John Deere prvi je proizvođač poljoprivredne opreme koji je proizveo niz standardnih traktora koji nude tri različita pogonska koncepta, uz pokretanje novih traktora na kotačima serije 8R, 8RT modeli s dvije gusjenice i potpuno nova verzija 8RX s četiri gusjenice. Raspon od 13 modela sadrži novu kabinu koja nudi luksuznu udobnost kao u automobilu i mogućnost joysticka CommandPRO. Vozači će zavoljeti potpuno novi dizajn kabine, koji odlikuje vrhunsko sjedalo dostupno s perforiranom presvlakom od kože, grijanjem, aktivnom cirkulacijom zraka, dvosmjernom funkcijom masaže i raznim električnim i pneumatskim podesivim dijelovima.

Ovi najnoviji traktori serije 8R zadržavaju postojeće, dobro provjerene i ekonomične 9-litarske PowerTech PVS & PSS motore John Deere, uz povećanje od 40 KS na 8RT 410. Dugi radni dani i noći olakšat će se većim integriranim hladnjakom koji je udvostručio kapacitet od 11 litara i 60% više svijetla zahvaljujući novom sustavu osvjetljenja za 360 stupnjeva.

NOVI DIZAJN

Odabrali smo samo najbolje materijale i svaki smo detalj iznova provjeravali kod kupaca – 8R je rezultat naše strasti za detaljima, od prvih skica do posljednjeg terenskog testa. Poboljšajte kvalitetu kako biste povećali pouzdanost. Taj je način razmišljanja vodio je svaku našu odluku o radu s dobavljačima, dizajniranju komponenti i odabiru, obradi, sastavljanju i testiranju materijala.

Odvažan dizajn traktora serije 8R/RT/ RX puno govori o tome kakvi su: vučna snaga koja se ne zaustavlja ni iz kojeg razloga i tehnologija koja pomiče modernu poljoprivredu korak naprijed. Kad prvi put vidite traktor serije 8R i njegove odvažne linije, odmah znate: taj je traktor oličenje budućnosti – gledanja naprijed i napredovanja.

8R

Savršeni odabir ako vam treba svestrani stroj koji je odličan na polju i oduševljava na cesti. 8R je najbolji spoj vučne snage, niskih troškova vlasništva i sveobuhvatnih performansi. S robusnom šasijom, neovisnim prednjim ovjesom (ILS) za dodatnu vučnu silu poteznice te velik međuosovinski razmak za dodatnu vuču i stabilnost, naši traktori 8R omogućuju vam da napravite više, čak i u najtežim uvjetima.

Neovisni prednji ovjes (ILS) uvijek osigurava potpuni kontakt prednjih kotača i tla, čak i na najtežim terenima – imate koristi od maksimalnog prijenosa snage na polju, vrhunske stabilnosti upravljanja na cesti i najugodnijeg iskustva vožnje dosad.

Elegantni dizajn poklopca motora olakšava iznenađujuće mali polumjer okretanja uz izvrsnu vidljivost prednjih guma. Polumjer okretanja od samo: 6,4 m. Veliki međuosovinski razmak i prednji položaj motora stvaraju optimiziranu raspodjelu težine presudnu za dodatni kapacitet vuče i stabilnost vožnje. Vibracije su smanjene na minimum, dok potpuno elektronički dizajn sustava upravljanja eliminira proklizavanje koje se događa u uobičajenom upravljanju.

8RT

8RT se odlikuje pravocrtnom vučom. Ali ne radi se samo o čistoj snazi, već je i ukupna učinkovitost traktora od 88 % izvanredna i izuzetna među traktorima s gusjenicama. Izrađeni za vaše najteže poslove na polju, veliki otisak traktora iz naše serije 8RT nudi vam vrhunske vučne performanse. Strojevi s dvije gusjenice pružaju najjaču pravocrtnu vuču, vrlo učinkovit prijenos snage i visoku flotaciju. Predodređeni su za ravan teren i suha, rahla tla.

Srednji valjci za teške uvjete rada dizajnirani su za primjene koje zahtijevaju čest prijevoz pri velikim brzinama, prijevoz na gornjoj granici balastirane težine traktora i pri velikim okomitim opterećenjima
poteznice. Ovjes AirCushion učinkovito izolira šasiju od jakih udara uslijed neravnog terena. U kombinaciji s naprednim ovjesom kabine s 4 potpornja s rasponom putovanja od 50 mm do 100 mm osjetit ćete razinu udobnosti koja je neuobičajena za traktore s dvije gusjenice. Nudimo opcije gumene gusjenice Camso Durabuilt serija 4500 i 6500 u rasponu širina od 400 mm  do 760 mm.

8RX

Dizajniran za maksimalnu zaštitu tla u svim uvjetima, 8RX predstavlja snažne performanse prilagođene vašim poljima. U ispitivanjima se pokazalo da postoji potencijal za povećanje prinosa od 6,8 % kad prijeđete na proizvodni sustav s gusjenicama. Ako je za vas prioritet minimalno remećenje tla, ne možete zaobići 8RX. Idealan je za teške terene na obrnocima i osjetljive vrste tla. Uz to ćete imati koristi od maksimalnog vremena rada.

Pri vožnji modela 8RX na polju gotovo se osjećate kao da plutate. To je zahvaljujući samom dizajnu s 4 gusjenice, ali i zbog nagibnog podvozja, postavljanja ovješene platforme srednjeg valjka na stražnjoj strani i naprednog ovjesa kabine koji je standardan na modelu 8RX.

U usporedbi s dizajnom s 2 gusjenice, 8RX je znatno manje podložan određenim vrstama tla, pruža izvanredno prianjanje i stabilnost uz obronke i ne uzrokuje nastajanje rovova u tlu pri okretanju.

Kontaktna površina s tlom od 4,57 m² referentna je vrijednost u ovoj klasi KS-a. Čak i kod potpuno balastiranog traktora, statički tlak na tlu na stražnjoj strani iznosi samo 36 kPa. Nastanak rovova u tlu pri predbrežju gotovo ne postoji iako je polumjer okretanja čak i manji nego na traktoru 8R s kotačima.

JOHN DEERE MOTOR 8R SERIJA

Naše motore gradimo i prilagođavamo za optimalne performanse u najzahtjevnijim poljoprivrednim primjenama. To je ono što naši motori predstavljaju i ono po čemu je John Deere poznat. Za razliku od mnogih drugih, na polju naši motori pružaju povećanje okretnog momenta do 40 % i izvanrednu dodatnu snagu od oko 10 %. Ta „max. snaga” uvijek je dostupna u svim uvjetima. Na cesti ili u primjenama povezani s priključnim vratilom Inteligentno upravljanje snagom motora može opet dati dodatno pojačanje od 35 KS.

MJENJAČ

Postoji 10 stupnjeva prijenosa koje se može prebacivati uz puni gas u rasponu od 5 do 16 km/h za maksimalnu vučnu snagu na polju pri odgovarajućem iznosu o/min. Najveća brzina postiže se na 1.410 o/min (40 km/h) ili 1.670 o/min (50 km/h) za optimalnu uštedu goriva.

ECO BRZINA

U prilagođenom načinu rada eko brzina omogućava postavljanje dviju minimalnih brzina motora. Rukovatelji mogu uključiti ili isključiti eko brzinu gumbom eko na prigušnom ventilu ili na stranici s postavkama mjenjača sustava CommandCenter.

AUTOPOWR

AutoPowr omogućuje ujednačeno ubrzavanje od početne do maksimalne brzine jednom ručicom i apsolutno bez uporabe spojke.

Omogućuje ujednačeno ubrzanje od početne do maksimalne brzine jednom ručicom i apsolutno bez uporabe spojke. AutoPwr ima na raspolaganju četiri načina rada: Potpuno automatski, prilagođeni, ručni i način s papučicom, koji omogućuju reguliranje brzine kretanja neovisno o brzini motora.
ECO brzina Postignite niske troškove transporta uz maksimalne brzine od 40 km/h pri 1.360 o/min i 50 km/h pri 1.630 o/min.

COMMANDPRO

Svladavanje snage traktora serije 8R jednostavno je s pomoću nove upravljačke ručice CommandPRO i njenih 11 podesivih gumbi. To je nenadmašno sučelje za vozača koje svaki radni dan čini ugodnijim i produktivnijim.

Svladavanje snage traktora serije 7R jednostavno je s pomoću nove upravljačke ručice CommandPRO i njenih 11 podesivih gumbi. To je nenadmašno sučelje za vozača koje svaki radni dan čini još ugodnijim i produktivnijim. Smanjenjem vremena postavljanja za sve različite aplikacije, Upravitelj postavkama omogućuje uštedu na svim postavkama stroja, primjerice: motora, SCV-a i stražnje podizne poluge, ali i konfiguracijske postavke za CommandPRO i elektroničku upravljačku ručicu. CommandPRO je sučelje operatera sljedeće generacije i daje vam najbolju kontrolu novca za kojeg možete kupiti. Ergonomski dizajn, rekonfigurabilnost i jedinstvena strategija pogona učinili su je istinskom pričom o uspjehu.

PREGLEDNOST

Elegantan dizajn poklopca motora sa spuštenim prednjim dijelom pruža vam optimalan pogled na prednji dio traktora, dok povišeni položaj sjedala i prostrane staklene ploče pružaju neometan pogled na bočne strane i stražnju stranu. Uski stup volana, uski poklopac motora i velike staklene površine pružaju vam bolji pogled. A ako radite noću, naše novo dizajnirano pakiranje LED svjetala pruža 60 % više svjetla od prethodnih i omogućuje pokrivenost područja osvjetljenja koje nema premca.

SVIJETLA

Nova praktična svjetla aktiviraju se prekidačem kod stepenicama za ulaz u kabinu i osvjetljavaju neposrednu okolinu traktora kako biste mogli lako i sigurno izvršavati zadatke poput punjenja goriva ili mijenjanja alata tijekom noći.

INTEGRIRANE KAMERE

Integrirane prednje i stražnje kamere osiguravaju siguran i praktičan pregled prednjeg i stražnjeg dijela traktora. To olakšava spajanje alata i pruža sigurnost na prometnim cestama i farmama.

65° UKUPNO ZAKRETANJE SJEDALA

Zaboravite na taj neugodan zaokret tijela. Pogledajte još, za veću udobnost kada zakrenite sjedalo za 40 stupnjeva za savršen pogled na vaše priključne strojeve. Definitivno osjetit ćete razliku nakon završetka radnog dana. Također smo povećali zakretanje ulijevo na 25° da bi pristup kabini bio što lakši, kao i pogled ulijevo kad su npr. vozi pored kombajna.

INTUITIVNO UPRAVLJANJE – COMMANDARM

8R serija omogućava da sofisticirana poljoprivredna tehnologija jednostavno radi. Sve je nadohvat ruke, a CommandCenter sa zaslonom osjetljivim na dodir s prečacima i pomoći u kontekstu olakšava navigaciju što je jednostavnije. CommandCenter vam daje preciznu kontrolu nad pojedinačnim SCV protocima i vremenskim zadržavanjem. Također možete kontrolirati podiznu polugu i SCV sa stražnjeg blatobrana.

Opcijski zaslon 4600 CommandCenter ima zaslon na dodir od 26,4 cm (10,4″), četiri video ulaza, opciju spajanja na Extended Monitor i mogućnost nadogradnje na Gen4 Ultimate Activation za omogućavanje punog raspona naprednih aplikacija za preciznu poljoprivredu.

ZASLON 4200 Naš je standardni zaslon koji ima dodirni zaslon 21,3 cm (8,4″) i jedan video ulaz, pa je već jedan od najnaprednijih u industriji. Može se nadograditi na Gen4 Premium i dolazi s potpunim certifikatom AEF ISOBUS, daljinskim pristupom zaslonu i bežičnim povezivanjem s operativnim centrom MyJohnDeere za prijenos podataka.

Funkcionalnost Extended Monitor 4. generacije udvostručuje površinu monitora pa možete pratiti više funkcija istodobno i imati izravan pristup za obavljanje prilagodbi po potrebi. Možete primjerice prikazati funkcije upravljanja vozilom na primarnom zaslonu, a precizne poljoprivredne primjene na monitoru Extended Monitor.

ELEKTRONIČKA UPRAVLJAČKA RUČICA

Elektroničku upravljačku ručicu moguće je potpuno konfigurirati i može kontrolirati sve SCV-ove, prednje podizne poluge, pa čak i ISO-BUS funkcije. Sve se postavke mogu spremiti i ponovo učitati u Upravitelju postavki.

ISOBUS KOMPATIBILNOST

Universal Terminal (UT) omogućuje vam da upravljate svojim priključkom, dok sustav Task Controller Section Control (TC-SC) omogućuje pojedinačno upravljanje s čak 225 piključaka koji su certificiriani. Dok TC-BAS omogućuje dokumentiranje ukupnih iznosa u podatkovnom formatu ISOXML, TC-GEO dodaje mogućnost ISOXML dokumentacije sa zemljopisnom referencom. AUX-N nudi univerzalnu kompatibilnost s upravljačkom ručicom traktora.

SCV

CommandCenter daje vam preciznu kontrolu nad pojedinačnim brzinama protoka SCV i vremenskim zadržavanjem. Možete i kontrolirati podiznu polugu i SCV sa stražnjeg blatobrana.

Do šest selektivnih upravljačkih ventila na stražnjem dijelu, do dva na prednjem, kao i snaga sve do referentnih 321 l/min kod modela 8R, pokreću čak i najveći alat pri smanjenom broju okretaja uz uštedu goriva (227 l/min pri 1.500 o/min). Kapacitet raspoloživog ulja standardno iznosi 40 l, a 90 l s dodatnim opcionalnim spremnikom. Opcija spojke velikog protoka od 3/4 inča isporučuje odličnu brzinu protoka do 160 l/min samo na ovom jednom izlazu.

POTEZNICE

Poteznica kategorije 4 jamči maksimalnu izdržljivost pri rukovanju i najzahtjevnijim alatima u bilo kojoj primjeni na polju

Priključivanje priključaka s automatskom poreznicom postaje mnogo praktičnije u usporedbi s ručnim podiznim polugama za prikolice.
K80-Kuglasta poreznica upotrebljava se u niskom položaju, te podizne poluge osiguravaju optimalnu vučnu silu i dinamiku vožnje za kombinacije traktor/prikolica. Kuglasta podizna poluga od 80 mm omogućuje okomita opterećenja do 4.000 kg.

UTEZI ZA SAVRŠENI BALANS

Sa stalno rastućim troškovima goriva, ispravna raspodjela težine i fleksibilno balastiranje imaju sve veću ulogu u postizanju produktivnosti i učinka. John Deere traktori serije 8R nude različite opcije za osiguranje optimalne ravnoteže.

Svaki od 22 traktorska utega od 50 kg lako se montiraju/demontiraju na prednji nosač za utege. Olakšavaju optimiziranu raspodjelu težine između stražnje i prednje osovine jer se količina upotrijebljenih utega može brzo prilagoditi zahtjevima primjene.

Podizni utezi pomažu u postizanju savršene ravnoteže te poboljšavaju vučne performanse traktora 8R. Dostupni u raznim verzijama i kilažama, mogu se montirati na prednju podiznu polugu i oslonac za prednje utege (samo 900 i 1.150 kg)

 

Utezi stražnjih kotača omogućuju ispravno balastiranje stražnje osovine za bolju vučnu silu. Dostupno s vanjskim utezima kotača od 70 kg, 205 kg, 530 kg, 625 kg (samo unutrašnje) i 900 kg. Početna težina od 70 kg + 530 kg Kompaktna težina da biste ostali unutar 2,55 m.

PAMETNA POLJOPRIVREDA

Vi birate. Naš novi integrirani prijemnik StarFire 6000 podiže punu točnost signala brže nego ikad, dolazi tvornički kalibriran i opremljen je značajkama za sprječavanje krađe. Ako tražite prijenosnost između strojeva, univerzalni prijemnik StarFire 6000 pruža vam tu mogućnost. Bez obzira što odaberete, radit ćete s vodećim rješenjem preciznog ratarstva.

FARMSIGHT

Birajte između: SELECT, PREMIUM i PREMIUM+ paketa

Zastupnici poduzeća John Deere imaju pristup nekolicini najsuvremenijih digitalnih daljinskih alata koji im omogućuju da vam pruže paket proaktivnih usluga prilagođenih vašim potrebama. 8R/RT/RX dolazi s modulom telematike JDLink kao standardom, uključujući besplatnu pretplatu na 5 godina. Kako biste imali korist od toga, jednostavno trebate dati svoj pristanak i usuglasiti se sa zastupnikom poduzeća John Deere o opsegu paketa usluga FarmSight.

JEDNOSTAVNO DOKUMENTIRANJE I POHRANA PODATAKA

Nova Aplikacija MyOperations- svi  podaci koji su vam potrebni za donošenje odluke na temelju činjenica – praktično prikazani na vašem pametnom telefonu!

– Sve informacije na jednom središnjem mjestu, gdje su praktično strukturirane i moguće im je lako pristupiti
– Steknite uvide da biste mogli donijeti pametne odluke temeljene na činjenicama
– Iskoristite brojne dodatne poljoprivredne alate za dodatnu obradu i analizu podataka
– Brz i jednostavan prijenos podataka uz bežični prijenos podataka

AutoTrac i John Deere Operativni centar zajedno povezuju vaš ured i strojeve za poboljšanje cjelokupne poslovne učinkovitosti.

Povežite AutoTrac s Operativnim centrom John Deere i svoje ćete zadatke moći pažljivo planirati izvan sezone. Jednostavno izrađujte, uređujte ili brišite podatke za postavljanje zaslona, kao što su klijenti, gospodarstva i polja, granice, linije navođenja ili još mnogo toga.