BEDANR ATLAS AO 5000 PROFI

BEDNAR ATLAS AO 5000 PROFI je kratka robusna tanjurača za preciznu obradu tla, koja se zbog svoje svestranosti može koristiti u uvjetima reducirane obrade tla, kao i u konvenciolanoj poljoprivredi. ATLAS će svojim dizajnom zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih kupaca. Prednosti ATLASA AO 5000 Profi ogledaju se prije svega u rasporedu diskova u obliku slova X čime se spriječava zanošenje stroja te povećava stabilnost tijekom rada a samim tim i kvaliteta urađenog posla. Integrirana osovina omogućuje vam neometani rad, spriječavajući ljuljanje stroja tijekom najzahtjevnijih radnih operacija, smanjujući potreban prostor za okretanje na krajevima polja. Hidraulično podešavanje glavnih radnih dijelova je uobičajeno, ali ATLAS AO_PROFI je opremljen s elktrohidrauličnom regulacijom što je nova dimenzija jednostavnosti podešavanja BEDNAR FMT strojeva (OPCIJA).

BEDNAR ATLAS AO 5000 Profi je kratka vučena tanjurača robusne konstrukcije za prašenje strništa ili predsjetvenu pripremu tla koja se zbog svoje svestranosti može koristiti u uvijetima reducirane obrade tla. Kvalitetna obrada tla i miješanje biljnih ostataka s tlom, te dobro usitnjavanje busa na težim tlima, radni zahvat – 4,9 m sa 40 diskova debljine 6 mm i promjera 620 mm  postavljenih u dva reda. Nazubljeni diskovi postavljeni u X oblik – spriječavanje zanošenja stroja, te povećavaju stabilnost tijekom rada. Svaki disk na svome nosaču – bez potrebe održavanja ležajeva. Nosač diskova spojen na gredu preko horizontalnih jakih opruga koje disk uvijek vraćaju u radni položaj. Dupli U – ring valjak promjera 630 mm i mase 163 kg/m s efektom samočišćenja sastoji se od tri dijela koja se preklapaju, te na taj način osigurava pravilno nabijanje tla i razbijanje većih komada busa. Precizno podešavanje radne dubine omogućeno je preko prednjeg hidrauličnog cilindra na rudi u kombinaciji s hidrauličnim podešavanjem valjka.  Osovina s transportnim kotačima je smještena ispred valjka – odlična stabilnost i pri velikim radnim brzinama, te je potrebno manje prostora za okretanje na krajevima parcela / polja.

Lijevi i desni deflektor
Radna dubina 6 – 16 cm
Transport širina 2,95 m – hidraulično sklapanje u transportni položaj
Potrebna snaga traktora 280 – 330 KS
Cestovna signalizacija
Prihvat na traktor u dvije točke – na hidraulične poluge traktora, Kat 3
Masa približno 8.000 kg

Kada govorimo o prilagodljivosti stroja vašim potrebama ne možemo ne spomenuti kako je ATLAS AO 5000 PROFI SVESTRAN
– različite opcije prednjih valjaka
– nazubljeni ili agresivno nazubljeni diskovi
– podešavanje radne dubine; mehaničko hidraulično ili elektro-hidraulično
– bočni deflektori ili teleskopski bočni deflektori
– osovina sa kočnicama ili bez
– opcija CRUSHBAR
– različite opcije valjaka straga
– češljasta drljača straga, za savršene predsjetvene uvijete
– različiti kontrolni terminali 4,7” ili 5,7” osjetljivi na dodir s ulazom za kameruATLAS AO 5000 PROFI pruža vam do sada neviđenu razinu svestranosti i prilagodljivosti svim radnim uvjetima uz kvalitetu i udobnost bez premca!

AO 5000 PROFIAO 6000 PROFI
Radna širina (m)4.95.9
Transportna širina (m)2.952.95
Transportna dužina (m)9.1
9.1
Radna dubina (cm)6 – 166 – 16
Broj tanjura (kom.)4048
Ukupna težina **6900 – 87907140 – 9550
Preporučena snaga *250 - 300300 - 350
  • * – ovisi o stanju tla
  • ** – Ovisno o opremi