Oops...
Slider with alias home not found.
BEDNAR NOVOSTI 2021

Prosinac 2020.

NOVITETI IZ BEDNARA

BEDNAR Effecta CE 12000 je žitna sijačica velikog radnog zahvata namijenjena poljoprivrednim proizvođačima koji zbog veličine svojih posjeda često nemaju mogućnosti ispoštovati optimalne agrotehničke rokove sjetve. Effecta CE 12000 svojim radnim zahvatom od 12m te kapacitetom spremnika od 6000L u kombinaciji sa brzinom sjetve do 20km/h pruža mogućnosti sjetve 200ha/dan! Bednar Effecta pruža mogućnosti sjetve na međuredni razmak od 12,5cm / 96 redova ili sjetvu na razmak od 16,7cm / 72 reda. Spremnik sjemena/gnojiva pod tlakom kapaciteta 6000L (3800 : 2200) opremljen sa 4 dozatora omogućava najveću moguću preciznost sjetve. Četiri razvodne glave sa senzorima osiguravaju brz i efikasan protok sjemena do sjetvenih jedinica. Sjetvene jedinice putem PSP Sistema (paralelogram) montirane na okvir sijačice osiguravaju savršeno praćenje terena te ujednačenu dubinu i kvalitetu sjetve. BEDNAR Effecta pruža vam maximalnu dnevnu učinkovitost uz vrhunsku kvalitetu sjetve!

BEDNAR Strip Master EN je međuredni kultivator za kultivaciju 8 – 12 redova na međuredni razmak 45 / 50 / 70 / 75cm. Strip master EN moguće je kombinirati sa različitim kapacitetima spremnika za gnojivo, sprijeda nošenim FB-om kapaciteta 3000L ili COMBO vučenim spremnikom kapaciteta 5000L. Kvalitetno mehaničko uništavanje korova u kombinaciji sa gnojidbom osigurava vam čist i jak usjev te vrhunski urod.

CADDY CD univerzalna je šasija namijenjena traktorima koji nemaju priključak u 3 točke. CADDY je idealan za vuču nošenih strojeva TERRALAND TN ili TERRASTRIP ZN te sličnih nošenih strojeva. Također je uz CADDY CD moguće koristiti razne polu nošene strojeve koji umjesto vučnog oka koriste prihvat na hidraulične poluge traktora. Šasija može imati do 6 hidrauličkih krugova (4 kontinuirana).

ATLAS AO 5000 PROFI

Travanj 2020.

KRATKA ROBUSNA TANJURAČA ZA PRECIZNU OBRADU TLA

BEDNAR FMT je progresivan proizvođač poljoprivrednih strojeva specijaliziran na proizvodnju strojeva za obradu tla, sijanje, gnojenje te pripremu. Zbog svoje bliskosti i snažnog odnosa sa farmerima BEDNAR FMT se svrstava među najinovativnije proizvođače razvijajući i proizvodeći svestrane strojeve sa odličnom redukcijom troškova.

BEDNAR ATLAS AO 5000 PROFI je kratka robusna tanjurača za preciznu obradu tla, koja se zbog svoje svestranosti može koristiti u uvjetima reducirane obrade tla, kao i u konvenciolanoj poljoprivredi. ATLAS će svojim dizajnom zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih kupaca.

Glavne prednosti ATLASA AO 5000 Profi ogledaju se prije svega u rasporedu diskova u obliku slova X čime se spriječava zanošenje stroja te povećava stabilnost tijekom rada a samim tim i kvaliteta urađenog posla. Integrirana osovina omogućuje vam neometani rad, spriječavajući ljuljanje stroja tijekom najzahtjevnijih radnih operacija, smanjujući potreban prostor za okretanje na krajevima polja. Hidraulično podešavanje glavnih radnih dijelova je uobičajeno, ali ATLAS AO_PROFI je opremljen s elktrohidrauličnom regulacijom što je nova dimenzija jednostavnosti podešavanja BEDNAR FMT strojeva (OPCIJA).

Kada govorimo o prilagodljivosti stroja vašim potrebama ne možemo ne spomenuti kako je ATLAS AO 5000 PROFI svestran; krećući od samoga početka već je i sam prednji valjak opcija koju možete dodati, nazubljeni diskovi ili agresivno nazubljeni diskovi, podešavanje radne dubine – mehanički, hidraulično ili elektro-hidraulično, bočni deflektori ili teleskopski bočni deflektori, osovina bez kočnica ili kočiona osovina, straga s opcijom CRUSHBAR i različitim izvedbama valjaka prema vašim potrebama.  Kako bi se ATLAS idealno uklopio u vašu predsjetvenu prirpemu možete ga dodatno obogatiti češljastom drljačom iza valjaka, za stvaranje savršenih predsjetvenih uvijeta.

BEDNAR kontrolni terminali od 4,7” do 5,7” osjetljivi na dodir uz ulaz za kameru osigurati će vam jednostavno upravljanje vašim ATLAS – om iz udobnosti traktorske kabine.

ATLAS AO 5000 PROFI pruža vam do sada neviđenu razinu svestranosti i prilagodljivosti svim radnim uvjetima uz kvalitetu i udobnost bez premca!

BEDNAR FMT, ČEŠKI PROIZVOĐAČ SUVREMENE POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE, ULAZI U 2019. GODINU S NOVIM ULAGANJIMA

Kolovoz 2019.

Počela gradnja novog proizvodnog pogona

BEDNAR FMT je tvrtka koja ostvaruje vlastite planove, stvarajući pritom trendove u modernoj poljoprivrednoj proizvodnji. Proizvodnja tvrtke već je usmjerena na svjetsko tržište te bilježi stalan porast. Trenutačni kapacitet proizvodnje od 1500 strojeva povećati će se za barem 30% u iduće dvije godine, zahvaljujući novom pogonu za proizvodnju na dva kata čija bi izgradnja trebala biti završena na jesen ove godine.

Napredan proizvođač poljoprivredno-tehnoloških rješenja, specijaliziran za proizvodnju strojeva za obradu tla, sjetvu, gnojidbu i malčiranje. Bliska povezanost tvrtke s praktičnom poljoprivrednom proizvodnjom čini ju jednim od najinovativnijih proizvođača poljoprivredne mehanizacije koja razvija i krajnjim korisnicima isporučuje strojeve s visokom dodanom vrijednosti. Trenutačno tvrtka zapošljava 250 ljudi i izvozi strojeve u 35 zemalja Europe, Azije, Australije, Sjeverne i Južne Amerike te Afrike.

Tvrtku je osnovao Ladislav Bednar s partnerima 1997. godine. U početku se tvrtka bavila izvozom različite češke poljoprivredne mehanizacije. Prvi zaokret dogodio se 1999. kada je tvrtka konstruirala kratku tanjuraču “Dowlands”. Drugi važan korak bio je kupnja zemljišta 2006. godine u mjestu Rychnov nad Knežnou, na kojem će dvije godine kasnije niknuti prvi novi proizvodni pogon. Bednar je 2011. uložio u rekonstrukciju cijele zgrade, a godinu dana kasnije u prostore za bojanje i sastavljanje strojeva te skladište. Ulaganja su nastavljena 2017. godine gradnjom skladišnog prostora od platna.

Tvrtka danas planira svoje navjeće ulaganje u proširenje kapaciteta. U prosincu prošle godine počela je gradnja novog proizvodnog pogona na dva kata ukupne površine 12.268 četvornih metara,  a planirani je završetak jesen ove godine.

Postoji veliko zanimanje za BEDNAR strojeve među poljoprivrednim proizvođačima iz cijelog svijeta. Rastuća globalna potražnja za kvalitetnom poljoprivrednom mehanizacijom iz Češke koju proizvodi BEDNAR FMT premašuje trenutačne proizvodne kapacitete, što je glavni razlog ovog radikalnog proširenja. BEDNAR FMT je 13. prosinca 2018. dobio građevinski dozvolu za novi proizvodni pogon koji će biti sagrađen na površini od 5910 m2  pokraj postojećeg, a s kojim će bit direktno povezan što će omogućit nesmetanu povezanu proizvodnju “pod jednim krovom”. Novi pogon bit će potpuno automatiziran i čitav proizvodni proces temeljit će se na linijama proizvodnje po uzoru na automobilsku industriju.

AGRITECHNICA 2017: Češki proizvođač predstavlja nove proizvode, sa novom 8 metarskom sijačicom OMEGA u prvom planu

Hanover, 12. – 18. Studeni 2017. 

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu Agritechnica koji se održava u studenom tvrtka BEDNAR FMT će predstaviti šest novih proizvoda, te dva stroja koji su predstavljeni na sajmu SIMA u Francuskoj. Najišćekivaniji novi proizvod biti će OMEGA OO 8000 L koja će proširiti ponudu sijačica. Strojevi će biti dostupni početkom ili tijekom sljedeće godine.

OMEGA OO 8000 L: Povećana radna širina za 2 metra

Nova OMEGA OO 8000 L će proširiti ponudu sijačica koja je do sada uključivala sijačice sa radnim širinama od 3 i 6 metara. Sa predstavljanjem nove generacije takozvanih “L” sijačica (gdje “L” označava laganu konstrukciju sa plastičnim spremnikom), radna širina je povećana za dva metra. Sekcije sa križnim diskovima povećavaju dnevni učinak i omogućavaju obavljanje sjetve u idealnim agrotehničkim rokovima. Kapacitet spremnika je povećan za 500 litara, što znači da je maksimalni kapacitet sada 4000 litara.

Strojevi iz OMEGA serije pogodni su za sjetvu različitih tipova usjeva sa međurenim razmacima od 12,5 do 16,5 cm, različitih veličina sjemena u konvencionalnim i reduciranim pripremama tla. PSP sustav je standard – sjetveni diskovi polažu sjeme na identičnu dubinu cijelom širinom stroja tako što kopiraju teren u uzdužnom i poprečnom smjeru.

Stražnji packer kotači su postavljeni s posmakom što znači da je i pri radu i pri transportu osigurana stabilnost, a usitnjavanje tla je ravnomjerno cijelom širinom stroja. Intuitivne kontrole stroja moguće su preko ISOBUS terminala.

Bogata oprema nudi izbor različitih senzora protoka sjemena, mogućnost isključivanja polovice stroja, Crushbar prednju dasku za ravnanje, pneumatski Frontpack peker, A diskove ili popularne coulter sekcije za sjetvu u rano proljeće.

Potrebna snaga traktora za sijačicu šrine 8 metara je 250 do 350 KS, ovisno o opremi i uvjetima tla.

 

OMEGA OO 3000 L: Nova sijačica za mala gospodarstva

OMEGA OO 3000 L sijačica imala je premijeru u veljači na SIMA sajmu u Francuskoj. Ovaj stroj je idealan za mala gospodarstva.

 

FERTI-CART FC3500: Unosi minerlna gnojiva izravno u tlo

FERTI-CART FC sa kampacitetom od 3500 litara je potpuno novi proizvod. Primarno je dizaniran za izravno unošenje gnojiva u tlo. Dizajniran je da u potpunosti ispuni potrebe rada i upotrebe krutih gnojiva. Spremnik je izrađen od plastike i postavljen je pod velikim kutom tako da je pogodan i za rad sa gnojivima slabije kvalitete. Spremnik se može koristiti i na drugim strojevima za obradu tla kao što su Terraland, Terrastrip ili Fenix.

TERRASTRIP ZN 8R/45: uklanja potrebu za površinkom obradom a time i rizik od erozije

Prvi predstavnik nove kategorije podrivača za reduciranu obradu tla je Terrastrip ZN 8R/45. Kao što ime govori to je podrivač sa 8 zubaca i međurednim razmakom od 45 cm, pogodan za pripremu tla za šećernu repu. Ukupna širina stroja je 3,6 m. Uklananjem potrebe za površinskom obradom tla, smanjuje se rizik od erozije tla i vode. Poboljšana efikasnost sa tehnološke strane postiže se kombinacijom strojeva iz Ferti serije za izravan unos gnojiva u zonu korijena biljke. Podrivano i pognojeno tlo predstavlja idealne uvjete za bogat korjenov sustav biljaka.

TERRALAND TN 3000 HD7R u kombinaciji sa FERTI-BOX FB 1500 TN

Ovo je dokazani i popularni nošeni podrivač sa 3 metra radne širine i sa 7 tijela sa hidraulikom. Podrivač TERRALAND obrađuje zemlju do dubine od 65 cm i ima pozitivan učinak na obnavljanje cijelog profila tla, čak i ispod slojeva tla koji su nastali kao rezultat oranja na istu dubinu i upotrebe teške mehanizacije. Ova tehnologija je idealna za sjetvu u redove ili žitarice. Prije sjetve uljane repice i kukuruza preporuča se površinska obrada do dubine 55 cm.

Efikasnost ove tehnologije može se povečati kombinacijom sa strojevima iz Ferti serije za gnojidbu izravno u zonu korjena biljke. U Hannoveru će biti predstavljena u kombinaciji sa FERTI-BOX FB 1500 TN spremnikom kapaciteta 1500 litara.

 

VERSATILLE VO 6000: kultivator za predsjetvenu pripremu

VERSATILE VO predstavlja novu kategoriju univerzalnog kultivatora. Primarno dizajniran za predsjetvenu pripremu tla sa velikom količinom žetvenih ostataka ili za intenzivnu obradu strnjaka do dubine 15 cm, zahvaljujući oprugama na svakom nožu.

Zupci su poredani u 5 redova. Ovaj dizajn omogućava odličnu propusnost materijala kroz stroj. Zahvaljujući savršenom preklapanju redova omogućeno je ravnomjerna obrada. Transportna osovina smještena je u sredini stroja što smanjuje krug okretanja na uvratinama.

 

ATLAS AE 12400: kultivator za široku primjenu za visoki dnevni učinak

ATLAS AE je još jedan novi stroj. To je vučeni kultivator za široku primjenu dizajniran za visoke dnevne učinke i smanjene troškove – zahvaljujući velikoj radnoj širini i velikoj brzini rada. Glavna prednost je smještaj diskova u X oblik, što spriječava zanošenje stoja, te omogućava smještaj transportne osovine ispred radnih diskova. Ovakvim dizajnom spriječeno je “bježanje” stroja u radu.

ROW-MASTER RN 9000 S: međuredni kultivator koji odgovara trenutnim uvjetima tla

ROW-MASTER RN 9000 S: je 18 redni međuredni kultivator dizajniran za kontrolu korova u šećernoj repi. Kultivator ima različita radna tijela koja se mogu namještati na razne načine kako bi se stroj prilagodio trenutnim uvjetima tla i veličini usjeva. Svaka jedinica radi na paralelogramu pohranjenom na silent blokovima. Ovo jedinstveno rješenje koje ne zahtjeva održavanje omogućava stalan pritisak na potporni kotač. Kultivator može biti opremljen CultiCam optičkim sustavom za skeniranje koji navodi stroj već kad je šećerna repa u razvoju sa samo 2 lista. Ovo omogućava vrlo ranu međurednu kultivaciju.

 

SWIFTER SO 6000 L: sjetvospremač za rad na visokim brzinama

SWIFTER SO 6000 L je inovativan sjetvospremač sposoban za pripremu tla u samo jednom prohodu. Velika prednost je okvir radnih tijela sa oprugama zahvaljujući kojemu su moguće brzine rada i do 15 km/h. Swifter sada omogućava crosskill završnu obradu za veću ujednačenost sjetvene površine.

Više o BEDNAR FMT :

 

  •  Obiteljska firma koja je počela sa radom 1997.
  •  260 zaposlenih
  •  Proizvode strojeve za obradu tla, sjetvu, gnojidbu, međurednu obradu i košnju
  •  Velika varijabilnost strojeva sa velikim brojem dodataka za preciznu poljoprivredu
  •  Tehnološke linije za velika i mala gospodarstva
  •  Izvoznik u 35 zemalja Europe, Sjeverne Amerike, Azije, Australije i Afrike
  •  Vlastiti razvoj i testiranje novih tehnologija za obradu tla, hranidbu biljaka i usjeva sa vodećim gospodarstvima
  •  Poljoprivredni know-how