Oops...
Slider with alias home not found.
John Deere dodaje nove modele 6R seriji.

 Mannheim, 30 Studeni 2016 – John Deere predstavlja dva nova vrhunska modela traktora s 6 cilindara snage 230 i 250KS (97/68 EC), dizajnirani da zadovolje potrebe uslužnih djelatnika te ratara. 6230R i 6250R upotpunjuju poredak John Deere 6R serije trakora od 2017.

6230R i 6250R postavljaju novi standard u transportu, komforu i ubrzanju na cesti. Zahvaljujući dodatni snazi od 50KS sa intelligent power management-om (IPM),najveći 6250R traktor pruža do 300KS kada je potrebno. Sa vrlo laganom težinom od 9.3 tona,6250R pruža više snage od bilo kojeg traktora u toj kategoriji, zajedno sa nenadmašnom gustoćom snage od 31kg/KS. Visoka maksimalna dopuštena težina od 15 tona također dopušta 5.7 tona tereta, što znači da je traktor u mogućnosti prevoziti teške terete.

Oba nova modela pokreće 6.8-litarski PowerTech PSS motor sa duplim turbopunjačem i naprednom DPF i SCR tehnologijom, što rezultira odličnom okretnošću i manjom potrošnjom goriva te zadovoljava EURO 4 normu o ispušnim plinovima. Nadograđeni AutoPowr mjenjač pruža maksimalnu efikasnost, sa 100% mehaničkom snagom dostupnom do 3.5km/h za teške vučne operacije, 11km/h za lakše aplikacije vuče, 22.5km/h za teški transport i 47.2km/h za lagane poslove u transportu. Jednom kada dosegne maksimalnu brzinu na cesti, okretaji motora automatski padaju i 50km/h se postiže na 1630 o/min i 40km/h pri 1300 o/min, što rezultira manjom potrošnjom goriva na cesti.

Traktor također ima potpuno novi CommandPRO joystick, što predstavlja novu značajku u ergonomiji i svestranosti John Deere traktora. Maksimalna brzina može se postići samo jednim pokretom, i 11 programirajućih tipki je dostupno za hidraulik, kardan, SCV-e, AutoTrac itd. Funkcionalnost CommandPRO-a dopušta traktoru da bude kontroliran od maksimalne do minimalne brzine preko joystick-a, i manje brzine od 0 do 2km/h može se postići sa funkcijom upravljanja pužnim brzinama. I joystick i nožni gas mogu se upravljati istodobno, I nema potrebe za eksterni ISOBUS joystick jer vozač može upravljati traktor i ISOBUS funkcije istodobno.

Opremljen sa PFC hidrauličnim sistemom, nova 6R serija pruža moćan maksimalan protok od 160 litres/min pri 1500 o/min. To štedi gorivo, čak i u najtežim hidrauličnim aplikacijama. Do 6 SCV-a sa individualnim ručicama za otpuštanje pritiska, i novim podiznim kapacitetom od 10.4 tona na stražnjem hidrauliku i 5 tona naprijed.

6230R i 6250R traktori također pružaju visok stupanj udobnosti. Inteligentna hydro pneumatska suspenzija kabine (HCS Plus) pruža veći užitak u vožnji i smanjuje buku i vibracije. Bolja trakcija i do 10% više snage pruža novi samo-nivelirajući TLS Plus triple link suspension system amortizacije prednje osovine. To automatski podešava osjetljivost, I sinkronizira se sa hidrauliko kako bi radili što bolje. Manje pokreta rukom I manje napora prilikom skretanja pruža novi variable ratio steering (VRS) sistem, koji može biti aktiviran I deaktiviran s CommandCenter konzolom upravljanja.

Ostale opcije pruža novi paket povezivanja MyJobsConnect I MyJobsManager aplikacije, koje omogućuju vozaču da pregleda I odrađuje zadatke u stvarnom vremenu putem mobitela. John Deere je prvi proizvođač poljoprivredne mehanizacije koji pruža inteligentni system za navigaciju i upravljanje vozilima. Pruža pregled svih farmi i voznog parka, i pokazuje vozačima najbrži i najsigurniji način do polja.

Ključne servisne točke 6R serije su lako dostupne je jednostavne za održavanje. Oba modela pružaju 750 sati izmjenu uljnog filtera, filtera goriva i izmjene ulja motora, što smanjuje potrošnju rezervnih dijelova i servisa.Doživotni diesel particulate filter (DPF) I niska razina potrošnje AdBlue-a od 2 do 3% pružaju dodatnu uštedu.