Održiva poljoprivreda će i dalje profitirati od relevantnih inovacija.

Mannheim, 9. rujna 2015. Njemačko Poljoprivredno društvo Inovacija (Deutsche Landwirtschaftsgesellschaft – DLG) dodijelilo je tvrtki John Deere i njegovim partnerima tri zlata i 10 srebra za niz inovacija. Pobjedničke inovacije koje su odabrane između više od 330 kandidata, bit će predstavljene na ovogodišnjem Agritechnica poljoprivrednih strojeva Agritechnica – najveći takav događaj u svijetu (10.-14. studenoga 2015. u Hannoveru, Njemačka).

“Tako velik broj nagrada je rezultat neprekidnog istraživanja i razvoja investicijskog društva”, kaže Chris Wigger, potpredsjednik prodaje i marketinga za Regiju 2 * u John Deere. “Mi smo posebno ponosni da naši partneri u industriji i pružatelji usluga imaju važnu ulogu u postizanju tih značajnih rezultata. Kako se naša industrija sve više pretvara u integriranu tehnologiju, te inteligentna rješenja zajedno jasno dokazuju pobjedu John Deere-ove predanosti u otvaranje sustava i našu volju za suradnjom s partnerima. Poljoprivrednici koji posjeduju poljoprivredno zemljište i izvođači će imati koristi od ovog razvoja, kaže Wigger. “DLG nagrade za John Deere, partneri i njegovi davatelji usluga uključuju hardverska rješenja za strojeve i dijelove i softverskih rješenja za preciznost poljoprivredne opreme i optimizacije logistike i podršku poljoprivredi.

Zlatna medalja: John Deere ProCut – Silažni kombajn

 

Sustav nadzire i stalno podešava razmak između noževa i bubnja sječke. Izuzetno precizni senzori smješteni na traci sječke nadgledaju i konstantno mjere udaljenost od trake do noža te pomoću toga prate oštricu.

Kombinirano upravljanje hranjivim tvarima

Partneri u poljoprivredi i gnojidbi: Land-date Eurosoft, Vista, Rauch, Sulky

Upravljanje hranjivim tvarima – Sistem mineralnog ili organskog upravljanja plodnosti (dušika i fosfora) precizno i točno, po potrebi biljke. Sustav omogućuje potpuni pogled iz jedne žetve u drugu i uključuje tehnologiju koja pruža najveću preciznost gnojidbe. Stručnost i tehnologija pružene od uglednih poslovnih partnera su doprinijeli integriranim rješenjima kako bi omogućili gnojidbu u skladu s njemačkim smjernicama za oplodnju (DVO).

Kombinirana zaštita bilja i sustav upravljanja korištenja pesticida

Partneri u poljoprivredi i opremi za zaštitu bilja: BASF, ZEPP, KTBL, JKI, ISIP

Intuitivno upravljanje te pravovremeno i točno apliciranje pesticida.

Partnerske tvrtke nude odgovarajuće preporuke u primjeni stope, rukovanju, podrška za operatera automatski vodi do razumijevanja i naravno sve potrebne dokumentacija.

Srebrne medalje:

Traktor / elektronika za poljoprivredu

John Deere EZ Ballast

John Deere EZ Ballast

 

fleksibilan sustav koji omogućuje operateru da dodaje balans težinu s težinom od 1,7 tona u donjem dijelu šasije traktora, bez da napuste kabinu. EZ Balast ne zauzima prostor potreban za poteznicu i poboljšava ravnomjernu raspodjelu težine na traktoru. Kao rezultat toga, to pomaže povećanju produktivnost i smanjenju operativnih troškova.

 

John Deere iTEC AutoLearn

John Deere iTEC

 

Prvi svjetski alat za kontrolu traktora na krajevima polja uz sposobnost učenja. Sustav upravljanja na krajevima polja automatski bilježi sve korake vozača koji su odrađeni i automatski ih snima za daljnje korištenje u sličnim situacijama.

Inteligentni pogon na četiri kotača

 

Sustav za automatsko optimiziranje raspodjele vučne snage traktora s pogonom na sva četiri kotača. Ovisno o osovinskom opterećenju, proklizavanju kotača i stvarnoj brzini traktora, pogon na četiri kotača se automatski uključuje ili isključuje po potrebi, što smanjuje slučajeve nepravilnog korištenja i smanjuje stres operatera, dajući mu veću udobnost.

John Deere 360 0

3D camera

ELEKTRONIKA za poljoprivredu

3D sustav kamera za praćenje okoline stroja. Ona pruža do 6 različitih gledišta kako bi se poboljšala sigurnost rada traktora i strojeva za žetvu; ; dodaje sigurnosne manevre, rad s prednjim utovarivačem i transportnim aplikacijama .

Oprema za žetvu
Integrirane opcije kombajna 2 (ICA2)

ICA2 je prvi potpuno integrirani sustav koji pokreće sustav optimizira postavke stroja. Osim gubitka žitarica, kvaliteta zrna će se također uključiti u proces optimizacije. Nakon postavljanja i podešavanja pomoću optimiziranih postavki (ICA2), čak i početnik operater će biti u mogućnosti održavati operativnu izvedbu na najvišoj razini tijekom radnog dana.

Kombajn simulator GoHarvest

Prvi simulator koji kombinira radno okruženje pruža pravu obuku tijekom cijele godine. Softver omogućuje rukovanje strojem realno i pruža pravi doživljaj berbe; pojedini moduli omogućuju učenje korak-po-korak, s daljnjim povećanjem složenosti ..

John Deere Aktivni Prinos

Nova generacija Active Yield System automatizira kalibriacijske korake potrebne za mjerenje produktivnosti, koja je do sada zahtijevala jako puno vremena. Da bi se postigla maksimalnat preciznost u produktivnosti praćenja, proces ručnog vaganja proizvoda je zastario.

Fill Control Active sinkronizacija

• Inovativno rješenje za žetvu silaže stočne hrane. Integracijom sistema sinkronizacije na SPFH sa transportnim vozilom, pomoću senzora se prikazuju informacije operateru o dolasku transportnog vozila i napunjnsoti prikolice.