Novocommerce International svjedočanstva kupaca

Moira d.o.o., Budakovac

17.06.2020.

JOHN DEERE 6230R

Na lokaciji natkrivenog skladišta u izgradnji i sušare koja je već u pogonu, u mjestu Budakovac kraj Gradine, dočekao nas je vlasnik tvrtke Moira d.o.o., Milan Jasika, sa svojim novim John Deere 6230R Premium Edition.‘Radimo oko 250 hektara zemlje, gdje smo sa tradicionalnih ratarskih kultura, prešli na kamilicu i konoplju u zadnjih nekoliko godina. Te kulture prihodovno su mnogo atraktivnije, ali je za iste potrebna i jača infrastruktura te niz zahtijevnijih i specifičnih agro-tehničkih operacija, kao i dobro poznavanje biljke i tla na kojem sijemo. Većina proizvodnje danas je ekološka. Gotovo sve proizvedno izvozimo, s čime smo zadovoljni u pogledu naplate i stabilnosti kupaca.

Do sada smo imali traktore John Deere 7830 i John Deere 7260R, s kojima smo bili zadovoljni, no kada sam sjeo i isprobao novi John Deere 6230R, mogu reći da je ovo nova razina udobnosti i funkcionalnosti. CommandPRO ručica mjenjača je odlična i ništa na ovom traktoru nije bez razloga. Zaista je pun opreme koja služi svojoj svrsi. Nedavno sam ‘otkrio’ AutoTrac koji je odlična funkcija, smanjuje umor i olakšava rad. Nisam navikao da John Deere-ove 6-ice imaju toliko snage na kardanu, s obzirom na svoju manju šasiju, pa me iznenadilo da s ovim traktorom oremo ništa lošije nego sa sedmicama koje imamo od prije! Traktor se pokazao kao odličan i u transportu, planiramo ga opremiti uskim kotačima za kultivaciju.’

Obrt Agrar, Vrpolje

12.05.2020.

KUHN STROJEVI

Obrt Agrar u vlasništvu gospodina Marina Kulaša bavi se ratarstvom obrađujući oko 100ha zemlje, sije pšenicu, uljanu repicu i soju. Najveće zasijane površine su nam pod pšenicom, U rad našeg obrta uključena je cijela obitelj, a kako bi podigli kvalitetu obavljenog posla na višu razinu u KUHN-u smo pronašli pouzdanog partnera. Obzirom da obrađujemo zemlju u okolici Vrpolja koja je izuzetno teška i zahtjevna, oranje smo zamjenili podrivanjem, a u dopunskoj obradi oslanjamo se na KUHN Discover XM2 tešku vučenu tanjuraču.

KUHN Discover XM2 – 36 je teška vučena tanjurača sa 36 diskova 660 x 6mm opremljena zaštitom ležajeva, bočnim deflektorima te cjevastim valjkom. Do sada smo s njom potanjurali približno 300ha. Vučemo ju traktorom JD 8200 brzinom od 10 – 12km/h do dubine 10cm ovisno od potreba. Napomenuo bih kako s njom postižemo odlične rezultate u jako zahtjevnim uvjetima, a posebno mi se dopalo što su baterije u sklopljenom transportnom položaju posve poravnate, čime je znatno olakšan transport i manipulacija. Nakon kvalitetne pripreme u sjetvu ulazimo kombiniranom sijačicom Integra 3003 sa rotodrljačom HR 3004.

KUHN Integra 3003 je kombinirana sijačica radnog zahvata 3 metra, sa 24 dupla disk ulagača postavljena u dva reda sa pomakom od 25cm, međurednim razmakom od 12,5cm. Naša Integra opremljena je V spremnikom kapaciteta 600L koji smo povećali opcijskim povišicama na 900L. HELICA mehanički volumetrijski dozator nam omogućuje sjetvu od 1,5kg do 450kg/ha. Također, opremljena je HECTOR 3000 kontrolnim računalom, koji omogućuje upravljanje i praćenje rada sijačice iz udobnosti traktorske kabine. Kao glavne prednosti istaknuo bih veliki spremnik koji osigurava odličnu autonomiju, velik pritisak ulagača koji omogućava sjetvu i u teškim uvjetima, vrhunsku preciznost te odličan sklop, odličnu mobilnu aplikaciju koja se pokazala u praksi, te mogu reći da je Integra posijala u gram prema zadanom. Integru smo u ovoj kombinaciji opremili rotodrljačom HR 3004.

KUHN HR 3004  je rotodrljača opremljena sa 10 rotora, FAST FIT noževima, Duplex mjenjačkom kutijom te paker PK2 valjkom sa čistačima. Moram reći kako se u radu pokazala odličnom stvarajući idealne sjetvene uvjete i u izuzetno teškim tlima, bez ijedne mane.

Bacanje gnojiva obavljamo rasipačem KUHN AXIS 30.2D

KUHN Axis 30.2D  je rasipač mineralnog gnojiva kapaciteta 1400L na koji smo ugradili dodatne opcijske povišice od 800L te mu povećali kapacitet na 2200L, kako bi povećali autonomiju. Opremljen je S2 VXR diskovima koji gnojivo bacaju od 12 do 18m, obloženi karbidom, lako se  skidaju prilikom čišćenja i ispiranja. TELIMAT T25 usmjerivač za bacanje gnojiva na granicama ili krajevima polja nam osigurava vrhunsku preciznost primjene. Axis koristimo u kobinaciji sa traktorom John Deere 6920 te bih napomenuo kako smo s njim ove godine bacilli 103t gnojiva te smo izuzetno zadovoljni. Kao glavne prednosti istaknuo bih kapacitet spremnika koji osigurava veliku autonomiju, telimat kontrolu bacanja gnojiva na krajevima polja te napredan proces bojanja koji štiti cijelokupni rasipač od korozije. Kod konkurencije se već nakon dvije do tri godine jasno vide tragovi hrđe na strojevima.

Novent usluge d.o.o. Plantaža Peteranec

05.05.2020.

JOHN DEERE Z997R

 

Još prije 9 godina kada smo odlučili posaditi plantažu borovnica, tražili smo rabljeni kompaktni traktor John Deere. Kako se nije nudilo ništa kvalitetno, odlučili smo kupiti novi 3720 s utovarivačem i srednjim kosištem od 182 cm i malč sistemom. Danas smo sigurni da smo ispravno odlučili. Traktor je posadio 3 hektara borovnica i dalje ih održava. Uz profesionalnu podršku Novocommercea traktor danas ima 2000 radnih sati i nijedan kvar. Samo redovno održavanje s originalnim John Deere dijelovima i stručnu pomoć Novocommerceovog servisa.
U međuvremenu 2017 godine smo odlučili povećati plantažu za još 3,5 hektara.

 

Poučeni pozitivnim iskustvom, odlučili smo se za nabavku još nekoliko John Deere i Kuhn strojeva od Istog dobavljača:
– Traktor 5090G, također s prednjim utovarivačem
– Kuhnov malčer BKE150REV.
– Kosilice s okretom u mjestu Z335E i Z997R koje su se pokazale izvanredno brze i pouzdane s nevjerojatnim manevarskim sposobnostima. Sa Z997R uspijemo pokositi i do 2 hektara u jednom satu.
Ukratko, John Deereovi i Kuhnovi strojevi kao i Novocommerce International, za preporučiti…

OPG Tomić, Mohovo

09.04.2020.

KUHN MAXIMA 3TI 6R

Kupac Dragan Tomić, živi u mjestu Mohovo kod Iloka te se bavi ratarstvom, obrađujući 90ha zemlje.

Ove godine odlučio sam investirati u sijačicu za okopavine, do sada sam sijao sa OLT PSK 4 sijačicom i IMT – om 558. Prerastao sam mogućnosti PSK 4 i takvog načina rada te mi je bila potrebna modernizacija i već učinkovitost rada a samim tim i kvaliteta. Kupio sam pneumatsku preciznu sijačicu KUHN MAXIMA 3TI 6R koja je hidraulično podesiva na međuredni razmak 45 – 80cm, što mi omogućava sjetvu više kultura istom sijačicom, idealno za moje potrebe. Međuredni razmak se podešava iz kabine što jako olakšava rad, a cjelokupno podešavanje sijačice je vrlo jednostavno i brzo. Do sada sam sa MAXIMOM posijao 15ha kukuruza, koristim traktor John Deere 6620SE a pri sjetvi sijem brzinom od 7,5km/h sa pritiskom ulagača od približno 160kg što mi je optimalno za trenutnu količinu vlage u tlu. Danas sam saznao kako mogu istom preciznošću sijati čak do 12km/h pa već planiram raditi na 12km/h kako bih bio brži i efikasniji.

Plan je ove godine posijati sa MAXIMOM ukupno 50ha, od čega 15ha kukuruza, 20ha šećerne repe te 15ha suncokreta. Moram naglasiti kako sam prezadovoljan uslugom koju mi je pružila tvrtka Novocommerc International kao i samom podrškom nakon isporuke sijačice.

OPG Samaržija, Biškupci

01.08.2019.

JOHN DEERE T660i

Vozili smo Deutza i Claasa prije odluke o kupnji John Deera, koja stvarno nije bila laka! No, moram priznati da je odluka bila dobra, i da je razlika u cijeni manja, nego razlika u kvaliteti. Kabina je odlična, imate osjećaj da se vozite u autu ili autobusu, a ne po njivi. Kombajn je do sada, u otprilike mjesec i pol dana, skinuo oko 320 hektara – pšenice, ječma, zobi, tritikala i dao odlične rezultate – skidali smo izrazito rodnu pšenicu – 12 tona po hektaru, brzinom 7.5 km/h.

Uslužno je u Baranji skinuo 34 hektara u 10 sati rada. Izuzetno smo zadovoljni količinom rasipa i loma, koja je minimalna. Propusna moć kombajna je superiorna i trebali smo možda uzeti jači heder, haha! Potrošnja je također zadovoljavajuća, mislio sam da će takav stroj više trošiti.

Slama koju ostavlja iza sebe je odlična – zboj je super, a regulacija širine izbacivanja otkosa svakako pomaže

OPG Klement, Gornji Miholjac

26.07.2019.

John Deere W440

Odlučili smo se na kupnju John Deere kombajna, jer smo, nakon istraživanja i probnog rada kombajna od nekoliko proizvođača, zaključili da je najrobusniji, najpouzdaniji i da će najbolje odgovarati našim potrebama.
Prije ovog kombajna imali smo dva starija Deutz-Fahra (1977. i 1981. godište), tako da je bilo vrijeme za obnovu. Kombajn smo sami isfinancirali putem leasing-a.

Obrađujemo oko 50 hektara zemlje (pšenica, suncokret, kukuruz, duhan), uz što uslužno vršimo još oko 100 hektara.

Kombajn se pokazao vrlo pouzdanim i jakim u žetvi, imao sam samo jedan problem sa “zaštopavanjem”, no svojom greškom. Srećom, Vaš servis se brzo angažirao i uspjeli smo daljinski riješiti problem.
U kukuruzu mi se pokazao posebno moćan. Poanta je dobro ga namjestiti i kalibrirati između kultura i nema brige. Kabina i udobnost u radu su odlična prednost ovog kombajna, to nisam susreo prije!

Za sada ga vozim samo ja, a sin je na obuci, uskoro će i on!

OPG Marjanović, Drenovci

19.06.2018.

KUHN plug VARI-MASTER 

Teška je bila jesen za obradu tla. Svaka godina je za sebe, svaka je drugačija. Nije bilo baš često da je tako bila jaka suša. Podrivanjem se prvo borim, a za pripremu zemlje za sjetvu uljane repice smo morali odmah poslije skidanja pšenice ići podrivačem pa nakon toga oranje. Za pšenicu smo išli samo plugom. E upravo je stvar u plugu kojega sam kupio od tvrtke Novocommerce iz Osijeka. Plug koji sam koristio ove godine je prošlogodišnja prinova na gospodarstvu, a radi se o četverobrazdnom plugu s hidrauličnim podešavanjem radnog zahvata proizođača KUHN. U prvoj sezoni se odmah suočio s najtežim uvjetima u polju koji su posljedica dugotrajne suše, ali moramo reći da je odlično odradio. Znao sam da će biti dobar jer sam se na kupnju od Novocommerca toga KUHN pluga odlučio nakon što sam prethodnu godinu imao na probi demo plug, nešto drugačiji, ali također dovoljno dobar. Jako sam zadovoljan zaoravanjem. Bilo je dosta mase i zadovoljan sam kako radi. Nigdje nije ništa ostalo“, priča nam Mijo dok smo ispijali njegovu domaću rakiju i kušali kulen koji je na neki način zaštitni znak svakog domaćinstva u Drenovcima.

Više o plugu:

KUHN Vari-Master 153, četverobrazdni je plug. Okvir je od pravokutne grede dimenzije 150×150 mm sa zavarenim trokutastim pojačanjem za dodatnu čvrstoću i podupiranje pravokutne grede. Ističe sistem sigurnog vijka koji puca prilikom rastezanja, te zbog svoje izvedbe i nakon mnogo pucanja utor vijka ostaje isti. Rešetkasta je daska za koju je potrebna reducirana vučna sila, a odlično radi do dubine do 35 cm. Marjanović nam je i pozirao kraj svog novoga pluga koji ima i pretplužnjake za zaoravanje velike količine biljnih ostataka, osobito nakon žetve kukuruza. Na tom plugu je kotač s gumom za podešavanje dubine 690×320 mm s amortizerom udarca, postavljen bočno.

Simental Commerce, Tenja

19.06.2018.

KUHN Primor

Prvi KUHN Primor smo kupili prije 15-ak godina i svo ovo vrijeme smo ga koristili za hranidbu i upuhivanje slame na našoj farmi na kojoj se tovi telad. Taj stroj radi i dan-danas i stvarno je, što se kaže, nepoderiv.

Kako se kapacitet farme povećao na 2.500 grla, pojavila se potreba za još jednim strojem ovoga tipa. Moram priznati da druge proizvođače nisam niti gledao, nego je samo KUHN dolazio u obzir jer zašto bi nešto mijenjao što se pokazalo kao izuzetno kvalitetno.

Mi na našoj farmi koristimo samo velike kvadratne bale dužine do 2,7 m. U ovaj stroj kapaciteta 5,5 m³ stane jedna takva bala ili dvije rolo bale promjera do 2 m. Top na vrhu je okretljiv za 300° što omogućuje ispucavanje slame lijevo i desno upravljanjem iz kabine. Cjelokupno rukovanje strojem je vrlo jednostavno.

PZ Topolje, Topolje

10.05.2018.

KUHN Maxima 2 TS

Odlučili smo se za kupovinu nove sijačice za okopavine prvenstveno iz razloga što nam je sklop često bio prorijeđen. Najviše se to vidjelo u godinama kada u vrijeme sjetve nije bilo oborina, a u posljednje vrijeme imamo sve više takvih godina.

Kako već dugo vremena surađujemo s tvrtkom Novocommerce International i njihovim uslugama smo vrlo zadovoljni, ponovno smo odlučili kupiti kod njih i to ovaj puta preciznu pneumatsku sijačicu KUHN Maxima 2 TS.

Nakon odrađene prve sezone u kojoj smo posijali 160 ha kukuruza i suncokreta možemo reći da smo izuzetno zadovoljni jer su se rezultati vidjeli već na samom početku kada su usjevi ujednačeno krenuli nicati. Početni porast je brz i jednak što je također vrlo važno kod tretiranja pesticidima i da se što bolje iskorisiti vlaga sakupljena u zimskom periodu.

Samo podešavanje sijačice je izuzetno jednostavno i precizno, kao i prebacivanje s jedne kulture na drugu.

I ovaj puta usluga iz Novocommerca je bila na visokoj razini, te suradnju nastavljamo i dalje.

OPG Vlado Sabo, Donja Rašenica

02.05.2018.

KUHN Deltis 1200 nošena prskalica

Kada se pojavila potreba za novom prskalicom zbog povećanja obujma posla i dotrajalosti stare, razgledavali smo ponude prsklalica na našem tržištu. Kako gotovo sve usjeve treba tretirati više puta tijekom sezone te samim time „troše“ veliku količinu pesticida, odlučili smo da to bude od već provjerenog proizvođača poljoprivrednih strojeva.

Kako na našem gospodarstvu posjedujemo već nekoliko KUHN priključaka s čijom kvalitetom smo zadovoljni, odlučili smo se i za prskalicu KUHN Deltis 1200 istoga proizvođača, iako ih na našem području nema puno. Nakon odrađene prve i dijela druge sezone, mogu reći da je kupovina još jednog KUHN stroja bila ponovno ispravna odluka jer se opet pokazalo da su strojevi kvalitetni i namjenjeni profesionalnoj upotrebi.

Prskalica je opremljena DPAE regulacijom što osigurava jednoliku aplikaciju bez obzira na brzinu kretanja traktora i broj okretaja kardanskog vratila. Grane su radnog zahvata 15m, izrađene od aluminija što ovako veliku prsklicu čini izuzetno laganom. Uz to bočno sklapanje grana osigurava odličnu raspodjelu tereta, te je omogućen rad s manjim i lakšim traktorima.

OPG Zlatko Jelošek, Beketinci

16.08.2017.

KUHN Maxima 2 TI

 S obzirom da nismo bili zadovoljni s nicanjem nakon sjetve sa starijim sijačicama, odlučili smo se investirati u novu sijačicu. Na tržištu postoji velik izbor sijačica, ali smo se mi odlučili za 6-rednu KUHN Maxima 2 TI koja ima mogućnost hidrauličnog podešavanja međurednog razmaka od 45 cm do 80 cm što omogućava sjetvu više kultura s jednom sijačicom.

Već prva sezona je pokazala da je izbor KUHN sijačice bio ispravan jer je nicanje svih posijanih kultura bilo odlično iako duži vremenski period nije bilo kiše. Osim toga razmak unutar reda je cijelo vrijeme bio konstantan, a sjeme je bilo uloženo na zadanu dubinu i na tvrđim tlima što je osigurano pritiskom na površinu tla svakog sjetvenog elementa do 150 kg.

Praćenje svih parametara sjetve je lako čitljivo na monitoru KMS 412 montiranom u kabini traktora. Podešavanje sijačice je vrlo jednostavno.

Eko Solar d.o.o., Drenovci

17.05.2017.

John Deere M732i Vučena prskalica

 Zbog povećanja obujma posla te dotrajale stare prskalice odlučili smo investirati u novu te u set uskih kotača za traktor. Razmišljali smo o nekoliko modela prskalice i izbor je pao na John Deere -ov provjereni model M732i .
Imamo razne John Deere strojeve te smo zadovoljni sa svima, zbog toga nismo sumnjali i u kvalitetu njihovih prskalica. Dodatno nam je olakšalo izbor činjenica da imamo za gotovo sve strojeve servis na jednom mjestu.
Prskalicu smo opremili sa mnoštvom opreme od prateće rude, klizne podesive osovine, suspenzije, GreenStar 1800 naprednog upravljačkog zaslona itd upravo kako bi što prije i lakše završili s poslom.

Naknadno smo se odlučili ipak za veću opciju krila zahvata 24 m s specijalnim protuvjetrenim John Deere ULD diznama.

Jednostavno rukovanje, lako održavanje te pouzdan servis stvari su koje nam daju dodatno povjerenje u ovu prskalicu, pored toga žuta i zelena boja idu jedno uz drugo i čine odličan tandem.

OPG Dragaš, Bunić, Udbina

03. svibanj 2017.

John Deere 5125R

 Prijavili smo se na prvi natječaj ruralnog razvoja mjere 4.1 u 2015. godini gdje nam je glavna stavka bila nabavka kompaktnog traktora za našu farmu na kojoj uzgajamo oko 700 ovaca. Tražili smo okretan, svestran traktor koji će biti za sve poslove, od oranja do rada sa utovarivačem. Gledali smo razne modele traktora, ali smo se na kraju ipak odlučili za John Deere . Prvo smo razmišljali o 6MC seriji, ali smo čuli da je u međuvremenu izašao novi 5R model. Traktor izlazi u serijsku proizvodnju tek 2018. godine ali nam je Novocommerce Internationalosigurao jedan od prvih prezentacijskih modela u Europi.

 

Traktor je ispunio sva naša očekivanja, okretan, snažan i bogat opremom. Najviše nam se sviđa prednja amortizirajuća osovina, CommandArm naslon za ruke i paket LED svjetla, ove stavke traktoru znatno podižu razinu udobnosti. Command8 mjenjač odlično se ponaša u radu i transportu te sa Eco opcijom štedi gorivo.

U dolasku nam je i 543R utovarivač s kojim ćemo raditi većinu poslova. S tvrtkom Novocommerce International smo ove godine započeli suradnju i ispunili su naša očekivanja.

PPK Valpovo d.o.o., Brođanci

12. travanj 2017.

 Zbog prilično velikog obujma posla odlučili smo investirati u preciznu poljoprivredu, u sustav automatskog navođenja kako bi lakše odradili i uštedjeli u sjetvi, prskanju i gnojidbi. Tražili smo razne ponude za automatsko navođenje te smo se na kraju odlučili za John Deere ATU komplet iz razloga što ga jednostavno možemo prebaciti na bilo koji model traktora kao i na kombajn u žetvi.

NCI tehničari i prodajni predstavnici pokazali su kako se rukuje i prebacuje oprema na drugi stroj što nam je omogućilo da brzo rukujemo samostalno opremom. Prije kupovine dobili smo na korištenje 15 dana prezentacijsku opremu i odmah se uvjerili u preciznost i kvalitetu opreme.

Za sada smo odlučili investirati u osnovni paket sa preciznošću +/- 23 cm što se pokazalo odlično jer 80% vremena odstupanje je bilo samo par cm. Naknadno uvijek možemo nadograditi preciznost na +/- 5cm ali za sada nema potrebe. Pročitaj više >>>

OPG Ostrihon Marko, Račinovci

23. ožujak 2017.

 S obzirom da na našem području postoji zemlja koja je teža za obradu bio nam je potreban stroj koji u što manjem broju prohoda može tlo učiniti idealnim za sjetvu. Prvo smo od Novocommerce Internationala na probni rad dobili BEDNAR Swifter SO 6000, te nas je isti svojim mogućnostima oduševio.

Smanjeni broj prohoda rezultira reduciranjem troškova, te manje ugaženim površinama što se reflektira i u prinosima. Svi ti argumenti su bili dovolji za investiciju u BEDNAR Swifter SO 5000 F. Ovaj sjetvospremač na sebi ima standardne radne lopatice, širine 270mm koje omogućavaju rad po cijeloj radnoj širini stroja, te osiguravaju ravnu podlogu za sjetvu.

Od tvrtke Novocommerce International smo dobili punu podršku prilikom puštanja stroja u rad kao i kasniju podršku u vidu osiguranja rezervnih dijelova, te servisa.

Saboprodukt, Karanac

24. ožujak 2017.

 Do sada smo pripremu tla za sjetvu, bilo u proljeće ili jesen, obavljali „klasičnim“ drljačama i sjetvospremačima. Za optimalan sjetveni sloj nužno je bilo raditi najmanje 3, a nekada čak i do 5 prohoda. Kako smo zbog vremenskih uvijeta vremenski često ograničeni, nužno nam je bilo nabaviti stroj za pripremu tla koji idealan sjetveni stroj stvara već nakon jednog prohoda.

BEDNAR Swifter SO 5000 F nam upravo to omogućava. Radne sekcije su u obliku pačje noge,a postavljene su u četiri reda. Omogućavaju očuvanje vlage u tlu zbog nevertikalnog miješanja tla – osigurano brže i ujednačenije nicanje biljke.

Do sada smo ga koristili u pripremi tla za šećernu repu gdje se pokazao kao odličan izbor, te nastavljamo i za ostale kulture.

Osim toga puno nam znači podrška koju nam pružaju djelatnici Novocommerce Internationala, ne samo prilikom prodaje nego i kasnijim savjetima, te obilascima na terenu.

Eko Solar d.o.o., Drenovci

15. prosinca 2016.

 Radimo poprilično puno zemlje te nam je nedostajao jedan „srednji“ traktor kojega bi koristili za razne poslove, između ostaloga za prskanje,sjetvu ali bi ga po potrebi ubacili i u obradu zemlje te transport. Kada smo prikupljali ponude imali smo u planu kupiti traktor sa 4 cilindra sa snagom od 120 do 130 KS. U Novocommerce-u smo vidjeli na stanju 6145R model sa odličnom opremom po promotivnoj cijeni putem John Deere financiranja .
Dobili smo veći traktor sa više snage, novim DirectDrive mjenjačem koji nam je odličan u radu i transportu. Također smo uzeli i prijemnik StarFire 3000 kako bi traktor iskoristili za navođenje.
Sada već razmišljamo dodatno nadograditi AutoTrac automatsko navođenje kako bi naš traktor u potpunosti iskoristili. Iskoristivši ovu odličnu ponudu nastavljamo našu višegodišnju odličnu suradnju sa tvrtkom Novocommerce International 

OPG Kuzmić Vinko, Sladojevci

08. prosinca 2016.

 Kako bi mogli povećati obujam posla i kvalitetnije i brže pokositi naše njive odlučili smo zamjeniti starog 35.80 Topliner-a sa novim John Deere W540 modelom . Tražili smo kombajn srednje veličine da brže i bolje obavimo posao i izuzetno smo zadovoljni sa W kombajnom . Odličan učinak,vrhunska kvaliteta izvršavanja i neopisiva razlika u udobnosti samo su neke stavke kojima smo zadovoljni.
Od Novocommerce-a smo dobili dobru ponudu za zamjenu staro za novo te odlične uvjete za financiranje putem John Deere Financialusluge. Jako nam je bitno da stroj „ne stoji“ pogotovo tijekom žetve zbog toga smo vjerni Novocommerce-u jer pruža vrhunsku podršku servisa i rezervnih dijelova. 

OPG ŠPOLJAR MARIO, Terezino Polje

01. prosinac 2016.g.

 Odlučili smo zamjeniti naš stari 5090RN sa novim John Deere 6170M modelom koji nam treba za „teže poslove“. Iako imamo 3 traktora koje koristimo za razne poslove od sjetve, zaštite, do rada s prednjim utovarivačem, trebao nam je jedan veći traktor koji će preuzeti najteže poslove, a budući da smo čuli za akciju na posljednje 6170M modele sa odličnom opremom, brzo smo reagirali da ne propustimo priliku. Za naših 240 jutara koliko obrađujemo ovaj traktor s lakoćom obavlja većinu posla. Traktor smo isprobali u oranju i pripremi, izuzetno je snažan, te istovremeno udoban i okretan. 

Zadovoljni smo kupljenim, sada moramo nabaviti veće priključke kako bi maksimalno iskoristili traktor. S tvrtkom Novocommerce International surađujemo već više godina, suradnju ćemo sigurno nastaviti i u budućnosti.

PZ ZRNO - Marijan i Dario Cenger, Grubišno Polje

24. studeni 2016.g.

 Kako bi osigurali dovoljnu količinu silaže na našem gospodarstvu, gdje smo izgradili Bio plinsko postrojenje, odlučili smo povući dodatna sredstva putem mjera IPARD-a i krenuti u investiciju novog silažnog kombajna . Primili smo razne ponude od gotovo svakog proizvođača, ali smo se odlučili za novi model John Deere-a . Zamijenili smo naša dva starija modela (John Deere 7300 i 6810) sa novim serije 8600 . Ove sezone smo bez poteškoća silirali gotovo 800 hektara sa vrhunskim učinkom, zadovoljni smo odrađenim te razmišljamo o povećanju obujma posla. Sa tvrtkom Novocommerce International smo postigli odličnu suradnju od koje imamo odličnu podršku servisa i rezervnih dijelova. Pored silažnog kombajna investirali smo u 2 nova traktora, radi se o modelima 6130M i 7250R s kojima smo izuzetno zadovoljni. Nadamo se da će zadovoljstvo i odlična suradnja potrajati mnogo godina.

OPG Balić Marijan, Ilača

25. listopada 2016. g.

 Prije kupovine novog traktora koristili smo samo traktor Zetor za ratarsku i povrtlarsku proizvodnju. Kupovinom novog John Deere 6135M modela dobili smo puno više vremena i prostora za dodatni posao, također imamo puno više vremena za sebe.

Oduševljen sam brzinom traktora, mjenjač je brz i odličan i na polju i na cesti. Radimo puno i noću, zbog toga smo uzeli dodatna svjetla na M seriji, vidljivost je izvrsna i radimo bez poteškoća.

Do sada se nismo susretali sa TLS prednjom amortizirajućom osovinom, ali moram priznati da je odlična stvar koja dodatno olakšava posao. Sviđa mi se kompletan koncept traktora i u budućnosti sigurno uzimamo još jedan John Deere model s kojim bi dodatno povećali i olakšali posao.

Ivan Horvat, Topolje

19. listopada 2016.g.

 S obzirom da obrađujemo 120ha zemlje, prošli tjedan smo preuzeli mehaničku sijaćicu KUHN Premia 300 u Novocommerce International-u sa kojoj smo odmah bili zadovoljni i izvedbom i opremom. Stroj je isti dan bio spreman za sjetvu, no zbog vremenskih uvjeta nismo bili u mogućnosti posijati više od 5ha. Prvo podešavanje je vrlo jednostavno izvedeno i bez kalibracije smo posijali željenu količinu, a najveći plus je mogućnost sjetve uljane repice bez zamjene sjetvenih elemenata, oboje zahvaljujući sjetvenom sistemu HELICA. Kompjuter koji prati sjetvu zajedno sa hektarmetrom i automatskim ostavljanjem redova smo vrlo brzo razumjeli i podesili uz pomoć jasnih uputa na hrvatskom jeziku, što nam je bitno kao korisniku.

 

Cijeli koncept sijaćice je vrlo kvalitetno izveden sa lakim podešavanjem bez alata. Sa Novocommerce Interantional-om smo vrlo zadovoljni, ne samo zbog promotivnih cijena, nego i zbog podrške i pomoći prilikom prvog puštanja u rad.

OPG Đuro Kirin, Podravske Sesvete

11. listopad 2016.g.

 Ove godine smo se odlučili na kupovinu novog kompaktnog kombajna s kojim planiramo zamijeniti naše stare modele koji su nas dugo godina služili. Odlučili smo se za novi model kako bi što prije i udobnije obavili žetvu.

Model W440 nam se svidio dizajnom i dimenzijama koje su nam bitne zbog transporta, a imamo već i John Deere traktor koji nas odlično služi pa smo se odlučili i za Kombajn John Deere . Isprobali smo ga za sada u suncokretu i kukuruzu sa Oros adapterom i zadovoljni smo odabirom. Rok isporuke bio nam je također bitan, a tvrtka Novocommerce International odradila je sve kako je dogovoreno i nemamo zamjerki. Čak smo dobili i više opreme nego smo tražili što nas je pozitivno iznenadilo.

Kombajn je odličan i možemo ga samo dalje preporučiti; jedva čekamo sljedeću sezonu da ga isprobamo sa žitnim adapterom.

OPG Darko Imbrišić, Kozarevac

12. listopad 2016.

 Odlučili smo se za kupovinu traktora i moram priznati John Deerenam nije bio u planu ali smo u pravo vrijeme čuli za promotivnu ponudu traktora 6150M modela. Ovo nam je prvo iskustvo sa John Deere-om i odmah nas je oduševio sa snagom i učinkom.

6150M sa svojih 150KS bez problema obavlja poslove jednako kao i naš drugi traktor sa 20 KS više, mislili smo da će biti malo slabiji ali razlike nema. U paketu opreme dobili smo i navigaciju koju planiramo koristiti za sijanje, prskanje i bacanje gnojiva. Sa tvrtkom Novocommerce International ovo je prva suradnja i vrlo smo zadovoljni. 6M seriju možemo samo preporučiti drugima.

PO Agro Vidić, Lađanska

03. kolovoza 2016.g.

 Balirka John Deere 960 maxicut

Iako se bavimo većinom ratarstvom i baliramo nešto za sebe odlučili smo se na kupovinu balirke. Nakon kupovine John Deere 864 varijabilne balirke mislili smo da će biti i više nego dovoljna za sve naše i poslove i usluge, budući da smo brzo povećali obujam poslovanja morali smo hitno kupiti još jednu balirku, odlučili smo se za specijalnu seriju John Deere balirke model 960 maxicut. Čuli smo da ova balirka postiže ogroman učinak i radi puno brže od bilo koje druge varijabilne balirke. Iako je ova balirka poprilično skuplja od drugih sada kada radimo snjom vidimo zbog čega je to tako. Nevjerojatan je učinak ove balirke, gotovo pa se može mjeriti sa velikim kvadratnim balirkama.

Vozimo između 12 i 20 km/h ovisno o uvjetima te puno brže izbacujemo balu iz komore zbog koncepta stražnje zavjese koja je duplo brža od klasične komore. Napravili smo više od 6.500 bala u nešto više od 100 radnih sati što je vrhunski učinak za balirku s trakama.

Također bih napomenuo da smo nakon što smo dobili 1 paket originalne John Deere CoverEdge mreže za baliranje počeli samo nju koristiti jer iskoristimo cijelu rolu te puno bolje pokrije balu od drugih mreža.

Radimo neprestano cijelu sezonu te nam je jako bitno da se možemo u bilo kojem trenutko oslonuti na servis te brzu isporuku mreže i ostalih dijelova, upravo zbog toga odlučili smo se za kupovinu u Novocommerce international-u .

OPG Pivar Davor, Đelekovec

19. srpnja 2016.g.

 Bavimo se ratarstvom te na 120 ha koliko imamo uglavnom sijemo pšenicu, kukuruz te uljanu repicu.

Traktor 6150M nam je već 4 John Deere u dvorištu s kojim obavljamo sve poslove od pripreme do sjetve.

Suradnju s Novocommerceom smo počeli davno gdje smo kupili 2 traktora, slijedeći smo kupili kod neovlaštenog trgovca ali smo se odlučili vratiti kod Novocommercea kako ne bi imali više problema sa servisom i isporukom dijelova.

6150M nas dobro služi te smo jako zadovoljni, mjenjač nam je dobro poznat, traktor se ponaša odlično u radu i sviđa nam se kabina.

Zadovoljan sam sa John Deere strojevima isto kao i uslugom koju pruža Novocommerce international d.o.o.

OPG Fičko Josip, Podravske Sesvete

19. srpanj 2016.g.

 Obrađujemo oko 150 ha gdje sijemo uglavnom pšenicu, suncokret i kukuruz, pored toga držimo i 22 muzne krave te tovimo oko 50 junadi.

Suradnju s Novocommerceom počeli smo još 2003. godine kada smo kupili 2 traktora, sada smo se odlučili na model John Deere 6090MC sa John Deere utovarivačem H310 . Odabrali smo ovaj model jer je vrlo kompaktan te ga možemo koristiti za razne poslove na našem gospodarstvu.

Dobro znamo što je John Deere , zadovoljni smo njegovom kvalitetom, zato smo i odbili razne konkurentske ponude.

Traktor je jako udoban za rad s prednjim utovarivačem, sviđa nam se mjenjač PowerQuad plus koji je dodatno poboljšan kao i kabina od traktora, prednji utovarivač je odličan i lak za rukovanje.

Zadovoljni smo sa suradnjom s Novocommerce International d.o.o tvrtkom, usluga je puno bolja od preuzimanja novog vlasnika, bolji su rokovi isporuke dijelova i usluga servisa je dodatno poboljšana.

 

Svakome bih preporučio suradnju sa Novocommerce Internationalom kao i kupovinu John Deere strojeva.

OPG Milan Božičević, Otok

09. srpanj 2016.g.

Imao sam John Deere 2066 kombajn sa kojim sam bio i više nego zadovoljan, služio me je mnogo godina, budući da mi je to bio najstariji stroj u dvorištu teškog srca odlučio sam ga prodati.

Gledao sam mnoge kombajne od različitih brandova no upravo zbog toga što sam bio oduševljen svojim 2066 modelom odlučio sam se na novi John Deere kombajn . Iako sam prvotno razmišljao o kombajnu sa slamotresima na kraju sam se odlučio na novu S seriju sa jednim rotorom. Odlučio sam se na ovakav model jer su poznati po velikom učinku i odličnoj kvaliteti izvršavanja, nakon što smo ovršili više od 320 ha pšenice u manje od 10 dana mogu reći da sam poprilično zadovoljan učinkom, a kvaliteta izvršavanja je vrhunska i bez ikakvog loma zrna. Moram priznati da sam nestrpljivo čekao početak žetve jer nisam imao priliku vidjeti kombajn u radu i inače volim kupovati provjerene modele na našem tržištu, nakon žetve mogu reći da sam zadovoljan i miran. Ono što mi je dodatno olakšalo odabir pri kupnji je odličan dizajn S660i modela sa vrhunskom kabinom i najkvalitetniji servis i podrška. Gledao sam da imam pravog partnera koji će mi pružiti svu potrebnu podršku, to sam pronašao u NCI teamu. Sada nestrpljivo čekamo žetvu soje!

Plodovi zemlje d.o.o. (Stjepan Pavlak), Hrastovac

16. travnja 2016.g.

 Probao sam razne traktore, doslovno ne postoji brand koji nije bio kod nas na gospodarstvu i odlučili smo se vratiti na John Deere traktore . Jednostavno sam oduševljen sa snagom 8370R , 40 KS više u odnosu na prošli traktor donosi svoje, rekao bih da je razlika i veća od spomenutog, njegove performanse u radu su nevjerojatne.

Potrošnja goriva je stvarno mala u teškom radu, a znatno je manja potrošnja ADBlue-a u odnosu na Fendt 936 Vario kojega smo imali. Iznenađen sam sa komforom, udobnosti i suspenzijom kabine, iskreno nisam očekivao da može nadmašiti Fendta po tim pitanjima ali uvjerili smo se u to jer vozimo par km/h više u polju uz manje vibracija i buke u kabini. Led svjetla su fantastična isto kao i CommandCenter 10“ zaslon koji je jednostavan za uporabu. Odlučili smo se vratiti na John Deere zbog servisa i brze isporuke dijelova, prije nam je to predstavljalo veliki problem, pogotovo kod servisa. Kod vrhunskih strojeva sa najmodernijom opremom bitna je kvalitetna podrška koju ne možete svugdje dobiti, pronašao sam to u Novocommerce-u. Na NCI team se mogu oslonuti u bilo kojem trenutku.

OPG Mitrović Krunoslav, Bistrinci

13. travnja 2016.g.

 Nakon preuzimanja demo stroja BEDNAR Swiftera SO 6000 počeli smo pripremati tlo za sjetvu na području Čepina, koja je bila pretežno crnica. Rad sa podešenom dubinom radnih lopatica širine 270mm sa preklapanjem na 10-12 cm se odvijao na brzini 12 km/h sa traktorom John Deere 6195R . Na obradivoj površini 10 ha crnice, od ukupno 270 ha, stroj se pokazao vrlo dobar i sa širokim lopaticama, no zbog vlažnosti tla uzrokovane kišom nismo bili u mogućnosti iskoristiti kapacitet stroja. Prilikom rada na tlu površine 30 ha koja je pretežno ilovača odmah poslije zimske brazde stroj se pokazao odličan u nivelaciji tla i pripremi tla za sjetvu u jednom prohodu. Svakako na crnoj zemlji preporučam „S“ opruge koje su direktno namijenjene za rad u proljeće, pogodne za pripremu lakšeg tla uz zadržavanje vlage u tlu.

Sa poslovanjem tvrtke Novocommerce International sam vrlo zadovoljan u pitanju servisa i kupovine traktora te pružene prilike da isprobam sjetvospremač kojeg svakako preporučam zbog nivelacije, težine, te samog koncepta izmjene radnih tijela – lopatica ili „S“ opruga.

Damir Knežević, Čačinci

24. ožujka 2016.g.

 „U zadnjih 20-ak godina promjenili smo mnogo traktora različitih brandova, za suradnju s Novocommerce-om odlučili smo se 2002. godine zbog već tada odličnog servisa i brze isporuke rezervnih dijelova, a o kvaliteti John Deere strojeva nema potrebe previše govoriti. Traktor 6150R nam je 12 John Deere stroj kojega smo kupili od tvrtke Novocommerce i sigurno neće biti posljedni.

Radimo otprilike 300 ha zemlje te vršimo razne usluge, upravo zbog raznih poslova odlučili smo se za kupovinu ovog modela.

Iako traktor ima tek nešto više od 100 radnih sati, iznenađeni smo sa niskom potrošnjom goriva u odnosu na 6920S kojeg smo imali. DirectDrive mjenjač pokazao se kao odličan izbor, odlično radi i u automatskom i manualnom modu, izmjena brzina je brza i neprimjetna.

6150R zajedno sa DirectDrive mjenjačem preporučujem svima jer ovaj traktor je neusporediv sa bilo kojim modelom kojega smo do sada imali. Iako smo u početku bili skeptični oko nove tehnologije, sada vidimo da noviteti donose svoje, tehnologija napreduje, a ovaj model to definitvno pokazuje.

Ne vidimo razloga za promjenom „boje“ strojeva kada je John Deere pouzdan i efikasan, a Novocommerce International pruža vrhunsku uslugu, ekipa je uvijek spremna za dogovor i drži se dogovorenog. Naš odnos je postao prijateljski i ne vidimo zašto zbog možda nešto manje konkurentske cijene sve to odbaciti.“

Stjepan Vidaković, Strošinci

26. veljače 2016.g.

 “Godinama sam vjerni kupac Novocommerce-a, a u listopadu 2015. godine sam se ponovo odlučio za kupovinu John Deere traktora, model 6100MC , ovog puta uz odlične uvjete John Deere Financiranja .

Na 160 ha zemlje uzgajamo kukuruz, pšenicu, soju ….i za mene je iznimno važna odlična ekonomičnost, što se i ovog puta pokazalo kao ispravan izbor prilikom odabira traktora. Bolji motor, manja potrošnja, odličan PowerQuad mjenjač…jednostavno nemamo zamjerke. U prvih 25 dana odradili smo 280 sati i iznimno smo zadovoljni rezultatima.

Osim ekonomičnosti John Deere traktora, ono što svakako želim naglasiti je profesionalnost tima Novocommerce International-a, koji su u svakom trenutku na raspolaganju svojim pravovremenim stručnim savjetima i servisnom podrškom.”

Vlado Kalaj Zagreb

04. prosinca 2015.g.

 “U svibnju 2015.g. sam se odlučio za kupovinu John Deere traktora 5085M , što mi je već duže bila želja. Za potrebe svog obiteljskog gospodarstva gdje obrađujemo 15ha obradive površine kukuruza, pšenice i krumpira, odlučili smo se upravo za model traktora John Deere 5085M . Iznimno smo zadovoljni kupovinom, jer traktor nudi vrhunsko iskustvo u smislu tehničke opremeljenosti i udobnosti.

U srpnju ove godine bio sam i na dvije demoprezentacije John Deere kombajna i traktora koje je organizirao Novocommerce International, u Garešnici i u Belici, te želim pohvaliti podršku koja uz razgovor s prodavačima nudi najkvalitetniji i najadekvatniiji izbor obzirom na potrebe poljoprivrednog gospodarstva.

Unatoč ponudama konkurentskih poduzeća, preporučam suradnju sa tvrtkom Novocommerce International zbog profesionalne i pravovremene posvećenosti svojim klijentima, kao i vrhunske ponude poljoprivrednih strojeva prepoznatljive kvalitete i pouzdanosti.”

OPG Dretvić Ivica, Gradište

26. studeni 2015.g.

 Nakon prezentacije stojeva za obradu zemlje od strane tvrtke Novocommerce International u mjestu Građište i vlastite potrebe za kupnjom pluga (65 hektara obradive površine), odlučio sam se za kupnju modela Vari-Master 123 3ET sa rešetkastim daskama. Nakon probnog oranja na površini od 10 hektara plug se pokazao odličnim na glinenom i crnom tlu. Zbog svoje rešetkaste izvedbe brazda traktor lakše vuče plug u glinenom području što mi je dodatna prednost zbog smanjenja potrošnje goriva. Za plug varijabilnog koncepta sam se odlučio zbog brežuljkastih obradivih površina uz lako podešavanje širine rada što mi omogućava rad i u vrlo teškim uvjetima.

 

 

 

Sa poslovanjem tvrtke Novocommerce International sam vrlo zadovoljan zbog brze isporuke pluga po željenim specifikacijama kao i podrške servisa i rezervnih dijelova jer osim pluga posjedujem i John Deere traktor.