Oops...
Slider with alias home not found.
Koji mjenjač za koju aplikaciju?

John Deere pruža dva izbora mjenjača na 7R i 8R seriji traktora. Kupci mogu birati između beskonačno varijabilnog AutoPowr mjenjača i e23 full AutoPowerShif modela. Oba su dostupna s Eco funkcijom kako bi optimizirali prijenos i broj okretaja motora te uštedjeli što je više moguće goriva. Ali koji je najbolji izbor mjenjača u pojedinim aplikacijama za svakog poljoprivrednika/vršitelja usluga?

 AutoPowr mjenjač pruža vrhunski komfor pri vožnji na cesti i u polju. Uz korištenje više mehaničkih radnih grupa efikasnost je vrlo visoka. Osobito za transport i razne ostale aplikacije, AutoPowr je savršeno riješenje. Nadalje, u DLG PowerMix transport testu1, 7R modeli testirani sa AutoPowr mjenjačem pokazuju 15% manju potrošnju goriva od prosjeka testiranih modela. Kada govorimo o udobnosti, mjenjač e23 zadovoljava sa potpuno automatskim prebacivanjem, AutoClutch funkcijom i Efficiency Manager-om koji pružaju glatku vožnju u segmentu Powershift mjenjača.

 

Na OECD-u testu iz Nebraske gdje je testirana vučna snaga na 8370R traktoru2, e23 pruža 3% više snage u usporedbi sa AutoPowr-om. Prave prednosti e23 mjenjača vidljive su tijekom poslova u polju, posebno pri povlačenju teških priključaka. U tom slučaju, efikasnost e23 mjenjača je bolja od AutoPowr mjenjača. Na istom Nebraska OECD testu2, potrošnja goriva bila je manja za 4% nego kod AutoPowr-a. Konačno, na DLG PowerMix testu3, model 7310R s e23 mjenjačem pružio je 15% manju potrošnju goriva od prosjeka testiranih strojeva.

 

 Dakle, kupcima se savjetuje da dobro analiziraju svoje aplikacije s traktorom kako bi znali odabrati odgovarajući mjenjač. Paket FarmSight usluga koje pruža Novocommerce International uključuje alate za obavljanje takvih analiza. U slučaju radova u polju, e23 je vjerojatno najbolji mjenjač u smislu vučnih performansi. Vožnja po cesti, transportne aplikacije, AutoPowr pruža veliku efikasnost i visoki komfor te je stoga vjerojatno idealno rješenje za takve poslove.

 

1 DLG-Prüfbericht 6296 & Profi 8.2015
2 Nebraska OECD Test 2012-Summary 967 & Test 2015-Summary 1001
3 DLG PowerMix-2014-0437 & Profi 8.2015