Oops...
Slider with alias home not found.
Prednje disk kosilice GMD 3125F i GMD 3252F

 KUHN proširuje raspon prednje montiranih disk kosilica sa modelima GMD 3125F (3.10m) i GMD 3525 F (3.50m) koji su dodani na postojeće modele od 2.80m i 3.10m. Dizajnirani za samostalan rad ili u kombinaciji sa zadnje montiranim kosilicama do 4.40m ili zadnjim duplim kosilicama koji dostižu radne širine od gotovo 10m.

Nove prednje disk kosilice GMD 3125F i 3525 F su opremljene sa dva rotirajuća bubnja koji centriraju protok biljne mase. Biljna masa se doprema u jednu od varijabilnih širina (do 1.30m) radi prilagođavanja širinama traktorskih guma.

Do sada neviđen sistem kinematike omogućava vertikalno gibanje do 70cm: odlična značajka za praćenje tla i odličnu adaptaciju na različite tipove prednjih hidraulika traktora.

 

LIFT CONTROL hidraulična amortizacija sa mogućnosti podešavanja tlaka omogućava brzu adaptaciju na uvjete košnje. Ovo je velika značajka jer manji pritisak na tlo štiti biljku, održava nisku potrošnju goriva i reducira trošenje radnih komponenti. Također održava nutritivnu vrijednost biljne mase zbog ne zadržavanja nečistoća.

Ove nove prednje montirane GMD dolaze sa novom OPTIDISC sekcijom noža koja ne zahtijeva održavanje sa različitim udaljenostima od centra do centra diska, osiguravajući optimalnu kvalitetu i izbacivanje biljne mase u svim okolnostima.

PROTECTADRIVE sigurnosni sistem štiti mehaničke dijelove prilikom nailaska na prepreku. Za reduciranje vremena održavanja i troškova održavanja, opremljene su, između ostalog, FAST-FIT noževima (omogućena brza zamjena), sekcija noža bez potrebe održavanja i sigurnosnim sistemom diska.

FLEXPROTECT bočne zaštite otporne na trošenje, čak i prilikom udaraca na prepreku sa krajem zaštite.

Sa ova dva nova modela, koji omogućavaju čistu, nutritivno bogatu biljnu masu uz očuvanje biljke za pojačan ponovni rast, KUHN ima trenutno 6 prednje montiranih modela koji se adaptiraju na sve vrste farmi (planinske, ravne) i tipove traktora (male, srednje i velike snage).

GMD 3125 F i GMD 3525 F koristi tehnologiju, vještinu i iskustvo koje je KUHN, svjetski lider u disk kosilicama, stekao kroz zadnjih 50 godina.