Oops...
Slider with alias home not found.
SIMA nagrade za inovaciju

John Deere-ov posljednje istraživačko i razvojno postignuće nagrađeno je jednom srebrenom i dvije posebno naglašene nagrade na SIMA 2017 sajmu, koji se održava u Parizu od 26.02. do 02.03.2017.

Nagrada za sredbro dodijeljena je za Smart AutoLube sistem, koji automatski podmazuje sve točke podmazivanja na traktoru također uz ISOBUS kontrolirane priključke. Posebna priznanja dodijeljena su SESAM električnom traktoru i ExactApply inteligentnom sistemu dizni kod prskalica.

Smart AutoLube system kontroliran je putem traktorov CommandCenter zaslona, gdje vozač može birati između auto, prilagođeno i manualnog upravljanja. Intervali podmazivanja i količina ovise o uporabi i opterećenju traktora, također i o korištenju priključaka. Sistem također javlja ako je mazivo na niskoj razini.

Sve operacije mogu biti dokumentirane i pregledane putem JDLink telematike. Za 6R seriju sa 1.000h rada godišnje, vrijeme podmazivanja može se smanjiti za 21 radni sat godišnje. Poboljšan način održavanja također utječe pozitivno na dugotrajnost stroja, trošak servisa i vrijednost daljne prodaje.

SESAM (Sustainable Energy Supply for Agricultural Machinery) je prvi u industriji tractor pogonjen na električnu energiju. Ovaj prototip proizvodi 130 kW kontinuirane snage i baziran je na šasiji od 6R serije, koristi prilagođen DirectDrive bezstupanjski mjenjač, sa rasponom brzine od 3 do 5 km/h pri punoj snazi. Traktor ne zagađuje okoliš i razvija visok okretni moment pri niskim brzinama te maskimalni output od 400 KS, bez gubitka energije.

SESAM tractor je centralna vizija John Deere-a za energetski neovisnu poljoprivredu. Potencijalni benefiti uključuju uporabu obnovljive energije proizvedene na poljoprivrednom gospodarstvu i nove modele poslovanja na farmama koji bi omogućili provođenje usluga korištenja električne energije u ruralnim područjima.

U standardnom načinu jedan od dva električna motora koja nemaju potrebu za održavanjem upravlja pogonom a drugi se koristi za priključno vratilo i vanjske sisteme. Ako je potrebno oba motora mogu biti povezana kako bi pružili punu snagu, bilo za vožnju na cesti, PTO ili hidrauliku.

SESAM traktor radi sa najnižom mogućom razinom buke što je velika prednost kada radite u naseljenim područjima ili noću. Trenutno, puna baterija traje 4 radna sata za tipične razne poslove ili za 70ak kilometara transporta, vrijeme punjenja baterije je 3 sata. Baterija je dizajnirana da izdrži 3100 ciklusa punjenja. runs at the lowest possible noise levels, which is a particular advantage when operating close to residential areas or when working at night. Currently, one battery charge lasts for up to four operating hours in typical mixed mode operations or for around 34 miles of road transport work, while charging time is about three hours. The battery is designed to last for 3100 charging cycles.

ExactApply inteligentan sistem dizni za prskanje značajno povećava fleksibilnost i preciznost aplikacija prskanja. Jedinstvena značajka sa 6 dizni na rotirajućoj glavi i 2 električno upravljana ventila. ExactApply može manualno prebacivati između dvije dizne i neovisno kontrolirati pritisak prskanja i protok na dizni.

Dizne kontroliraju protok koristeći puls sa modulacijom (PWM) sistem koji pruža 3 puta veću frekvenciju pulsiranja od konvencionalnog sistema, omogućuje mnogo širi raspon varijacije u brzini prskanja i apliciranju. To omogućuje sistemu da varira brzinu od 10 do 30 km/h sa konstantnim pritiskom prskanja ili da varira output od 100 do 300 l/ha pri konstantnoj brzini prskanja.

ExactApply također povećava preciznost apliciranja kada se prska u krivinama; Protok na svakoj individualnoj dizni se može podesiti automatski kako bi manje prskali tekućine na krivanama.

Sve dizne su opremljene sa individualnom LED rasvjetom kako bi poboljšali noćne operacije i sistem za detektiranje blokada kako bi otkrili začepljenja protoka tekućine. Kombinirano sa upozoravajućim alarmom na display ovo čini pregled dizni značajno jednostavnijim. ENDS (15.02. 2017)