Poljoprivredne površine postaju sve veće i efikasna obrada zahtjeva najviše snage u kombinaciji sa inteligentnim rješenjima koja povećavaju vrijeme rada uz smanjenje troškova.

Sa maksimalnih 670 ks i e18 mjenjačem, nove John Deere 9R I 9RT serije traktora u stanju su isporučiti optimum snage, baš kada vi to trebate.

9R serija

Ako tražite fleksibilnost 9R je pravi izbor. Sa širokim izborom utega i kotača obavlja izvrstan posao tijekom cijele godine i u doslovno svim uvjetima.
Jedinstven sustav ovjesa na tržištu, HydraCushion prenosi svu snagu na tlo. Unaprijeđena hidraulika omogućava visoke hidrauličke protoke za najveće priključke pri niskim brojem okretaja motora.
Unaprijeđenja u kontroli prijenosa velike snage u kombinaciji sa AMS tehnologijom čine 9R seriju jednim od najsposobnih traktora sa kotačima na svijetu.

HYDRACUSHION ovjes

Dizajniran za teške strojeve, John Deere HydraCushion ovjes u kombinaciji sa pogonom na sva četiri kotača (4WD) omogučava nenadmašnu produktivnost. HydraCushion ovjes otklanja mogučnost skokova snage omogučavajući da tractor prenese više snage na tlo, dok istovremeno pruža komfornije upravljanje.
Također, značajno povećava udobrnost vožnje tijekom cestovnog transporta.
HydraCushion hidraulički ovjes prednje osovine dostupan je kao dodatna opcija na 9520R I 9570R traktorima, a standard je na 9620R.

CommandView™ III kabina – nenadmašna vidljivost, udobnost i ergonomija

Jedna od najtiših i najdobnijih kabina na tržištu, CommandView™ III kabina ispuniti će sve vase zahtjeve za udobnošću.
Prvo što ćete primjetiti kada uđete u CommandView III kabinu je prostranost i završna kvaliteta obrade. Zatamljeni prozori sa premazom protiv odbljeska, zvučna izolacija I poboljšani klimatizacijski uređaj omogućiti će vam udoban rad u svim vremenskim uvjetima.

COMFORTCOMMAND SJEDALO

Naslon za ruku, lumbalna potpora i naslon za leđa sa mogućnošću namještanja omogućiti će vam da pronađete najudobniji položaj, a zračna suspenzija sa mogučnošću prilagodbe podiže udobnost na sasvim novu razinu.
Kako bi imali savršen pogled na rad priključnog uređaja sjedalo se može zakrenuti za 40°.

COMMANDARM

John Deere 9 serija traktora posjeduje CommandARM sa integriranim CommandCenter monitorom 4. generacije. Kontrole na CommandARM dizajnirane su da budu pregledne, a njhova posloženost po funkciji koju obavljaju u skladu su sa John Deere filozofijom o ergonomiji.

Sa CommandARM-om sve kontrole su vam na dohvat ruke:

  • e18 mjenjač
  • kontrola SCV
  • blokada diferencijala
  • iTEC™
  • AutoTrac™
  • Radio
  • Svjetla
  • Grijanje i ventilacija
COMMANDCENTER 4. generacije

CommandCenter 4. generacije omogućuje brzo postavljanje funkcija i kontrola traktora, a sposobnost Remote Display Access (RDA) omogućava komunikaciju između vlasnika gospodarstva i rukovatelja traktorom. Korištenjem RDA vlasnik stroja ili ovlašteni prodavač može vidjeti sve podatke koje vidi i rukovatelj stroja što povećava produktivnost i ubrzava rješavanje mogućih problema.

POWERTECH™ PSS MOTOR

John Deere filter ispušnih plinova je integriran u dizajn motora i elektronike za besprijekoran rad.
Kontrolna jedinica motora (ECU) I sustav za kontrolu temperature ispušnih plinova (ETM) rade zajedno na regeneraciji filtera ispušnih plinova koristeći prirodni process čišćenja koji se ponekad naziva pasivna regeneracija.

U većini slučajeva čišćenje filtera ne utječe na rad motora.

HIDRAULIKA VISOKOG PROTOKA

 

John Deere 9R serija traktora posjeduje dva paralelna hidraulična sustava. Prednost ovog sustava je da funkcije mogu biti podjeljene na dva sustava. Funkcije koje zahtjevajuvisoki protok I niski pritisak mogu biti kombinirani na jednom sustavu. Funkcije koje zahtjevaju visoki pritisak sa vikoim protokom mogu biti spojene sa drugim sustavom.
Ovaj sustav omogućava ukupni protok od 115 gpm (435 L/min) I preporuča se za priključke sa zahtjevom za kontinuirani protok.

e18 MJENJAČ SA EFFICIENCY MANAGER™

Efficiency Manager otklanja potrebu za stalnim praćenjem broja okretaja motora I biranjem optimalnog stupnja prijenosa da bi se postigao najviši stupanj efikasnosti. Efficiancy Manager to radi automatski ovisno o opterećenju.
Efficiency Manager može raditi u automatskom ili prilagođenom modu.
U automatskom modusu, traktor predviđa optimalne brzine za trenutno opterećenje kako bi se ostvarile maksimalne performanse.
Prilagođeni modus omogućuje rukovatelju da odredi maksimalan broj okretaja motora na kojem se mijenjaju brzine.

9RT serija

Da bi omogućio ultimativan prijenos snage na površinu, John Deere je 9RT seriju traktora opremio gusjenicama sa najvećom površinom kod svih poljoprivrednih traktora. Poboljšana hidraulika omogućava visoke protoke za najveće priključke pri niskom broju okretaja motora.
9RT serija će odraditi teške poslove poput kultiviranja i oranja brže i ekonomičnije nego ikada prije.

CommandView III kabina

Opremljena ComfortCommand zakretnim sjedalom, CommandCenter-om I CommandARM-om ova kabina pruža vrhunsku udobnost I ergonomiju za rad bez umora.

CommandARM savršeno je postavljen kako bi vam sve kontrole bile nadohvat ruke, bilo da se radi o izboru optimalne brzine, upravljanjem SCV-om ili postavljanjem linija praćenja.

POWERTECH™ PSS MOTOR

John Deere PowerTech PSS 13.5L motor konstruiran je da bi zadovoljio visoka očekivanja prema iskoristivosti goriva uz istovremeno isporučivanje vrhunskih performansi.
Motor je opremljen selektivnom katalitičkom redukcijom (SCR) koja smanjuje količinu NOx u ispušnim plinovima.

Serijski spojeni turbopunjači pružaju povećanje snage, okretni moment pri malim brzinama da bi trenutno zadovoljili promjene u uvjetima rada. Podjelom kompesije usisanog zraka na dva turbo punjača postiže se vrhunac iskoristivosti I pri niskim brzinama vrtnje što povećava trajnost komponenata.

FUNKCIJA AUTOMATSKOG GAŠENJA
Ova funkcija nadzire temperature rashladne tekućine motora, pritiska ulja motora I transmisije dok je stroj u parkirnom položaju a rukovatelj nije na sjedalu. Ako bilo koji od sustava prepozna neželjeni nivo, tractor će se automatski ugasiti, kako bi se spriječila daljnja oštećenja.

VARI-COOL™

Vari-Cool sustav pogona ventilatora precizno kontrolira odnos brzine ventilatora i potreba za hlađenjem da bi se povećala iskoristivost motora. Vari-Cool sustav je efikasan zbog dva primarna razloga:

  • Pogonski remen u Vari-Cool sustavu prenosi skoro 100% snage sa motora na ventilator.
  • Promjenjive brzine ventilatora su elektronski kontrolirane da bi se osiguralo potrebno hlađenje motora
18-BRZINSKI POWERSHIFT MJENJAČ (PST)

Ovaj mjenjač otklanja potrebu za zaustavljanjem ili spojkom pri promjeni brzina, otklanja portebu za korištenjem spojke prilikom promjene smijera naprijed-nazad. Brzine su pažljivo poredane da bi se u potpunosti iskoristila snaga motora i okretni moment. Također omogućava izbor najbolje brzine kako bi se postigla najbolja iskoristivost goriva.

KARDAN, 1000 OKRETAJA U MINUTI

Potpuno nezavisni kardan od 1000 okretaja u minuti dostupan je na svim traktorima iz serije 9.
Zbog sigurnosnih razloga kardan se automatski isključuje ako rukovatelj nije na sjedalu dulje od 8 sekundi.
U slučaju da kardan nije ugrađen na njegovom dijelu se nalazi spremnik.

Specifikacija 9R/9RT
9370R9420R9470R9520R9570R9620R9470RT9520RT9570RT
Motor-tipJD PowerTech PSSCumminsJD PowerTech PSSCummins
Broj cilindara6
Obujam (L)9,00 l13,5 l 15 l13,5 l15 l
Nazivna snaga (97/68 EC) (KS)370420470520570620470520570
Max. snaga (97/68 EC) (KS) IPM407462517572628670517572628
Spremnik goriva (L)11731324
DEF spremnik (L)83
MJENJAČ
Mjenjače18 sa Efficiency managementom, 18/6; 40 km/h
PRIKLJUČNO VRATILO
Dodatna oprema (opcija)1000 o/min; 20 žljebova - 1''3/4 - 45 min
HIDRAULIKA
Protok hidr. pumpe (L/min)220 l/min; 90 ccm; (opcija 435 l/min
Stražnje trotočje (opcijakategorija 4
Stražnji SCV izvodi5 dvosmjerna standard (maks 8 nazad opcija)
TEHNIČKI PODACI
Tip4 kotača istih dimenzija (opcija dupli kotači)B24:C24:H242 x Gusjenice