavjese koja je duplo brža od klasične komore. Napravili smo više od 6.500 bala u nešto više od 100 radnih sati što je vrhunski učinak za balirku s trakama.

Također bih napomenuo da smo nakon što smo dobili 1 paket originalne John Deere CoverEdge mreže za baliranje počeli samo nju koristiti jer iskoristimo cijelu rolu te puno bolje pokrije balu od drugih mreža.

Radimo neprestano cijelu sezonu te nam je jako bitno da se možemo u bilo kojem trenutko oslonuti na servis te brzu isporuku mreže i ostalih dijelova, upravo zbog toga odlučili smo se za kupovinu u Novocommerce international-u .

OPG Pivar Davor, Đelekovec

19. srpnja 2016.g.

 Bavimo se ratarstvom te na 120 ha koliko imamo uglavnom sijemo pšenicu, kukuruz te uljanu repicu.

Traktor 6150M nam je već 4 John Deere u dvorištu s kojim obavljamo sve poslove od pripreme do sjetve.

Suradnju s Novocommerceom smo počeli davno gdje smo kupili 2 traktora, slijedeći smo kupili kod neovlaštenog trgovca ali smo se odlučili vratiti kod Novocommercea kako ne bi imali više problema sa servisom i isporukom dijelova.

6150M nas dobro služi te smo jako zadovoljni, mjenjač nam je dobro poznat, traktor se ponaša odlično u radu i sviđa nam se kabina.

Zadovoljan sam sa John Deere strojevima isto kao i uslugom koju pruža Novocommerce international d.o.o.

OPG Fičko Josip, Podravske Sesvete

19. srpanj 2016.g.

 Obrađujemo oko 150 ha gdje sijemo uglavnom pšenicu, suncokret i kukuruz, pored toga držimo i 22 muzne krave te tovimo oko 50 junadi.

Suradnju s Novocommerceom počeli smo još 2003. godine kada smo kupili 2 traktora, sada smo se odlučili na model John Deere 6090MC sa John Deere utovarivačem H310 . Odabrali smo ovaj model jer je vrlo kompaktan te ga možemo koristiti za razne poslove na našem gospodarstvu.

Dobro znamo što je John Deere , zadovoljni smo njegovom kvalitetom, zato smo i odbili razne konkurentske ponude.

Traktor je jako udoban za rad s prednjim utovarivačem, sviđa nam se mjenjač PowerQuad plus koji je dodatno poboljšan kao i kabina od traktora, prednji utovarivač je odličan i lak za rukovanje.

Zadovoljni smo sa suradnjom s Novocommerce International d.o.o tvrtkom, usluga je puno bolja od preuzimanja novog vlasnika, bolji su rokovi isporuke dijelova i usluga servisa je dodatno poboljšana.

 

Svakome bih preporučio suradnju sa Novocommerce Internationalom kao i kupovinu John Deere strojeva.

OPG Milan Božičević, Otok

09. srpanj 2016.g.

Imao sam John Deere 2066 kombajn sa kojim sam bio i više nego zadovoljan, služio me je mnogo godina, budući da mi je to bio najstariji stroj u dvorištu teškog srca odlučio sam ga prodati.

Gledao sam mnoge kombajne od različitih brandova no upravo zbog toga što sam bio oduševljen svojim 2066 modelom odlučio sam se na novi John Deere kombajn . Iako sam prvotno razmišljao o kombajnu sa slamotresima na kraju sam se odlučio na novu S seriju sa jednim rotorom. Odlučio sam se na ovakav model jer su poznati po velikom učinku i odličnoj kvaliteti izvršavanja, nakon što smo ovršili više od 320 ha pšenice u manje od 10 dana mogu reći da sam poprilično zadovoljan učinkom, a kvaliteta izvršavanja je vrhunska i bez ikakvog loma zrna. Moram priznati da sam nestrpljivo čekao početak žetve jer nisam imao priliku vidjeti kombajn u radu i inače volim kupovati provjerene modele na našem tržištu, nakon žetve mogu reći da sam zadovoljan i miran. Ono što mi je dodatno olakšalo odabir pri kupnji je odličan dizajn S660i modela sa vrhunskom kabinom i najkvalitetniji servis i podrška. Gledao sam da imam pravog partnera koji će mi pružiti svu potrebnu podršku, to sam pronašao u NCI teamu. Sada nestrpljivo čekamo žetvu soje!

Plodovi zemlje d.o.o. (Stjepan Pavlak), Hrastovac

16. travnja 2016.g.

 Probao sam razne traktore, doslovno ne postoji brand koji nije bio kod nas na gospodarstvu i odlučili smo se vratiti na John Deere traktore . Jednostavno sam oduševljen sa snagom 8370R , 40 KS više u odnosu na prošli traktor donosi svoje, rekao bih da je razlika i veća od spomenutog, njegove performanse u radu su nevjerojatne.

Potrošnja goriva je stvarno mala u teškom radu, a znatno je manja potrošnja ADBlue-a u odnosu na Fendt 936 Vario kojega smo imali. Iznenađen sam sa komforom, udobnosti i suspenzijom kabine, iskreno nisam očekivao da može nadmašiti Fendta po tim pitanjima ali uvjerili smo se u to jer vozimo par km/h više u polju uz manje vibracija i buke u kabini. Led svjetla su fantastična isto kao i CommandCenter 10“ zaslon koji je jednostavan za uporabu. Odlučili smo se vratiti na John Deere zbog servisa i brze isporuke dijelova, prije nam je to predstavljalo veliki problem, pogotovo kod servisa. Kod vrhunskih strojeva sa najmodernijom opremom bitna je kvalitetna podrška koju ne možete svugdje dobiti, pronašao sam to u Novocommerce-u. Na NCI team se mogu oslonuti u bilo kojem trenutku.

OPG Mitrović Krunoslav, Bistrinci

13. travnja 2016.g.

 Nakon preuzimanja demo stroja BEDNAR Swiftera SO 6000 počeli smo pripremati tlo za sjetvu na području Čepina, koja je bila pretežno crnica. Rad sa podešenom dubinom radnih lopatica širine 270mm sa preklapanjem na 10-12 cm se odvijao na brzini 12 km/h sa traktorom John Deere 6195R . Na obradivoj površini 10 ha crnice, od ukupno 270 ha, stroj se pokazao vrlo dobar i sa širokim lopaticama, no zbog vlažnosti tla uzrokovane kišom nismo bili u mogućnosti iskoristiti kapacitet stroja. Prilikom rada na tlu površine 30 ha koja je pretežno ilovača odmah poslije zimske brazde stroj se pokazao odličan u nivelaciji tla i pripremi tla za sjetvu u jednom prohodu. Svakako na crnoj zemlji preporučam „S“ opruge koje su direktno namijenjene za rad u proljeće, pogodne za pripremu lakšeg tla uz zadržavanje vlage u tlu.

Sa poslovanjem tvrtke Novocommerce International sam vrlo zadovoljan u pitanju servisa i kupovine traktora te pružene prilike da isprobam sjetvospremač kojeg svakako preporučam zbog nivelacije, težine, te samog koncepta izmjene radnih tijela – lopatica ili „S“ opruga.

Damir Knežević, Čačinci

24. ožujka 2016.g.

 „U zadnjih 20-ak godina promjenili smo mnogo traktora različitih brandova, za suradnju s Novocommerce-om odlučili smo se 2002. godine zbog već tada odličnog servisa i brze isporuke rezervnih dijelova, a o kvaliteti John Deere strojeva nema potrebe previše govoriti. Traktor 6150R nam je 12 John Deere stroj kojega smo kupili od tvrtke Novocommerce i sigurno neće biti posljedni.

Radimo otprilike 300 ha zemlje te vršimo razne usluge, upravo zbog raznih poslova odlučili smo se za kupovinu ovog modela.

Iako traktor ima tek nešto više od 100 radnih sati, iznenađeni smo sa niskom potrošnjom goriva u odnosu na 6920S kojeg smo imali. DirectDrive mjenjač pokazao se kao odličan izbor, odlično radi i u automatskom i manualnom modu, izmjena brzina je brza i neprimjetna.

6150R zajedno sa DirectDrive mjenjačem preporučujem svima jer ovaj traktor je neusporediv sa bilo kojim modelom kojega smo do sada imali. Iako smo u početku bili skeptični oko nove tehnologije, sada vidimo da noviteti donose svoje, tehnologija napreduje, a ovaj model to definitvno pokazuje.

Ne vidimo razloga za promjenom „boje“ strojeva kada je John Deere pouzdan i efikasan, a Novocommerce International pruža vrhunsku uslugu, ekipa je uvijek spremna za dogovor i drži se dogovorenog. Naš odnos je postao prijateljski i ne vidimo zašto zbog možda nešto manje konkurentske cijene sve to odbaciti.“

Stjepan Vidaković, Strošinci

26. veljače 2016.g.

 “Godinama sam vjerni kupac Novocommerce-a, a u listopadu 2015. godine sam se ponovo odlučio za kupovinu John Deere traktora, model 6100MC , ovog puta uz odlične uvjete John Deere Financiranja .

Na 160 ha zemlje uzgajamo kukuruz, pšenicu, soju ….i za mene je iznimno važna odlična ekonomičnost, što se i ovog puta pokazalo kao ispravan izbor prilikom odabira traktora. Bolji motor, manja potrošnja, odličan PowerQuad mjenjač…jednostavno nemamo zamjerke. U prvih 25 dana odradili smo 280 sati i iznimno smo zadovoljni rezultatima.

Osim ekonomičnosti John Deere traktora, ono što svakako želim naglasiti je profesionalnost tima Novocommerce International-a, koji su u svakom trenutku na raspolaganju svojim pravovremenim stručnim savjetima i servisnom podrškom.”

Vlado Kalaj Zagreb

04. prosinca 2015.g.

 “U svibnju 2015.g. sam se odlučio za kupovinu John Deere traktora 5085M , što mi je već duže bila želja. Za potrebe svog obiteljskog gospodarstva gdje obrađujemo 15ha obradive površine kukuruza, pšenice i krumpira, odlučili smo se upravo za model traktora John Deere 5085M . Iznimno smo zadovoljni kupovinom, jer traktor nudi vrhunsko iskustvo u smislu tehničke opremeljenosti i udobnosti.

U srpnju ove godine bio sam i na dvije demoprezentacije John Deere kombajna i traktora koje je organizirao Novocommerce International, u Garešnici i u Belici, te želim pohvaliti podršku koja uz razgovor s prodavačima nudi najkvalitetniji i najadekvatniiji izbor obzirom na potrebe poljoprivrednog gospodarstva.

Unatoč ponudama konkurentskih poduzeća, preporučam suradnju sa tvrtkom Novocommerce International zbog profesionalne i pravovremene posvećenosti svojim klijentima, kao i vrhunske ponude poljoprivrednih strojeva prepoznatljive kvalitete i pouzdanosti.”

OPG Dretvić Ivica, Gradište

26. studeni 2015.g.

 Nakon prezentacije stojeva za obradu zemlje od strane tvrtke Novocommerce International u mjestu Građište i vlastite potrebe za kupnjom pluga (65 hektara obradive površine), odlučio sam se za kupnju modela Vari-Master 123 3ET sa rešetkastim daskama. Nakon probnog oranja na površini od 10 hektara plug se pokazao odličnim na glinenom i crnom tlu. Zbog svoje rešetkaste izvedbe brazda traktor lakše vuče plug u glinenom području što mi je dodatna prednost zbog smanjenja potrošnje goriva. Za plug varijabilnog koncepta sam se odlučio zbog brežuljkastih obradivih površina uz lako podešavanje širine rada što mi omogućava rad i u vrlo teškim uvjetima.

 

 

 

Sa poslovanjem tvrtke Novocommerce International sam vrlo zadovoljan zbog brze isporuke pluga po željenim specifikacijama kao i podrške servisa i rezervnih dijelova jer osim pluga posjedujem i John Deere traktor.