Oops...
Slider with alias home not found.
Novi prednji utovarivači serije M: Lagani i svestrani

Mannheim, Lipanj 2020. John Deere lansirao je potpuno novu M seriju prednjih utovarivača za traktore do 155 KS.

Nakon uspješne R serija najavljene 2015. godine, proširena paleta John Deere prednjih utovarivača sada uključuje dodatna četiri modela koji pokrivaju različite primjene, od standardnih zadataka utovarivača do operacija koje zahtijevaju vrhunske performanse i udobnost. Serija M posebno je dizajnirana za kupce kojima je potreban svestran i lakši utovarivač za privlačnu cijenu.

Za skučene radne prostore koja se često nalaze na mješovitim ili stočnim farmama, uži prednji profil utovarivača rezultira boljom preglednošću prema žlici i okolini traktora. Svi modeli dolaze s snažnim mehaničkim samo-niveliranjem (MSL) sustav, koji osigurava dodatnu silu prilikom punjenja žlice. S 20% manje potrebe za stražnjim balastom i 20% manju težinu u odnosu od modela R serije, se brzo i lako upravljaju u radu, na primjer model 603M može podići žlicu za 4 sekunde.

Svi utovarivači M serije mogu biti opcijski opremljeni s suspenzijom utovarivača, dok su hidraulični dijelovi usmjereni u unutrašnjost utovarivača kako bi se zaštitili od bilo kakvih potencijalnih oštećenja. Utovarivači mogu koristiti isti okvir za montažu (priprema za utovarivač) kao i osnovna R serija, čime se izbjegava da vlasnici traktora moraju dodatno prilagođavati sadašnje traktore. Modeli serije M također su u potpunosti kompatibilni s John Deere prednjim hidraulikama, omogućuju punu oscilaciju prednje osovine i maksimalne kutove zakretanja, a istovremeno ostaje prostora za pristup glavnim servisnim točkama.
Novi utovarivači M serije odgovaraju traktorima: 5M, 5R, 6M i 6R modela do modela 6155M/R.

Novi John Deere X9 kombajn

Sjedinjene Američke Države, 15.06.2020

Nakon dugo čekanja, John Deere je u Sjedinjenim Američkim Državama predstavio tehničke detalje novog X9 kombajna. Prvi modeli novog kombajna isporučeni su u Sjevernoj Americi te su stupili u akciju početkom žetve. Dosada još nismo znali obrise ovog velikog stroja, koji je svjetskoj javnosti predstavljen u studenom 2019. na Agritechnici.

Američki proizvođač službeno otkriva detalje X9 1000 i X9 1100. (Napomena: Mogu postojati razlike s Europski tržištem, no to će se razjasniti tijekom ljeta.) John Deere prvo iznenađuje motorom, što smo i očekivali da bude veći odnosno izdašniji. Novi 6-cilindrični PWS 13,6 litarski motor koji zamjenjuje trenutni 13,5 litarski motor ima 656 KS, na većem modelu je još pojačana. John Deere se ne fokusira na snagu, nego na učinkovitost, širokim transporterom (koji ne utječe na cjelokupnu širinu, nije širi od 3,5m), dvostrukim rotorom prethodi valjak za dovod mase, koji djeluje kao akcelerator, te da odvoji protok mase.

Dva rotora dugačka 3,51 m i promjera 60 cm. To ostaje unutar tržišnih standarda. Pravocrtni raspored transportera prema stražnjem dijelu rotora jamči veću propusnost, protok slame i očekivanu potrošnju za 20% manju od S700 u odnosu na tonu uroda. Bubanj za pražnjenje odvaja posljednja zrna na kraju rotora. John Deere ovaj stroj namjenjuje velikim žetvama i teškim uvjetima rada, s kojima se posebno susreće na sjeveru Europe.

 

 

Veći sustav čišćenja
X9 također predstavlja svoj DynaFlo XL povećan sustav za čišćenje od gotovo 7m2 (36% više od S790) s protokom zraka koji dolazi od 4 snažna ventilatora, koji se prilagođava neravnom terenu zahvaljujući sustavu Active Terrain.

Kao i kod S700 kombajna, posebne kamere (Combine Advisor) pomažu ICA2 sustavu koji autonomno upravlja strojem prema vozačevim ciljevima. Ovaj sustav također uzima u obzir informacije koje pruža senzor gubitka i opterećenje motora.

Hederi
S obzirom na veličinu stroja cilj je u potpunosti iskoristiti puni kapacitet i propusnost stroja. Veliki strojevi spremi su za velike poslove, tako veličina žitnog hedera ide do 15,2 m, a kukuruzni heder 18-redni.

Velika stopa protoka
Spremnik doseže 16.200 litara, a brzina istovarne cijevi od 186 l/s. Senzori aktivnog prinosa u spremniku stalno kalibriraju indikator iskorištenja za veću točnost.

Učinkovito razbacivanje biljnih ostataka do 15 m
Na kraju, sječka ima 124 noža i osigurava dobru kvalitetu usitnjavanja. Daljinsko podešavanje kontra noževa omogućava podešavanje intenziteta sječke. Dok na kraju dinamično raspršuje slamu preko 15 m.
Tako opremljen novi John Deere X9 ima cijenjene performanse, razina slomljenog zrna manja je od 1%.

Važne točke:

  • Dvostrukom rotoru prethodi bubanj za dovod mase, svaki rotor ima lopatice za usmjeravanje usjeva . Usjev prođe 9,5 okretaja za učinkovito odvajanje.
  • ProDrive XL mjenjač koji može dostići 40 km/h
  • Gusjenice s velikom kontaktnom površinom
  • 13,6 litreni PowerTech PWS motor koji dostiže između 549 i 603 KS i aktivnom snagom dobije još 53 konjske snage
  • DynaFlo XL sustav za čišćenje površine 7m2
  • Spremnici za zrno od 14.800 i 16.200 litara
  • 306° rasvjeta
  • Masažno sjedalo, aktivni ovjes, CommandArm
  • StarFire 6000 GPS prijemnik integriran je za veću sigurnost i praktičnost
Zlatna i tri srebrne medalja za John Deere na Agritechnici 2019.

Hanover, 18.09.2019

John Deere nagrađen je s jednom zlatnom i tri srebrne medalje od strane žirija DLG-a uoči Agritechnice 2019. Ovim najnovijim nagradama komisija za inovacije prepoznaje kontinuirana nastojanja John Deere-a u razvoju naprednih tehnoloških rješenja i njegovu suradnju s partnerskim tvrtkama. Ukupno je više od 290 industrijskih inovacija u ovogodišnjoj utrci za nagrade.

“John Deere ulaže više od 5% svoje prodaje u istraživanje i razvoj, a medalje pokazuju našu inovativnu snagu”, rekao je Dennis J. Docherty, potpredsjednik John Deere-a za regiju Europe, ZND-a, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka u prodaji i marketingu. „Posebno smo ponosni na našu stalnu suradnju s industrijskim partnerima i pružateljima usluga. Partnerstvo i otvorenost sustava glavni su čimbenici uspjeha za daljnju digitalizaciju poljoprivredne industrije. Naša tvrtka razvija inovativna rješenja koja omogućuju poljoprivrednicima i poduzetnicima da ostvare više profita od svog rada na terenu.”

“Ojačali smo našu svjetsku mrežu istraživačkih udruga, a sve platforme proizvoda John Deere kao i Europski tehnološki inovacijski centar (ETIC) u Kaiserslauternu značajno su uključeni”, rekao je Martin Kremmer, direktor ETIC-a Kaiserslautern. „Olakšica je i naša suradnja sa sveučilištima te istraživačkim institutima kada je u pitanju napredna tehnologija poput umjetne inteligencije, sustava automatizacije i elektrifikacije.“

John Deere eAutoPowr prijenos i inteligentan e8WD sustav – zlato

Potpuno novi John Deere eAutoPowr prvi je elektromehanički razdjelni put beskonačno promjenjivog prijenosa. Beskonačno promjenjiv prijenos omogućuje maksimalnu pouzdanost i izdržljivost u usporedbi s drugim mjenjačima.

Integrirani generator oslobađa do 100kW snage za vanjske zahtjeve i provodi elektrifikaciju.

John Deere i Joskin također su zajedno radili na tome da demonstriraju visoko produktivno rješenje sustava asistencije pri vuči cisterne tekućeg stajskog gnoja. Modificirana Joskin cisterna za tekuće stajsko gnojivo, s dvije pogonske osovine, odlikuje se značajnim povećanjem vuče i manjim brojem kotača.

Predviđanje brzine kretanja – srebro

Predviđanje brzine kretanja je prvi sustav upravljanja brzinom kretanja koji kombinira dva proaktivna ulaza iz GPS satelita i senzora postavljenih na kabini. Ova tehnologija samo-učenja koristi podatke opažanja kretanjem kombajna prema naprijed kao i podatke o usjevu.

Sustav omogućuje kombajnu da reagira na promjenjive uvjete žetve i na posebne situacije, kao što je zaostali usjev na polju.

Predviđanje brzine kretanja nudi neviđenu razinu produktivnosti kontrole brzine kombajna sa značajno poboljšanom udobnošću operatera u svim uvjetima žetve.

 

Inteligentna kontrola pogona velike četvrtaste balirke – srebro

Kod velikih četvrtastih balirki, povremene promjene snage i zakretnog momenta mogu uzrokovati značajne vibracije i nagib traktora, što opterećuje vozača.

Koristeći inteligentno upravljanje transmisije i algoritam upravljanja samo-učenjem, ovaj sustav prigušivanja nagiba gotovo u cijelosti eliminira takve pokrete.

Nadalje, sustav pomaže u očuvanju zdravlja operatera i povećava njegove performanse.

 

Veliki paket učinkovitosti kombajna – srebro

John Deere optimizirao je sva kritična funkcionalna područja kombajna da bi značajno povećao ukupnu učinkovitost sustava. Koncept uskog pogona s inovativnim pogonskim remenima omogućuje to, a istodobno smanjuje potrebe za napajanjem.

Daljnja poboljšanja učinkovitosti postignuta su u motoru, sustavu prijenosa, sustavu separacije i ventilacije te sječkalicom za slamu.

Sveukupno, ta poboljšanja učinkovitosti dovela su do značajnog povećanja kapaciteta žetve koristeći istu snagu motora i uz gubitke manje od 1%. Ovaj učinak prisutan je u većini uvjeta žetve, bez potrebe za stalnim podešavanjem postavki kombajna.

Zlatna i srebrna medalja za John Deere

Brno, 19.04.2018.

 

 

Inovacija je pokretačka snaga John Deereovog stalnog programa stvaranja i razvijanja inteligentnih rješenja. Na nedavnom sajmu TECHagro u Brnu tvrtka je još jednom priznata dodjelom zlatnih i srebrnih medalja za najnovije tehnologije kombajna i sadilica.

 

Kombajn serije S700

 John Deereov kombajn serije S700 osvojio je nagradu za inovaciju TECHagro Grand Prix za 2018. Suci su prepoznali i pohvalili nove funkcije kombajna ICA2 i Active Yield kao veliki korak naprijed u učinkovitosti i inteligenciji žetve.

Potpuno nova serija kombajna S700 predstavljena je u ljeto 2017. Kao nova dimenzija u inovaciji žetve. Integrirana prilagodba kombajna 2 (ICA2) je prvi sustav za potpunu automatsku optimizaciju kombajna na tržištu.

Nakon optimiziranja postavki stroja kao što su brzina, kvaliteta I gubici zrna, te čistoća uzorka pomoću ICA sustava, sustav ICA2 automatski mijenja postavke kako bi održao unaprijed odabrani izlaz na konstantnoj razini. Bez potrebe za unosom operatera, sustav održava potrebnu kvalitetu rada I iskorištava puni potencijal svakog dana tijekom cijele sezone. Prema studiji koju je provelo Sveučilište u Göttingenu u Njemačkoj, ICA2 može poboljšati iskorištenost punog kapaciteta kombajna za prosječno 20 posto.

“Oduševljeni smo što ćemo primiti ovu nagradu, koja je veliko priznanje rada John Deereovih dizajnera i inženjera za dovođenje tog novog proizvoda na tržište”, kaže Carsten Heftrig, menadžer za marketing kombajna za regiju 2. S700 serija je najveći napredak u poboljšanju tehnologije žetve i zaslužuje novo ime Automatizirani Kombajn. ”

 

1725NT ExactEmerge sadilica

Nakon zlatne medalje na sajmu SIMA u Parizu 2015. godine, John Deereova sadilica visokih performansi 1725NT priznata je srebrnom medaljom na sajmu TECHagro. Stroj osigurava novu razinu točnosti pri brzini postavljanja do 16 km/h i više.

Ova inovativna tehnologija ispušta sjeme na dno brazde u putanju unatrag koja uistinu odgovara brzini sadilice u bilo kojoj željenoj populaciji sjemena. To omogućuje precizno postavljanje sjemena u brazdu bez odskakivanja i bez kotrljanja, bez obzira sadi li se sadili kukuruz ili soja uz visoku stopu zasijavanja. Spremnik lagano podiže sjeme sa svih strana, uz potpunu kontrolu, kako bi svako sjeme isporučio na dno brazde, čak i u grubim uvjetima sadnje. Redne jedinice 1725NT prepoznaju veliku većinu sjemenskih oblika i veličina, postižući 99% učinkovitost.

Sa širinom od samo 3 m, John Deere-ov concept sadilice sa osam redova visokih performansi nudi mogućnost gnojidbe granuliranim gnojivom i osmišljena je za rad nakon konvencionalne obrade tla i u uvjetima bez obrade. Postavljena na traktoru, ova jedinstvena sadilica na električni pogon može se napajati pomoću vanjskog generatora pričvršćenog na traktorski kardan i potpuno je integriran u John Deereov FarmSight program preciznih rješenja.

Sajam TECHagro u Brnu u Češkoj najveći je događaj ove vrste u Srednjoj Europi, s više od 120.000 posjetitelja, a među tri najveće poljoprivredne prezentacije u Europi. TECHagro prepoznaje najnovije inovacije u proizvodnji poljoprivrednih strojeva sa svojim Grand Prix natjecanjima. Ukupno je 91 izlagača prijavilo nagrade za 2018., a 17 ih je izabrano od strane 18-članog žirija. Nagrade i plakete uručeni su na ceremoniji dodjele nagrada na kojoj je sudjelovao češki ministar poljoprivrede.

100 godina John Deere traktora

Mannheim, 14.03.2018.

 

Na današnji dan prije 100 godina Deere & Company započeli su posao u industriji traktora. Najveća priča o uspjehu u području poljoprivredne mehanizacije započela je s Waterloo Boy na srednjem zapadu SAD-a. Danas je John Deere vodeći svijetski proizvođač poljoprivrednih traktora. Tvrtka proizvodi “pametne” traktore u 12 tvornica širom svijeta.

Akvizicija tvrtke Waterloo Gasoline Engine u Iowi 1918 godine, koja je iznosila 2,25 milijuna dolara, obilježila je ulazak John Deere u posao traktora. Budući da mnogi kritičari nisu vjerovali u budućnost traktora i nastavili su se oslanjati na korištenje tradicionalne konjske snage u to vrijeme ulaganje je smatrano kontroverznim i o njemu se mnogo raspravljalo. Nitko nije očekivao da će se posao sa traktorima razviti u ključni temelj rasta tvrtke.

 

Waterloo Boy model N snage 12 KS, proizveden od 1917. do 1924., bio je prvi traktor proizveden i prodavan od strane tvrtke John Deere. Prvi brandirani John Deere, potpuno zeleni i žuti traktor, bio je Model D, izgrađen od 1923. do 1953. godine, s čime je zapravo i započela usješna priča o traktorima tvrtke. Najprodavaniji John Deere bio je model B, s 300.000 prodanih od 1935. do 1953. godine, dok je 4020 postao najšire prodavani model, s ukupno 175.000 proizvedenih od 1963. do 1971. godine. John Deere je postao vodeći prodavač traktora širom svijeta po prvi puta 1963. godine.

 

U narednim godinama John Deere je nastavio jačati svoju poziciju u traktorskom poslovanju. Nakon što je bila prva tvrtka koja je 1954. godine ponudila servoupravljanje na traktorima, još jedan važan korak bio je uvođenje ROPS (Roll Over Protective Structure) zaštita kod prevrtanja, kao sigurnosnu značajku koja je 1966. godine postavila standard za cijelu industriju. U početku dostupna kao opcija 1973. godine, kabina Sound-Gard bila je prva bez prašine, temperaturno kontrolirana radna stanica, dok je PowerShift mjenjač prvi put predstavljen 1964. godine, osiguravajući John Deere traktorima bolju, udobniju zamjenu stupnjeva prijenosa i veću produktivnost na terenu.

 

Danas traktor više nije samo za vuču priključaka – umjesto toga, poljoprivredni traktori, strojevi i uređaji mogu biti učinkovito povezani. Na primjer, automatizacija traktorskih priključaka omogućava balirci da “priča” sa traktorom kako bi se automatski podesile funkcije kao što je brzina naprijed, ovisno o opterećenju. Mobilni prijenos podataka omogućava poljoprivrednicima da prikupljaju podatke od bušenja do žetve i automatski ih šalju u poslovni ured. Terenska dokumentacija prikazuje podatke iz cijelog proizvodnog lanca i povećava transparentnost za potrošače. Na primjer, poljoprivrednici i izvođači mogu koristiti ove podatke kako bi donijeli agronomske odluke o gnojivima i kemijskim primjenama.

Priča o 100 godina John Deere uspjeha i inovacija, Waterloo Boy-a sa 12 KS do današnjeg “inteligentnog” traktora, slavi se u tvornicama proizvođača diljem svijeta. Zaposlenici, njihove obitelji i drugi gosti pozvani su gledati iza kulisa proizvodni process traktora John Deere, a tvornica Mannheim održava traktorsku paradu kroz grad.

John Deere Forum u Mannheimu sadrži prikaz vintage i klasičnih traktora koji su snažno utjecali na povijest tvrtke, uključujući i izvorni Waterloo Boy, dok trgovina Foruma nudi raznovrsne proizvode za fanove, kao što je model specijalnog modela 9RX, kape, košulje i šalice. Traktori naručeni od strane kupaca ove godine također će nositi posebnu oznaku 100 godina, a osim toga trgovci će imati niz posebnih ponuda po povoljnim cijenama.

 

Aktivnosti vezane za 100tu godišnjicu John Deere možete pratiti na www.deere.com, Facebook i YouTube.

 

Proizvodnja traktora u Mannheim, Njemačka

 

Tvornica u Mannheimu je najveće John Deere postrojenje izvan sjeverne Amerike. Paleta proizvoda pokriva 6R seriju traktora od 90 do 250KS.

 

·         Više od 6600 zaposlenika radi u Mannheim kampusu, uključujući i 3000 u tvornici

·         Ukupna proizvodnja u 2017. je bila 27,100 komada

·         Dva od tri traktora u njemačkoj traktorskoj industriji su proizvedena u Mannheimu

·         1.84 miliona traktora su proizvedena ovdje od 1921

·         Traktori se izvoze u 100 država diljem svijeta

·         2016. godine započeo je predstavljanjem novog 6250R, s maksimalnom snagom od 300 KS i inovativnim upravljačkom joystickom CommandPRO

·         Odjel za istraživanje i razvoj za sve John Deere traktore srednjeg dometa nalazi se u Mannheimu

 

John Deere predstavio novu traktorsku kosilicu

22.02.2018

John Deere je predstavio novu vrhunsku traktorsku kosilicu pokretanu dizel motorom. X940 serija prikladna je za privatne kupace i profesionalce kojima je potreban snažan radni stroj sposoban za obavljanje različitih zadataka.

Top model X949 opremljen je pogonom na sva četiri kotača kao i upravljanjem na sva četiri kotača za ultimativnu trakciju i okretnost. Ova mogučnost uvelike smanjuje potrebu za manevriranjem unatrag kod košnje na ograničenim prostorima kao i za manevriranje oko prepreka kao što je drveće, grmovi i ostalo.

Nova X940 serija uključuje i X940 i X948 modele a dostupna je u verzijama sa pogonom na dva i četiri kotača kao i sa upravljanjem na četiri kotača. Nova serija izgrađena je na postojećoj X700 seriji, dobro poznate reputacije po pouzdanosti produktivnosti te donosi brojne dodatne funkcije za vrhunsku udobnost i kontrolu.

Sva tri stroja su bazirana na izdržljivom okviru i pokretana su dizel motorom od 24 KS (17.9 kW) sa vodenim hlađenjem. Moderna, digitalna kontrolna ploča ima jasan prikaz informacija kako bi se osigurale maksimalne performanse, spriječila oštečenja i smanjili troškovi upotrebe. Ostale prednosti uključuju podesivi upravljač i sjedalo, tempomat te Twin Touch pedalu mjenjača.

Tri rotacijska kosišta dostupna su kako bi ispunila zahtjeve prema performansama i kvaliteti rezanja. Dostupna su AccelDeep

kosišta od 122 cm (48 in) te kosišta velikog kapaciteta prihvata 137 ili 152 cm sa opcijskim AutoConnect za brzo spajanje.

Nova opcija je MulchControl, inovativan sustav dizajniran da pruži superiorne performanse malčiranja uz povećanje produktivnosti. Zamjena sa bočnog istresanja na mulčiranje je jednostavno uz okret ručice.

Široki raspon prednjih i zadnjih priključaka može se koristiti uz ovu traktorsku kosilicu, uključujući sustav za skupljanje materijala, prednju hidrauliku, rotacijsku četku i dasku za snijeg.

   

Zlatna medalja za Kemper StalkBuster

  Hanover, 6 Rujna 2017. 

– Kemperov novi StalkBuster je dizajniran da uništi ostatke stabljike kukuruza odmah ispod hedera silažnog kombajna, uništavajući na taj način zimsko stanište štetnika kukuruza i smanjenje rizik bolesti (fuzarije) u tlu.

Nakon toga nije potrebna dodatna radna opercija uništavanja ostataka odnosno malčiranje.

StalkBuster je integriran u osnovni okvir Kemperovog hedera. Posebnio mlatilo (bat) uništava ostatke stabljike u svakom redu prije prolaska kotača kombajna i strojeva u prijevozu. Kao rezultat toga stabljike nisu samo odrezane već i usitnjene.

 

 

 

 

 

 

Poseban zupčanik mjenjača omogućuje optimalno podešavanje prema tlu za svaki pojedini red, dok sustav tlaka osigurava dodatno praćenje kontura tla. Time se omogućava da je svaka stabljika jednako usitnjena do razine tla. Mlatilo (bat) je izrađeno od materijala otpornog na habanje kako bi se jamčio dugi vijek trajanja.

Nisko rezanje StalkBuster-a osigurava temeljito uništavanje stabljike te uklanja stanište štetnika kukuruza u stabljici i time smanjuje rizik razvoja bolesti. Nadalje, uništavaju se žetveni ostaci koji su predstavljali problem pri naknadnim radnjama obrade tla.

Snaga potrebna za rad StalkBuster-a je iznenađujuće niska. Sa svojim izravnim pogonom i optimalnim prilagođavanjem tlu pojedniačnih jedinica, nije potrebno više od 4 KS po redu.

U područjima zahvaćenim kukuruznim štetnicima, StalkBuster smanjuje potrebu za kemijskim tretiranjem, što olakšava sljedeće radne oprecije obrade tla. Ukupna ekonomska prednost korištenja ovog sustava procjenjuje se na oko 84 €/ha, u usporedbi sa najbojim postojećim opcijama (npr. Malčiranjem)

John Deere sustav EZ Balasta za kotače je nagrađen sa srebrnom medaljom

Hanover, 6 Rujna 2017. 

– John Deere-ov novi sustav EZ balasta za kotače omogućuje svestrane mogućnosti balasta (težine) za traktore, bez blokiranja prednje i zadnje hidraulike. Sustav fleksibilne raspodjele težine je dizajniran kako bi osigurao veće prijanjanje i manje sabijanje površine.

Fleksibilno prilagođavanje težine utezima za različite poslove zahtjeva dosta vremena i truda. Sustav EZ balasta za kotače omogućuje korisnicima brzu zamjenu prednjih i zadnih utega kotača bez potrebe za dodatnim alatima. Potrebno je samo pet minuta po kotaču za postavljanje ili skidanje utega, te zamjenu može obaviti samo jedna osoba.

Svaki prednji kotač može biti opremljen sa jednim utegom od 250kg, dok stražnji kotači mogu biti sa dva utega od 250kg, odnosno ukupno 1,5 tonu koja može biti dodana ili uklonjena. Ovisno o prednjem i stražnjem priključenom stroju, rukovatelj je u mogučnosti lako kontrolirati ukupnu težinu bez utjecaja na prednji i zadnji kapacitet podizanja.

 

John Deere asistent za sustav balasta podržan je preko CommandCenter monitora u kabini traktora. Kada se odabere odgovorajući prednji i stražnji priključni stroj, sustav preporuča odgovarajući uteg.

U transportu EZ sustav balasta kotača omogućuje rukovatelju da izbjegne nepotrebno povećanje težine traktora i time smanjuje potrošnju do 3 posto. Pored toga, manja ukupna težina taktora omogućuje povećanje vučne sile, pa je kapacitet transporta uvećan za 9 posto.

Srebrna medalja za traktor sa integriranim AutoTrac sustavom navođenja priključka

Hanover, 6 Rujna 2017. 

– John Deere-ov novi integrirani AutoTrac sustav navođenja priključka upravlja traktorom i međurednim kultivartorim korištenjem kamere sa GPS upravljanjem za brzo i kontrolirano uništavanje korova.

Vremenski period za optimalnu mehaničku kontrolu usjeva je dosta ograničen. John Deere i njihova podružnica Monosem iz tog su razloga razvili aktivni, integrirani sustav kontrole priključnog stroja za međurednu obradu. Taj sustav omogućuje vrlo velike radne brzine, do 16 km/h bez oštećivanje usjeva.

AutoTrac sustav za navođenje priključka koristi kamere na stroju pomoću kojih izračunava predviđeni put između redova. Kao dodatak, John Deere StarFire

satelitski prijemnik priključen je na stroj za međurednu obradu. Kontrola upravljanja tako se postiže korištenjem RTK signala i korisna je kada su redovi biljaka nejednaki ili prekinuti

Svim informacijama i postavkama pristupa se preko CommandCenter monitora u kabini traktora. Bočni pokreti kontrolirani su pomoću elektro-hidraličnih kontrola traktora. Za razliku od drugih kompleksnih sustava za pozicioniranje, ovaj sustav radi sa bočnim hidrauličnim polugama u donjem položaju, dok je gornja poluga u 3 točke stalno nadzirana.

AutoTrac sustav za navođenje priključka ne radi samo u ravnim redovima već i na kosinama i uglovima. Moguće je ispravljanje i poprečno pomicanje dijelova za okopavanje za više od 500 mm, dok dva hidraulička diska osiguravaju preciznost pri praćenju, čak i pri većim brzinama. Patentirana crtala su pričvršćena na hidrauliku traktora i apsorbiraju sile koje djeluju i na tractor i na priključni stroj.

Traktor je kontroliran na način da su i kamera i StarFire GPS prijamnik postavljeni na kabinu traktora. U hibridnom modu oba sustava se odlično nadopunjuju. Kada se koristi u kombinacij sa John Deere iTEC Pro sustavom, moguća je potpuna automatska kontrola korova.

John Deere unaprijeđena x100 serija traktorskih kosilica

John Deere nova X100 serija traktorskih koslica u 2018. godini ima nekoliko novosti koje će povećati udobnost za rukovatelja i upravljanje traktorom.

 

Promjene pružaju izvrsnu ergonomiju radnog prostora rukovatelja za ugodniju vožnju i jednostavniji rad. Uključuju paralelne papučice s hidrostatskom kontrolom, poboljšane ručne kontrole, uključujući redizajniranu polugu za podešavanje visine košnje i širi prostor za noge. Vozačka pozicija je također poboljšana zahvaljujući lagano spuštenom sjedištu i podignutoj platformi za noge.

Nove paralelne papučice za vožnju naprijed i natrag s hidrostatskim prijenosom omogućuju povećanu upravljivost, osobito u uvjetima gdje je potrebna česta promjena smjera kretanja. Prostirka za noge također je redizajnirana kako bi lakše očistili ostaci pokošene trave.

 

Ostala poboljšanja uključuju novi ReadyStart® sustav, koji osigurava olakšano pokretanje pri temperaturama ispod zamrzavanja na odabranim modelima. Na svim modelima X100 serije nova značajka je i opruga koja osigurava da ručica za gas ne može biti postavljena u pogrešnom položaju.

Dodatna poboljšanja za postojeći raspon modela “2017” uključuju veći akumulator za hladno paljenje (300 CAA) koja osigurava pouzdanije pokretanje od prethodne verzije akumulatora od 195 CAA. Da bi se postigao kvalitetniji rez sa manje usitnjene trave, osobito u suhim uvjetima, rotirajuća kosilica promjera 122cm sada dolazi standardno s komponentama protiv prevelikog usitnajvanja.