Svjetski prvak u vožnji
Naslovnica · Press Release · John Deere novosti

Zlatna medalja za Kemper StalkBuster

Zlatna medalja za Kemper StalkBuster

Hanover, 6 Rujna 2017.

– Kemperov novi StalkBuster je dizajniran da uništi ostatke stabljike kukuruza odmah ispod hedera silažnog kombajna, uništavajući na taj način zimsko stanište štetnika kukuruza i smanjenje rizik bolesti (fuzarije) u tlu.

Nakon toga nije potrebna dodatna radna opercija uništavanja ostataka odnosno malčiranje.

StalkBuster je integriran u osnovni okvir Kemperovog hedera. Posebnio mlatilo (bat) uništava ostatke stabljike u svakom redu prije prolaska kotača kombajna i strojeva u prijevozu. Kao rezultat toga stabljike nisu samo odrezane već i usitnjene.

Zlatna medalja za Kemper StalkBuster

Poseban zupčanik mjenjača omogućuje optimalno podešavanje prema tlu za svaki pojedini red, dok sustav tlaka osigurava dodatno praćenje kontura tla. Time se omogućava da je svaka stabljika jednako usitnjena do razine tla. Mlatilo (bat) je izrađeno od materijala otpornog na habanje kako bi se jamčio dugi vijek trajanja.

Zlatna medalja za Kemper StalkBuster

Nisko rezanje StalkBuster-a osigurava temeljito uništavanje stabljike te uklanja stanište štetnika kukuruza u stabljici i time smanjuje rizik razvoja bolesti. Nadalje, uništavaju se žetveni ostaci koji su predstavljali problem pri naknadnim radnjama obrade tla.

Snaga potrebna za rad StalkBuster-a je iznenađujuće niska. Sa svojim izravnim pogonom i optimalnim prilagođavanjem tlu pojedniačnih jedinica, nije potrebno više od 4 KS po redu.

U područjima zahvaćenim kukuruznim štetnicima, StalkBuster smanjuje potrebu za kemijskim tretiranjem, što olakšava sljedeće radne oprecije obrade tla. Ukupna ekonomska prednost korištenja ovog sustava procjenjuje se na oko 84 €/ha, u usporedbi sa najbojim postojećim opcijama (npr. Malčiranjem)John Deere sustav EZ Balasta za kotače je nagrađen sa srebrnom medaljom

Hanover, 6 Rujna 2017.

– John Deere-ov novi sustav EZ balasta za kotače omogućuje svestrane mogućnosti balasta (težine) za traktore, bez blokiranja prednje i zadnje hidraulike. Sustav fleksibilne raspodjele težine je dizajniran kako bi osigurao veće prijanjanje i manje sabijanje površine.

John Deere sustav EZ Balasta

Fleksibilno prilagođavanje težine utezima za različite poslove zahtjeva dosta vremena i truda. Sustav EZ balasta za kotače omogućuje korisnicima brzu zamjenu prednjih i zadnih utega kotača bez potrebe za dodatnim alatima. Potrebno je samo pet minuta po kotaču za postavljanje ili skidanje utega, te zamjenu može obaviti samo jedna osoba.

Svaki prednji kotač može biti opremljen sa jednim utegom od 250kg, dok stražnji kotači mogu biti sa dva utega od 250kg, odnosno ukupno 1,5 tonu koja može biti dodana ili uklonjena. Ovisno o prednjem i stražnjem priključenom stroju, rukovatelj je u mogučnosti lako kontrolirati ukupnu težinu bez utjecaja na prednji i zadnji kapacitet podizanja.

Zlatna medalja za Kemper StalkBuster

John Deere asistent za sustav balasta podržan je preko CommandCenter monitora u kabini traktora. Kada se odabere odgovorajući prednji i stražnji priključni stroj, sustav preporuča odgovarajući uteg.

U transportu EZ sustav balasta kotača omogućuje rukovatelju da izbjegne nepotrebno povećanje težine traktora i time smanjuje potrošnju do 3 posto. Pored toga, manja ukupna težina taktora omogućuje povećanje vučne sile, pa je kapacitet transporta uvećan za 9 posto.Srebrna medalja za traktor sa integriranim AutoTrac sustavom navođenja priključka

Hanover, 6 Rujna 2017.

– John Deere-ov novi integrirani AutoTrac sustav navođenja priključka upravlja traktorom i međurednim kultivartorim korištenjem kamere sa GPS upravljanjem za brzo i kontrolirano uništavanje korova.

Vremenski period za optimalnu mehaničku kontrolu usjeva je dosta ograničen. John Deere i njihova podružnica Monosem iz tog su razloga razvili aktivni, integrirani sustav kontrole priključnog stroja za međurednu obradu. Taj sustav omogućuje vrlo velike radne brzine, do 16 km/h bez oštećivanje usjeva.

AutoTrac sustav za navođenje priključka koristi kamere na stroju pomoću kojih izračunava predviđeni put između redova. Kao dodatak, John Deere StarFire

Srebrna medalja za traktor sa integriranim AutoTrac sustavom

satelitski prijemnik priključen je na stroj za međurednu obradu. Kontrola upravljanja tako se postiže korištenjem RTK signala i korisna je kada su redovi biljaka nejednaki ili prekinuti

Svim informacijama i postavkama pristupa se preko CommandCenter monitora u kabini traktora. Bočni pokreti kontrolirani su pomoću elektro-hidraličnih kontrola traktora. Za razliku od drugih kompleksnih sustava za pozicioniranje, ovaj sustav radi sa bočnim hidrauličnim polugama u donjem položaju, dok je gornja poluga u 3 točke stalno nadzirana.

AutoTrac sustav za navođenje priključka ne radi samo u ravnim redovima već i na kosinama i uglovima. Moguće je ispravljanje i poprečno pomicanje dijelova za okopavanje za više od 500 mm, dok dva hidraulička diska osiguravaju preciznost pri praćenju, čak i pri većim brzinama. Patentirana crtala su pričvršćena na hidrauliku traktora i apsorbiraju sile koje djeluju i na tractor i na priključni stroj.

Srebrna medalja za traktor sa integriranim AutoTrac sustavom

Traktor je kontroliran na način da su i kamera i StarFire GPS prijamnik postavljeni na kabinu traktora. U hibridnom modu oba sustava se odlično nadopunjuju. Kada se koristi u kombinacij sa John Deere iTEC Pro sustavom, moguća je potpuna automatska kontrola korova.John Deere unaprijeđena x100 serija traktorskih kosilica

X100

John Deere nova X100 serija traktorskih koslica u 2018. godini ima nekoliko novosti koje će povećati udobnost za rukovatelja i upravljanje traktorom.

X100

Promjene pružaju izvrsnu ergonomiju radnog prostora rukovatelja za ugodniju vožnju i jednostavniji rad. Uključuju paralelne papučice s hidrostatskom kontrolom, poboljšane ručne kontrole, uključujući redizajniranu polugu za podešavanje visine košnje i širi prostor za noge. Vozačka pozicija je također poboljšana zahvaljujući lagano spuštenom sjedištu i podignutoj platformi za noge.

Nove paralelne papučice za vožnju naprijed i natrag s hidrostatskim prijenosom omogućuju povećanu upravljivost, osobito u uvjetima gdje je potrebna česta promjena smjera kretanja. Prostirka za noge također je redizajnirana kako bi lakše očistili ostaci pokošene trave.

X100

Ostala poboljšanja uključuju novi ReadyStart® sustav, koji osigurava olakšano pokretanje pri temperaturama ispod zamrzavanja na odabranim modelima. Na svim modelima X100 serije nova značajka je i opruga koja osigurava da ručica za gas ne može biti postavljena u pogrešnom položaju.

Dodatna poboljšanja za postojeći raspon modela “2017” uključuju veći akumulator za hladno paljenje (300 CAA) koja osigurava pouzdanije pokretanje od prethodne verzije akumulatora od 195 CAA. Da bi se postigao kvalitetniji rez sa manje usitnjene trave, osobito u suhim uvjetima, rotirajuća kosilica promjera 122cm sada dolazi standardno s komponentama protiv prevelikog usitnajvanja.

X100
E-newsletter prijava
x
* obvezna polja